Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makinası (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.825
Cevap
62
Favori
604.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben de bir ara almayı düşünüyordum ama ne kadar ekmek o kadar kilo diye düşünüyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: thorondor06

Ben de bir ara almayı düşünüyordum ama ne kadar ekmek o kadar kilo diye düşünüyorum

Orası doğru. İlk piştiği anda o mis gibi kokunun büyüsüne kapılıp tamamını yememek için zor tutuyorum kendimi.
  • Arkadaşlar bu konuda geçen gün bir mağazada De Longhi nin bir ürününü gördüm. Gerçekten fiyat kalite oranı şu anda piyasadaki en iyi ürün gibi gözüküyor.
  • Söke'nin hazır ekmek unları şu an 4 Ytl'ye yakın.

İçinde 2 paket var. 1 ekmek elektrik falan 2 liraya geliyor.
    Biraz pahalı olmaya başladı ama ara sıra alıp kullanıyoruz.
  • bugün delonghi nin siparişini verdim
    ama hala aklıma takılan bişeyler var
    soberman ustayı özel mesajdan fazla yordum o yüzden buraya yazayım dedim
    şimdi tariflerde 1 nolu program 2 nolu program falan yazıyor her yerde
    tüm markalarda aynımıdır bu programların neler olduğu
    birde ben buğdaydan kendi öğüttüğümüz unu kullanacağım herhalde bu tam buğday unu
    örneğin beyaz ekmek programını seçip bu unu koyarsam ne olur sonuç değişirmi
  • Zeytinli Ekmekçikler:

Kahvaltıda, çay yanında ya da yemeklerde tercih edilebilir.

Ekmek Yapma Makinası

Fırında pişerken...

Ekmek Yapma Makinası

Yeşil zeytinli...

Ekmek Yapma Makinası

Siyah Zeytinli...

EYM tarifi :

Ekmek Yapma Makinası

Yulaf Ezmeli Tambuğday Karışımı...

• Aşağıdaki tarifi bu gün fransız emeği modunda denedim, enfes oldu sık kullanılanlara eklenmiş oldu bu tarif.

Teşekkürler soberman

quote:

Orjinalden alıntı: soberman

900 - 1000 gr. kapasiteli EYM'lerde uygulanabilecek Klasik Beyaz Ekmek tarifi (Betty Crocker'den uyarlanmıştır):

Malzemeler:

900 gr. Ekmek için:

1 Cup ılık su.
    1/4 Cup + 1 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık)Tam Yağlı Pastörize Süt.
    4 Cup Ekmeklik Un (Hatap Un kullanıldı).
    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Zeytin Yağı.
    2 Yemekkaşığı (Tablespoon/TBSP/Büyük kaşık) Şeker.
    2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) Deniz Tuzu/Tuz.
    1 tam 1/2 Tatlıkaşığı (Teaspoon/Tsp/Küçük kaşık) İnstant maya (Yuva).

Yapılışı:

EYM'nın hamur kazanına sırasıyla su, yağ, tuz, şeker ve üzerine ekmek ununun tamamı dökülür, en üste İnstant maya serpilir.

Temel Beyaz ekmek programı (genellikle 1 numaralı program), 1 kg. ağırlık, normal veya koyu ekmek kabuğu rengi seçilir, start tuşuna basılarak program başlatılır.

Ekmek Yapma Makinası

EYM'de Klasik Beyaz Ekmek

Detaylı Bilgi:

http://www.ekmeksanati.com/documents/klasik_beyaz_ekmek.html

• Ağzınıza layık Siyah Zeytinli Ekmekler:

Ekmek Yapma Makinası

Pişmeye Hazır Hamurlar...

Ekmek Yapma Makinası

Fırında Pişerken...

Ekmek Yapma Makinası

Keçi Peyniri ile...

Uygulamalı tarif:
    http://www.ekmeksanati.com/documents/siyah_zeytinli_ekmek.html

• soberman sana ve tecrubelerini paylasan diger arkadaslara cok tesekkur ederim.

bugun metro dan 109 ytl ye kenwood bm250 aldım.

şimdi klasik tarifle ekmegi pişiriyorum, bitince iyi cıkarsa resimleri paylasacagım :D
  • Hayırlısı olsun, güzel EYM, güle güle kullan.

Eminim nefis ekmekler yapacaksın. Fotoğraflarını bekliyoruz.
  • gunaydın,

cok tesekkur ederim soberman, senin katkın cok buyuk.

dun aksam sonucu aldım, sabah ise ilk işim buraya atmak :)

cihazdan baslayayım;

kenwood bm250, yanında duran fakir, sinbo, tefal, moulinex gibi eym lerden daha fazla dikkatimi cekti. bir kere kasası metal, sekli oval degil. adana metrodan alırken arzum mutfak gerecleri gorevlisi bana urun kutusunu acmamda yardımcı oldu, sorularımı cevapladı. kenwood un servisi sadece istanbuldaymıs, kargo ile gidip gelebiliyormus. icindeki garanti belgesinde adana adresi de vardı, henuz aramadım.

gene metrodan 1.70 ytl ye 1 kg tam bugday soke un almıstım, evdeki dr oetker instant ile standart tarif ekmek pişirmeye basladım(ilk sefer olacagından 500 gr ile baslalayım dedim)

1. programda 3 saat 13 dk piştikten sonra 11. programda bir yarım saat daha pişirme ihtiyacı hissettim(beyaz un yerine tam bugday unu kullandıgımı anlayıp, tam pişmedigini gordum-acemilik )

resimler: (uzerine tıklarsanız daha buyuklerine ulasırsınız)

Ekmek Yapma Makinası
    3 saat 43 dk da ustu de gayet iyi pişti.

