Şimdi Ara

Ek tercih veya 3.mezun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
0
Favori
809
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar öncelikle. Fikirlerinizi merak ettiğim için böyle bir başlık açmak istedim. Ben de zamanında uruk hai ile dalga geçmiştim maalesef ta ki bir gün olmaktan korktuğum kişiye dönüşesiye dek... Çok kısa özetlemek gerekirse liseye başlarken yks bilinciyle başlamıştım düzenlide çalıştım fakat 2020 de şubatta yavaştan covidden sonra da tamamen ağır bir depresyon geçirdim. Tabii ki kaçınılmaz anksiyete ve okb de beraberinde geldi. Bunları yaşarken bir yandan kendini derse zorladım ve daha da batağa girdim. 2021 ağustos gibi toparlanmaya başladım. Mezuna kalacağım kesinde 22 de öylesine girmiş oldum. 23 de tekrardan etkilerini göstermeye başladı depremden sonra okb arttığı için çalışmadım. Matematiğim ve fiziğim iyiydi hep. 24 de gerçekten çalıştım okb devam etti ama ona rağmen çalıştım. Say 82k geldi. Ailem çok anlayışlı bu sene tıp için mezuna kal dediler iyi bir dershaneye de yazıldım. Derse başladım fakat kendimi çok kötü hissediyorum. Tekrardan geriye dönecekmiş gibi. Ek tercih ile bana çok uymayan fakat sene içinde istediğim bölüme gitme şansım var. Aileme ve kendime bu eziyeti yaşatmak istemiyorum. Ama istediğim mesleği yapmak istiyorum. Diyeceksiniz ki e banene olm sen de bitiyor biz nerden bilelim. Genel olarak düşüncelerinizi merak ettim yardımcı olursanız sevinirim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• yav kral okb falan işin bahanesi.

gir bir üniversiteye ek tercihle.

• eyv hocam fikrin için bilemiyorum hiç bu kadar kararsız kalmamistm

• Ek tercih ile nereyi düşünüyorsun onu da belirt.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dershaneye de yazılmıssın bence 1 sene daha dene anladığım kadarıyla ücretli yada %50 gitme sansın da var en kötü 75k yapar diş yazarsın.

• YaralıPanda kullanıcısına yanıt
    Anlattıklarıma göre daha kafayı yedirtecek ama Gemi inşaat ya da duim düşünüyorum

• FireLordZuko kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim hocam maalesef ailem sadece anlayışlı istediklerimi alabiliyorum ama vakıf üni karşılayacak durumumuz yok orta halliyiz

• vinteuil kullanıcısına yanıt

O zaman bu senin vereceğin karar allah kolaylık dersin biz ne desek boş.

• FireLordZuko kullanıcısına yanıt
    Haklısın hocam teşekkürler

Keşke gmim yazaydın ek tercihden yerleşmen zor şimdi dediğin yerlere.

• Son_Troll_Bükücü kullanıcısına yanıt
    Hiç sormayın hocam tercihleri silip silip yazdım. Erkek de olmadığım için aklımda birçok şüphe oluştu.

Kızsan yazma gemi ve türevlerini zor bölüm zaten pek uygun olmaz sana çalışma koşulları. ben gmim yazdım bakalım. Hemşirelik falan düşünebilirsin atama garantisi var. Şimdi bu YKS sistemi iyice dandikleşti sınav değişik gelebilir büyük risk mezuna kalıp 50K falan yaparsan pek bişi değişmez açıkçası 50K ve 80K arada sıralama olarak fark var ama bölüm olarak yazılabilecek pek fark yok benim görüşüm. 82K dan kaldıysan sıkı bir çalışma ile 20K gelir ama yine dediğin gibi sıkıntılar olursa 1 sene daha yemiş olursun boşuna iyi düşünmen lazım. Ek tercihle hemşirelik yerleşmen mümkün mü?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 3 Eylül 2024; 0:28:7 >
    Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Yorumlarınıza katılıyorum 50k ile 80k arasında bölüm farkı neredeyse yok. Denizcilikte fırsat eşitliğinden kadınlara öncelik gösterilse de meslekte kadın olmak çok zor. Ablam da devlette hemşire fakat hemşirelik kesinlikle bana uygun değil. Valla en son çekiliş sitelerinden rastgele kaderimi belirliycemhdpsbdosn bu arada hayırlı olsun bölümünüz hocam :)

Teşekkür ederim. Kızlar Cruise gemilerine direk alınıyor diye duydum ama yine de yazılmaz bence senin kararın tabi iyi düşün. 2 senelik önlisans olabilir belki ek tercihle ama 2 sene sonra önlisans alımı nasıl olur hiç belli olmaz kpssden. Zor karar valla

Hdoshdowjdos 2 senelik bölümü kendime yediremem gibi yine de teşekkürler

Okb kbb kgb sıkıntısı yaşamayacaksan hazırlan zaten yazılmışsın dershaneye

• artık üniversite sınavı tamamen kumar gibi çok iyi karar vermek lazım rakipler çok güçlü bir soru bile 3 4 bin kişi atıyor ki en kötü hedefiniz tıpsa eğer seneye 28.5 28 bin civarı kapatacaktır oralara girmek için bütün sıkıntılarınızla baş ederek çalışmanız lazım. ygs lys sistemi olsa kesin hazırlanın derdim ama şu dönemde mezunluk çok risk hocam yine de bu sizin öznel kararınız umarım istediğiniz gibi olur her şey :)

• Slash702 S kullanıcısına yanıt

çok haklısın abi kumardan farkı yok bu sınavın artık. ygs lys sisteminde belli iken çok değişmez iken bu sınav sisteminde her sene her şey farklı oluyor.

• Slash702 S kullanıcısına yanıt
    Güzel dilekleriniz için teşekkürler. Çok haklısınız hocam sistem çözüldükçe her sene gelen sınavlar bir o kadar kalitesiz oluyor. Kafam çok karışık ne olur bilemiyorum ben de

• Cibiggi kullanıcısına yanıt
    Eyv teşekkürler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.