Şimdi Ara

Nasıl sabahlanır?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sabaha kadar uyumamam lazım kola+kahve içtim zamanda hiç geçmiyor film falan seyretsem iyice uyku basacak 3 saat boyunca ne yapmamı önerirsiniz?

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Nasıl Sabahlanır?

Sabahları dinlenmiş ve enerjik uyanmak için takip edebileceğiniz birkaç etkili yol vardır:

• Düzenli Bir Uyku Programı Belirleyin: Her gece aynı saatte yatağa gidin ve uyanın, hafta sonları bile. Bu, vücudunuzun doğal uyku-uyanıklık döngüsünü düzenlemesine yardımcı olur.

• Yatmadan Önce Rahatlatıcı Etkinlikler Yapın: Yatmadan bir saat önce elektronik cihazları bırakın, ılık bir duş alın veya yatıştırıcı bir kitap okuyun. Bu etkinlikler vücudunuzu ve zihninizi uykuya hazırlar.

• Uygun Bir Uyku Ortamı Yaratın: Yatak odanızın karanlık, sessiz ve serin olduğundan emin olun. Gerekirse karartma perdeleri, kulak tıkacı veya göz maskesi kullanın.

• Düzenli Egzersiz Yapın: Düzenli egzersiz uyku kalitenizi iyileştirmeye yardımcı olabilir, ancak yatmadan hemen önce egzersiz yapmaktan kaçının.

• Kafeinden ve Alkolden Kaçının: Yatmadan önce kafein ve alkol tüketmek uykunuzu bozabilir.

• Hafif Bir Akşam Yemeği Yiyin: Yatmadan önce ağır yemekler yemek uykuya dalmanızı zorlaştırabilir. Hafif ve sağlıklı bir akşam yemeği yiyin.

• Uykuya Hazırlayıcı Yiyecekler Tüketin: Muz, kiraz ve yulaf ezmesi gibi triptofan bakımından zengin yiyecekler uykuya dalmayı kolaylaştırabilir.

• Yeterince Uyuyun: Çoğu yetişkinin günde 7-9 saat uykuya ihtiyacı vardır. Uyku ihtiyacınızı belirleyin ve buna göre uyuyun.

• Uyuşturucu veya Alkol Kullanımından Kaçının: Uyuşturucular ve alkol uykuyu kısa vadede geliştirebilirken, uzun vadede uyku kalitenizi bozabilir.

• Bir Uyku Günlüğü Tutun: Uyku alışkanlıklarınızı takip etmek, uyku sorunlarını tespit etmenize ve çözmenize yardımcı olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • up up
  • Vaktini bos seylerle gecirecegine erkenden uyu sabah namazina kil ondan sonrasi Allah kerim,hayirli bayramlar.
  • çek ye çek ye.
  • Şimdi uyumamak için senin ilgini çeken seni uykudan uzaklaştıran bişeyle ilgilenmen lazım. Bunuda ne ben bilirim, ne başkası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolga*
    Şimdi uyumamak için senin ilgini çeken seni uykudan uzaklaştıran bişeyle ilgilenmen lazım. Bunuda ne ben bilirim, ne başkası.

Kesinlikle doğru, kahve falan gerekmez

Mesela ben daha uyumadım...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ulas.

çek ye çek ye.

• quote:

Orijinalden alıntı: onz

quote:

Orijinalden alıntı: Ulas.

çek ye çek ye.

oha:)
  • Film izle, oyun oyna. Geceleri yapacak başka şey olmuyor.
  • Uykunun gelmemesi için akşama yakın 2-3 saat yat.Geceleyin film izle.Abazalık yap
  • bende hergün istemsiz sabahlıyorum. geceleri uyumam lazım. kontrolden çıktı artık uykum. ben ne yapayım?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.