Ekmek Yapma Makinası

tepe kumbeti ve sonum yırtıgı :)

Ekmek Yapma Makinası

makina ile birlikte ic doku...
    içi biraz yumusak, kek kıvamında. daha sertlestirmek icin ekmek kızartma makinasını kullanmayı dusunuyorum.

sonuc: ilk denemede ben de dahil evdekiler tadını begendik, gece 22.30 sularında soguması da tamamlandıgı icin birer dilimden fazla da yemedik :D

şimdi ekmeksanati.com dan ileri tarifleri alıp soframı içinde ne oldugunu bildigim urunlerle zenginleştirmeye calısacagım.

paylaşımda bulunan herkese tekrar tesekkur ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabrero -- 22 Kasım 2008; 16:39:53 >

• @kabrero,

İlk ekmek olarak bence mükemmel. Detaylı yorumlarımı PM'de göreceksin.

Tabii ki devamını da bekliyoruz.

Ekmek Yapma Makinası

Ailecek beğendiğimiz cevizli ekmek...

Uygulaması:
    http://www.ekmeksanati.com/documents/cevizli_tambuf0day_ekmef0i.html

• bu sefer daha buyuk, içi daha dolu

makina: kenwood bm250

gene sokeun un vitaminli ve minarelli ozel bugday unu ve dr oetker instant maya kullandım.

malzemeler:(1 kg ekmek icin)
    380 ml yaglı ve soguk inek sutu, 1.5 tbsp soya yagı, 600 gr un, 1.5 tbsp tuz, 4 tbsp seker, 1.5 tbsp maya

hazırlanısı:
    karısımı 10 dk önısıtmada beklettim, sonra 1. numaralı programda 3 saat 13 dk calıstı(makine 2. yogurma sırasında duyulabilir ses cıkardıgında onceden sarımsak doveceginde iyice ufalttıgım 1 avuc kadar fındık ve ceviz icini ekledim)

3 saat 13 dk nın son 40, 25, 15. dakikalarında kabuga ve yanlarına biraz su puskurttum.

3 saat 13 dk sonunda kabugun yeterince pişmedigini gorup, 11. programda 30 dk daha pişirdim.

sonuc:

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

afiyet olsun

duzeltme ve ekleme: kabuk en koyu olacak sekilde secildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kabrero -- 22 Kasım 2008; 16:30:52 >

• Bende kenwood'un ekmek yapma özellikli mini fırın/mikrodalga fırını var. Bu aletle ve sizlerin tarifleri ile harikalar yaratıyorum

Fırınım;
     Ekmek Yapma Makinası

Ekmek yapma tavası;
     Ekmek Yapma Makinası

Ekmek yapma tavasının içi;
     Ekmek Yapma Makinası

Yukarıda Soberman'ın verdiği sütlü tarifte 4 bardak unun 1 bardağı tam buğday unu 3 bardağı da beyaz un kullanılarak, fransız ekmeği modunda pişirilmiş hali (boyut kıyaslaması açısından, ekmeğin altındaki borcam, tencerenin kapağı değil kendisidir ) ;

Ekmek Yapma Makinası

Ekmek Yapma Makinası

• oldukca guzel gorunuyor, elinize saglık

ekmegin agırlıgı ne kadar acaba?
  • Ağırlığını bilmiyorum, ancak 900 gr. modunda yaptım
  • Ekmek yapma makinası ile kaç ekmek yapar isek kendini amorti eder.
  • Bunu pek de öyle ekonomik bir alet sanmayın, bence dışarda satılan ekmek daha bile ucuz kalacaktır yapacağınız ekmek yanında. O yüzden kendini amorti etme durumu olmaz. Sadece kişisel tatmin ve içinde ne olduğunu bildiğiniz veya ne olmasını istediğiniz ekmekleri yaparsınız. Aynı evinize fotograf yazıcısı almak gibi, dışardan tab ettirseniz daha ucuza gelir ama evde istediğinz an istediğiniz resmi basma özgürlüğü bence bu aleti alma sebebidir.
  • copermine ve soberman arkadaşa verdikleri bilgiler için çok teşekkür ediyorum.bende bir tane almayı düşünüyorum, sağlığın bedeli olmaz.Hangi makinayı seçeceğim konusunda yardımlarınızı diliyorum.teşekkürler.
  • ben de yeni aldım, şimdilik kenwood makinamdan oldukca memnunum, almadan once işin puf noktalarınıwww.ekmeksanati.com dan ogrenmenizi tavsiye ederim
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.