Şimdi Ara

EK PUAN MESELESİ YARDIM!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sonuçlar kısmında sağ tarafta ek puan yazan yer ne işe yarıyor nerede kullanıyoruz
    Ne işe yarıyor yani bi yardımcı olabilirmisiniz

bir ikinci sorumda kontenjan açıldıkça sıralama düşer mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dessicoltt -- 12 Temmuz 2017; 15:20:30 >

• Büyük ihtimalle meslek lisesinde okuyosun. O ek puanı kendi bölümünle alakalı 2 yıllık bölümlerde kullanırsın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam 2 yıllık mı yoksa bu mtoklarda felan ek puan meseleleri var bizde onda mı işe yarıyor
  • Yusuffyus Y kullanıcısına yanıt
    Peki o ek puan sadece meslek liseliler arasındaki sıralama mı?

• Aynen biri bunu açıklasın yav, çok karmaşık
  • Bende meslek lisesindeyim bildiğim kadarıyla mtok ta ek puan yok ama kontenjan 40 kişiyse o 40 kişinin hepsi meslek lisesiler oluyo meslek liselerinde okumayanlar tercih edemiyo o yüzden puanları düşük ve mtok lara girmek daha kolay

• The Nameless Man T kullanıcısına yanıt
    Onu bende bilmiyorum sıralama çok yüksek olduğuna göre sadece meslek liseleridir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ek puan 2 yıllık bölümler için mf puanlarının yanında ek puan yazmıyo zaten. Senin sıralaman meslek liseli olmana rağmen kötü değil bu sıralamayla mühendislik yazabilrsin.

• Mtoğa sadece mesleğin gittiğini biliyorum kardeşim benim sorum oradaki ek puanlar ne işe yarıyor mesela meslek liselier içinde mi 5 bininci veya 4 bininciyim yoksa o normal sıralamamı ileri taşımak için mi var
  • Hangi liseden mezun olduğuna bağlı, ek puanlı tercih edebileceğin bölümler için ayrıca bir puan.
    Mesela ben öğretmen lisesi mezunuyum. Eğitim fakulteleri için ek puan avantajım var.

80 diploma notun, ham 300 puanın var diyelim.

80x5=400

Geçen sene tercih yapıp yerleştiysen kırık okul puanın 400x0,06 = 24
    Normal puanın 400x0,12= 48
    Ek puanlı 400x0.18=72

Sonuç olarak 348 ve 372 diye iki farklı puanın var.

Ayrıca ordaki sıralama genel sıralama değil. Ek puanlılar arasındaki sıralama.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GREAT EMPEROR -- 11 Temmuz 2017; 22:51:35 >
  • Bende aynı durumdayım

Ufak bir yardımınızı rica edeceğim

ATL bilişim mezunuyum. Gitmek istediğim yer sakarya bilgisayar programcılığı 212 puan 1.092.000 ile kapatmış geçen sene,

Benim puan ve sıralamam ise Ek puanlı 216 puan, ek puanlı sıralamam 147k.

Normal Yerleştirme puan ve sıralamam ise 204 1M

Sizce durum ne olur buraya girermiyim? Neye göre bakmalıyım ek puanamı normal yerleştirmeye mi?
  • Hocam Tercih listesine bakarken, sıralama olarak ek puanlıları göstermiyor neye göre nasıl bakmalıyız bilgilendirirmisiniz? Üst mesajda da benim durumu açıkladım, yardımcı olursanız sevinirim.
  • Bilişim teknolojileri mezununun ek puan alabileceği programlar şöyle :
    Basım ve Yayın Teknolojileri
    Basın ve Yayıncılık
    Bilgi Güvenligi Teknolojisi
    Bilgi Yönetimi
    Bilgisayar Operatörlügü
    Bilgisayar Programcılıgı
    Bilgisayar Teknolojisi
    Cografi Bilgi Sistemleri
    Cografi Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri
    Görsel İletişim
    Grafik Tasarımı
    Internet ve Ag Teknolojileri
    Mobil Teknolojileri
    Saglık Bilgi Sistemleri Teknikerligi
    Sahne ve Gösteri Sanatları Teknolojisi
    Web Tasarımı ve Kodlama

Yani senin bakman gereken kısım ek puanlı kısım. Evet ek puanlı genel sıralamayı göstermiyor.Benim de tam bilgim yok. Puan olarak istediğiniz yer oluyor ama sıralamalar 1M civarında nasıl bilmiyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.