Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Fakir , bizde aynısından var 1.5 senedir kullanıyoruz
  • quote:


    @aslanoto,

    una mutlaka kepek katın bugdayın kabuğudur kepek ve son derece önemli vitaminler içermektedir.


    tebrik ediyorum.

    Ayrıca size katılıyorum, hatta mümkünse ruşeym'i de barındıran doğrudan tam buğday unu katılmasını öneriyorum.
  • KENWOOD BM250 500 g un altı pişiyor ama yukarısı 1 kiloya kadar pişmiyor sonraki denemelerde içini iyi pişirmedi bu konuda yapılması gereken bişey varmı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: aslanoto


    KENWOOD BM250 500 g un altı pişiyor ama yukarısı 1 kiloya kadar pişmiyor sonraki denemelerde içini iyi pişirmedi bu konuda yapılması gereken bişey varmı ?



    @tolgaakkaya ve @ironi,

    Yorum ve cevaplarınızı merakla bekliyoruz...
  • ya arkadaşlar bende almayı düşünüyorum bu makinadan fakat aklıma bişey takıldı elektirkle çalşıyor ve
    kenwood 58 dakişkada ekmekler hazır diyor açıklamasında 58 dk elektrik için uzun bir süre

    elektrik faturasına etkisi nasıl bu konu hakkında bir fikri olan var mı acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizkubi -- 30 Ekim 2008; 23:47:13 >
  • Kenwood BM250 Kipa'larda da 99 Ytl/12 ay.

    @denizkubi, makina 480 Watt. 1 saatte yarım kilovat elektrik tüketir, yarım kilovat elektrik de 10 kuruştur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mllm -- 31 Ekim 2008; 10:45:05 >
  • bu forumu uzun süredir taki ediyordum Sonunda bu gün bir adet eym de ben aldım,

    ama almışken sadece eym olmasın diye araştırdım sonunda da şunu buldum;

    http://www.hepsiburada.com/kenwood-mw-936-izgaramini-firinekmek-yapma-ve-mikrodalga-fiirin/productDetails.aspx?categoryid=22021&productid=mtkenmw936

    hem mini fırın, hem ızgara hem mikrodalga fırın hemde ekmey yapma makinesi. Bu gün Darty'de gidip inceledim, şekli şemali hoşuma gitti. Sonra da eve gelip internetten aldım. Linkini verdiğim kampanya şu an piyasada en uygun olanı. Elime ulaşınca önerdiğiniz tarifler doğrultusunda bende deneyeceğim.




  • yaklaşık 10 saat zaman ayarlı yaptığımız önceki 2 deneme de içi iyi pişmemişti ama daha sonraki normal ayarlarda ve özellikle 3. proğramda 1 kilo ekmekde pişti sorun yok sadece uzun vadeli zaman ayarında içi pişmeyebilir, 11 proğramda 8. proğramda pişirmesiz hamur yoğuruyor pişirmeden çıkıyor bunu börek poğaça filan harici fırına atabilirsiniz , 11. proğramda sadece pişirme var ayrıca fazla pişirmek veya kızartmak için bunu kullanabilirsiniz,

    başka tecrübesi olanlarda yazsın
  • Size kıyak bakın ögrenin.


    http://www.benimblog.com/ekmekyap/


    Alıntıdır.
  • Bu ekmek yapma makineleri kaç saat yapıyor bi ekmeği. Bi tane ekmeğin büyüklüğü ne kadar? Tekli ekmek mi yoksa çiftli ekmek büyüklüğünde mi?
  • Soberman selam,
    Ekmeğin içinin elastik olması için (Trabzon ya da ata ekmeği gibi) ne yapmak gerekiyor ?
    Mayalanmayla mı ilgili yoksa undaki gluten miktarıylamı ?
  • quote:

    Orjinalden alıntı: imagestore

    Soberman selam,
    Ekmeğin içinin elastik olması için (Trabzon ya da ata ekmeği gibi) ne yapmak gerekiyor ?
    Mayalanmayla mı ilgili yoksa undaki gluten miktarıylamı ?


