Şimdi Ara

Ek Tercihlerde Puan mı Önemli Sıralama mı ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba bu seneye özel olan 2.ek tercihlerde tercih yapıcam ea puanım 171 oldugu için hesaplanmamıştı barajlar çekildiği için hesaplanınca puanım 211 civarı oluyor sıralamam da 725k oluyor hocalar ek yerleştirmelerde puanın önde geldiğini söylüyor 3 tane örnek üni bırakıcam asağıya sizce gelme olasılıkları kaçdır

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi (İÖ) EA Boş Kontenjan 80/13 TB 202,47978

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat EA Boş Kontenjan 80/19 TB 208,27787

PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ (DENİZLİ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret ve Finansman (İÖ) EA Boş Kontenjan 60/27 TB212,83419  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih26dr -- 12 Eylül 2021; 13:31:48 >

• Hocam sıralama da puan da aynı kapıya çıkıyor. Sizin bir önünüzdeki kişinin sıralaması da puanı da aynı oranda sizden farklıdır.

Ancak tercih işlemleri, bir önceki senenin verilerine dayanarak tahmin yolu ile yapıldığından ve puan da sınav zorluğuna göre çok değişken olduğundan sıralamaya göre tercih daha tutarlıdır, bundan dolayı tercihler yapılırken sıralama esas alınır.

Yoksa puan ile sıralama farklı ölçütler değildir aynı yıl sınavında farklı kişiler için konuşacak olursak.

• peki bu yazdıgım yerlerın gelme olasılıgı yuksek mi

• Gelme ihtimali var gibi, deneyip görmek lazım.

Ama puanların yeniden hesaplanacağı kesinleşti mi ki? Resmi haber gördüğümü hatırlamıyorum. Yeniden hesaplamak ÖSYM'ye daha fazla sorun getirebileceğinden hesaplanmayacağını düşünüyorum şahsen. Resmi bilgin varsa bilgilendirebilir misin?

• Yerleşmelerde boş kontenjan oluştuğu için taban puan sorunu olmayacaktır.

Taban puan oluşmayan bütün bölümleri yazabilirsiniz.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • fato65 F kullanıcısına yanıt

sence tutar mı bunlar ne dıyorsun, bide ek tercihde puana bakıcaksın mevzusu dogru mu

• kesin,erdoğan açıklama yapmıstı ösym de sitesinde acıklaması mevcut hala 1.ek tercihler bittikten sonra bunlar hesaplanıcak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • fatih26dr F kullanıcısına yanıt

Açıklamaları okudum hocam, hiçbir açıklamada "yeniden hesaplama" ile ilgili açıklama yok. Sizin bahsettiğiniz baraj düşmesi ve 2.ek tercih, evet onlar açıklandı ancak puanların yeniden hesaplanacağı ile ilgili bilgi yok henüz. Bunu sormuştum size yine kesin açıklama bulabilirseniz iletirseniz sevinirim.

Ek tercihte puana bakılır, bu doğru. Ancak boş kontenjan olduğu için oluşmuş bir taban puan yok, istediğiniz gibi yazabilirsiniz.

Yazanların içinden en yüksek puanlılar bölüme yerleştirilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • dostum hesaplanmadan nasıl tercih yapılacak puana bakılarak 180 puan altı 4 yıllık bölüm mü var youtubeden araştırabilirsin

Peki hocam yeni puan hesaplanınca barajı zorla geçen ve OBP'si düşük olanların sıralamalarına ne olacak?

Neyse boş ver hocam haklısın.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.