Şimdi Ara

ek puan alanların almayanlara göre avantajı nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.393
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba ardadaşlar, anadolu lisesi mezunuyum ve öğretmenlik tercih edeceğim. Ancak meslek lisesinde bu bölümü okumuş olan arkadaşlar bu bölüm için ek puan alıcaklar. Bana göre avantajları nedir ? ek puan kontenjanı ayrı mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanbekil -- 11 Temmuz 2014; 9:27:05 >

• meslek lisesi çıkışlılara alanlarına yerleşirken öncelik tanınır
  • ne almanyası

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BcevikB

ne almanyası

• hangi öğretmenliği tercih edeceksin?

tanıdığım biri var meslek liseli 250 binde ek puan fln eklenince ygs5 40 bin içinde duyunca şok oldum o kadar etkiliyor
  • lalelim kullanıcısına yanıt
    bu nasıl bir öncelik kardeşim ? ek puan sıralaması 245, ygs bölümü 68.200 mesela şimdi ben ygs de 48.000 im ama kontenjanlar farklı mı ? ek puanlı adamın giriceği kontenjan daha mı farklı ?
  • bilgisayar ve öğretim teknolojileri, ek puan sıralaması için 40.000 çok düşük bir puan kardeşim. mesela bölümün normal sıralaması 68.200 ama ek puanlı sıralaması 245 anlatabiliyor muyum ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: furkanbekil

bu nasıl bir öncelik kardeşim ? ek puan sıralaması 245, ygs bölümü 68.200 mesela şimdi ben ygs de 48.000 im ama kontenjanlar farklı mı ? ek puanlı adamın giriceği kontenjan daha mı farklı ?

ayrı kontenjan açılmıyor diye biliyorum
    araştırmakta fayda var
  • Ek puanlıya öncelik var ve onlar kendi içinde değerlendiriliyorlar galiba

Mesela benim ygs-1 92k ek puanlı 243 boğaziçi geliyor
  • Teknogençlik kullanıcısına yanıt
    nasıl öncelik var ? yani 60 kişi de ek puanlı olsa ek puanlı mı olucak arkadaşım saçma :) bence kontenjanlarda bölünme olmalı yada farklı bir sistem var
  • Tam bilmiyorum bilgim yok

ygs-1 374 92k

ek puanlı ygs-1 396 sıra 243
  • Ek puan kontenjani farkli mesela zihinsel engelliler ogretmenliginde ek puan kontenjanindan giren son kisinin siralamasi 12k iken ek puansiz 68k ayri ayri degerlendiriyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lan biz mal mıyız öğretmen lisesinde 3 senede 4er saat ders görüyoruz o dersler olmasa sayısal dersler olsa fen liseleriyle yarışırız bırakın da o kadar yardımı olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teknogençlik kullanıcısına yanıt
    anladım dostum benim 421 puanım var zorlancağımı düşünmüyorum girerken zaten
  • yanlış cevaplar gelmiş arkadaşlar hemen aydınlatıyorum sizi
    ek puanlı sıralamanın çok iyi gözükmesinin sebebi o sıralamaya sadece meslek lisesli çıkışlı olup sizin alanınızdaki sıranızdır. Yani ek puanlı sıralaması 3.216 olan bir öğrenci mesala bilişim bölümü mezunuysa bu sene bilişim mezunu olup sınava girenlerin arasındaki sırasıdır. Tercih yaparken de üniversitelerin ek puanlı kılavuzları oluyor. Ona göre bölüm yazmaları gerekiyor.
     ek puan alanların almayanlara göre avantajı nedir ?

Yukarıdaki resmi incelersek ygs1 ek puanlı başarı sıram 4299 gözüküyor. Yani tercih yaptığım bölüm ygs1 veya ygs6 ise benim çok büyük avantajım oluyor. 315 puan alan bir anadolu lisesi mezununun başarı sırası ortalama 120.000 iken benimki 4.299. İkimizde aynı bölümü yazdığımız zaman öncelik benim olmuş oluyor. Anlatabilmişimdir umarım

• joshua00 kullanıcısına yanıt
    yanlış biliyorsun kardeşim, burda senin sadece puanın önemli oluyor. eğer anadolu lisesi mezunu senden yüksekse puan olarak senin önceliğin falan hikaye. sıralamaya göre değil puana göre sıralanıyorsun kardeşim. yani burda senin tek avantajın +20 puan alman.
  • furkanbekil kullanıcısına yanıt
    puanımız aynıysa eklemeyi unutmuşum. İkimiz de 315 puan almışsak öncelik benim demek istedim.
  • joshua00 kullanıcısına yanıt
    anladım kardeşim bilgi verdiğin için teşekkürler
  • iyi güzel hos diyorsunuz da 400 lerde puan alan adam saçma bir bölüm yazacaksa ataması olmayan öğretmenlik yazacaksa bence sacmalıyor :D kardeşim benim 340 ygs 1 mf den kötü yaptım ama 300 geldi insaat mühendisliği okucam fena mı geleceğinizi yazık etmeyin pisman olmayın sonra :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.