    Ekmeğin kabuklarının kıtır, dokusunun da (içinin) çiğnemeye gelmesi (sizin deyiminizle elastik olması) bir kaç şarta bağlı. Öncelikle EYM'lerde kabukları kıtır yapmak (Fransız ekmeği ve programı) biraz mümkün, ancak dokusundaki dolgunluk ve elastikiyeti vermek normal şartlarda yapılabilir görünmüyor. Yani, EYM ile kekimsi yapıdaki ekmekleri yemeye devam edeceğiz. Arzu ettiğiniz türdeki ekmeklere biraz olsun erişmek için ekmek içindeki sıvı oranı biraz artırılmalı (Üstü çökmüş ekmek tehlikesi), maya az konulmalı (Kabarmama ihtimali), yavaş fermantasyon gerçekleştirilmeli (program üzerinde oynama şansı yok), pişirilirken de çok sıcak ve buhar destekli ortamda pişirme gerçekleştirilmeli (EYM'lerde imkansız tabiiki).

    Forumda daha önceki mesajları okuyanlar sizin bu talebinizin muhtelif şekillerde yansıdığını göreceklerdir. Dolayısıyla kıtır kabuk, çiğnemlik doku isteyenler doğrudan "artisan ekmek" dediğimiz, kabaca köy ekmeği olarak bilinen ve malzeme, maya, yoğurma, fermantasyon, kabarma, pişirme gibi süreçleri doğrudan kontrol altına alabilecek yöntem uygulanmak zorundadır.

    Normal fırın ekmeklerinde sıvı oranları %50-55 civarındadır. Sizin arzu ettiğiniz ekmeklerde ise bu oran % 65-75'lere, nerede ise %85'lere kadar (Pidemsi ekmekler de) çıkabilmektedir. Un olarak ekmek türüne göre yüksek protein oranlı unların (% 13-14 protein/yüksek gluten) yanında %10-11 protein oranlı unlada kullanılmakta. Maya konusu ise ne kadar yavaş mayalanma o kadar lezzet. Yanlış anlaşılmasın, uzun mayalanma deyip de normal sıcaklıklarda uzun tutulursa maya kaçar ve ekmek hem ekşir, hem çöker, hem de kırıntılı olur.

    EYM'de ne yapabiliriz? EYM'de yapılacak iki şey var. Bir tanesi ekşi maya kullanmak, ikincisi ise ilk yoğurma sonrası kazanın üstünü bone ya da streç ile kapatıp buz dolabına kaldırarak bir gece bekletmek, daha sonra kazanın içindeki hamuru ezerek baştan ekmek yapmak. (Özel tarifler konu dışında)

    Bu konuda daha detaylı bilgiyi ekmeksanati.com'da bulabilirsiniz.




  • rAkadaşlar banada yardımcı olun lütfen 1 aydır sinbo 4709 bulamıyorum. nereden bulabilirim.kullanan arkadaşlar bu kadar aradıgıma degermi.memnunmusunuz. yardım bekliyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: a g o r a

    Size kıyak bakın ögrenin.


    http://www.benimblog.com/ekmekyap/


    Alıntıdır.



    Basıl benim gibi bazı bilmeyenlerin işine yaradımı link,bazı aklı çok çalışanlar özel PM atarak dalga geçiyorda kendilerini herşey bilen sanan bazıları,onları kendi haline bırakıyorum.
  • 900 - 1000 gr. kapasiteli EYM'lerde uygulanabilecek Klasik Beyaz Ekmek tarifi (Betty Crocker'den uyarlanmıştır):

    Malzemeler:

    900 gr. Ekmek için:

    1 Cup ılık su.
    1/4 Cup + 1 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık)Tam Yağlı Pastörize Süt.
    4 Cup Ekmeklik Un (Hatap Un kullanıldı).
    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Zeytin Yağı.
    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Şeker.
    2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) Deniz Tuzu/Tuz.
    1 tam 1/2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) İnstant maya (Yuva).

    Yapılışı:

    EYM'nın hamur kazanına sırasıyla su, yağ, tuz, şeker ve üzerine ekmek ununun tamamı dökülür, en üste İnstant maya serpilir.

    Temel Beyaz ekmek programı (genellikle 1 numaralı program), 1 kg. ağırlık, normal veya koyu ekmek kabuğu rengi seçilir, start tuşuna basılarak program başlatılır.

     Ekmek Yapma Makinası

    EYM'de Klasik Beyaz Ekmek

    Detaylı Bilgi:





  • SAYIN SOBERMAN sizin ekmekleri gördükçe valla içim gidiyor. kapasitesi büyük bir eym istiyorum. sinbo 4709 da kalmadı dediniz başka ne önerirsiniz. komşum moulinex xxl aldı üstünü beyaz bırabıyor. iyi akşamlar.
  • @np,

    Çift bıçaklı EYM benim için zor bir soru. Moulinex üstünü pişirmiyor. Aradığınız Sinbo modelini artık buralarda göremiyoruz. Esse'nin modelini kullandım, tavsiye edilebilir ancak ekmek biraz fazla kabarırsa cama yapışıp taşıyor, temizlemek sıkıntı. Breville'nin modeli kalmadı. Severin güzel ancak pahalı. DeLonghi'nin nefis bir modeli var, nedense getirilmiyor. Elta, Sinbo vb. markalar konusunda yorum yapamıyorum. Bu konuda kullanıp memnun kalan arkadaşlar tecrübelerini paylaşır ve EYM önerirlerse ben de memnun olurum. Ya da tek bıçaklı EYM'yi gündeminize alabilirsiniz.

    @lervolerto,

    olumlu eleştirileriniz için teşekkür ederim. Sizin tarifinizi görmeden yazmış bulundum. Amacım tarif arayan, ancak önceki sayfalara bakmayan arkadaşlara DeLonghi tarifi gibi temel bir tarif oluşturmaktı. Oysa, sağolun, siz de aynı görevi yapmış oldunuz.

    Ekmeği standart temel ekmek programında yaptım. 3 saat 20 dk.lık bir program. Operasyon süreleri konusunda maalesef yardımcı olamayacağım, çünkü ekmeksanati.com sayfasında Breville EYM incelemesinden indirebileceğiniz kitapçıkta göreceğiniz gibi operasyon isimleri yazmakta, ancak süreleri özellikle yazılmamış. Sebebini o zamanlar için de anlayamamıştım.

     Ekmek Yapma Makinası

    Sinbo SBM-4704 Temel Beyaz Ekmek. Dolgun ve hacimli ancak Kümbet ve yırtık yeterince belirgin değil.

    Kabarma işlemine gelince öncelikle şunu söylemeliyim. BİLGİ ve TECRÜBELERİM BENİ YANILTMIYORSA (hatam varsa seve seve düzeltmeye hazırım) Sinbo EYM'lerin kazan/bıçak/program yapısı yüzünden normal şartlarda özel bir takım uygulamalar yapmadıkça en güzel ortaya çıkabilecek ekmeği siz zaten yapmışsınız. Aşağıdaki incelemeye bir göz atabilirseniz ne demek istediğimi daha rahat ifade edebileceğimi umuyorum.





    Değişim Sebebi: Sinbo ekmek resmi eklendi...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi soberman -- 10 Kasım 2008; 0:21:53 >




  • Baylar bayanlar... Makinem Sinbo. Modelini bilmiyorum ama yukarıda resmi olan makinenin aynısı işte. Mayısdan beri yani yaklaşık 6 aydır kullanıyorum ve kesinlikle dışarıdan ekmek alımını durdurdum. İlk başlarda içinden çıkan broşürdeki tariflere uyarak yapıyordum. Sonradan baktım ki unların ambalajında da tarif var. Ne diyor tarifde? 320 ml su+1/2 kilo un+maya hepsi bu kadar. Yani 320 ml su ve 1 paket un+1 paket maya. Hepsi bu. Yağ, şeker, tuz muz yok. Vallahi muhteşem oluyor. Yağlı, tuzlu, şekerli ekmekten hiç ama hiç farkı yok. Teferruatlarla uğraşmanıza gerek yok. İsteyen sinyal verdiğten sonra bir miktar ceviz katabilir, güzel oluyor.
  • soberman resideki EYM sinbo 4704 sizin yanılmıyorsam.bende ondan almaya karar verdim.sizin makina modeliyle ilgili yanlışım varsa lütfen düzeltin.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: np

    soberman resideki EYM sinbo 4704 sizin yanılmıyorsam.bende ondan almaya karar verdim.sizin makina modeliyle ilgili yanlışım varsa lütfen düzeltin.


    Aman aman, ben sadece komşudan test için almıştım. Resimdeki ekmeği yapana kadar gösterdiğim özeni başka hiçbir ekmek ya da EYM'de göstermedim. Öyleyken bile şöyle şişkin, puf puf bir ekmek yapamadım. İşi bitince de komşuma teşekkür edip ekmeği ile beraber geri gönderdim.

    Kısacası bende Sinbo'nun hiç bir modeli yok, lütfen yanlış anlama olmasın.
  • 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.