Şimdi Ara

Ekmek Yapma Makineleri İçin Sıcak Fırsatlar (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
91
Cevap
13
Favori
5.019
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bunlar ekmek değil ilaç gibi düşün
    İçinde keçi sütünden yulaf kepeğine, mavi haşhaş tohumundan çörek otuna, susamdan ay çekirdeğine.... Bir ton malzeme mevcut. Sadece kokusu yeter :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle ben de öyle düşünüyorum ama boyutlar ev hakkını zorlayıcı şekilde büyük gözüküyor. Tadının çok farklı olduğuna da şüphe yok, istediğinizi koyabiliyorsunuz.
  • İkiye bölüp derin dondurucuda saklıyorum birini. Herkese tavsiye ederim. Delonghi ve kenwood u. Aynı firma sonuçta...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sudo S kullanıcısına yanıt
    aynen. daha önceki msjda da yazdım, ekmek hızla bayatlıyor ve özellikle yazın hızla bozuluyor. aile büyüklüğünü ve ekmek yeme hızınızı düşünerek alın. genelde 900-1200 gr ekmek oluyor (hacmen o kadar değil çnkü ekmeğin içi dolu dolu, bir dilimi bile epey ağır). makina nerdeyse mini frıın ebadında olduğundan kolayca saklanabilcek birşey de değil, alacaklar iyi düşünsün. ayrıca ekmeğin hazır olma süresini gözardı etmeyin. "misafir geliyor gelirken 2 ekmek al" yerine "dur makinada yapayım" diyemiyorsunuz en kısa program bile 3 saat sürüyor. elde olanı da (bayat olduğundan) ısıtıp misafire çıkartmaya utanıyorsunuz ve işte tekrar bakkal ekmeği dönemi başlıyor ve makinayı bir bırakınca tekrar eli gitmeyebiliyor insanın. (kötülüyorum sanılmasın, biz uzun süre kullandık memnunduk ama sürekliliği sağlamak çok zor belirttiğim sebeplerle. arada hala yapıyoruz)




  • Sıfır BEKO BKK2505 Ürün hediye geldi, kutusu dahi açılmadı, hediye olduğu için fatura yoktur, Beko Bk2505 modelidir. depoda duruyor. nakit ihtiyacından fiyat uygun yazıldı. Önce havale sonra kargo yapılır. kargo alıcıya aittir. Fiyat: 100tl

    ilan:https://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-elektrikli-ev-aletleri-kucuk-ev-aletleri-beko-ekmek-yapma-makinesi-sifir-311807222/detay/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gıda Ambarı

    Herkesin uyarınsa rağmen alacağım diye inat edip, aldıktan sonra diğerleri gibi 1 veya 2 defa kullanılıp sonra depoya gönderilen eşya listesi.
    1 - Katı Meyve Sıkacağı
    2 - Koşu Bandı
    3 - Halı Yıkama Makinası
    4 - Ekmek Yapma Makinası


    3 ve 4 numara aktif olarak kullaniliyor bizde, siz duzen tutturamadiniz sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arcelık ekmek makınesı ıcın kullanmıs oldugunuz ve basarı sagladıgınız tarıfleri paylasırsanız sevınırım...özelden yada burdan farketmez
  • ysahin2000 Y kullanıcısına yanıt
    Makine seçimi ile alkalı sıkıntı bunlar.


    Ben linkteki ürünü kullanıyorum. boşa yer kaplamıyor çünkü mini fırın olarak sürekli aktif kullanımda ekmeği 1:45 dk gibi bir sürede yapıyor. Ayrıca tıknaz değil. gayet fırın ekmeği kıvamında ekmek yapmakta oldukça basit.

    De'Longhi Globalyoutube
    De'Longhi Pangourmet Electric Oven | Introduction
    https://www.youtube.com/watch?v=mJX02nV9WkM



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bipper -- 20 Haziran 2016; 12:39:24 >




  • noname0056 kullanıcısına yanıt
    kilavuzdaki normal ekmek tarifi sorunsuz cikiyor bende, sizde sorun nedir? bu da kendi yapimim. Ekmek Yapma Makineleri İçin Sıcak Fırsatlar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suicide -- 20 Haziran 2016; 12:49:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ürününüz çok güzel görünüyor, ancak TR de şu an satan yer nette bulamadım, siz nerelerden aldınız acaba fiyatı neydi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: valihalil

    geçen sene kupon ile 97 ye almıştım bunu ne kadar pahalanmış o zaman 123 TL idi satış fiyatı
    http://www.hepsiburada.com/sinbo-sbm-4715-ekmek-yapma-makinesi-p-MTSINBOSBM4715

    Hocam memnun musunuz tavsiye eder misiniz?
    N11 ve hb da en uygun ürün bu.yorumlar genelde olumlu ama bir de sizin fikrinizi almak istedim.
    Olumlu ve olumsuz yönlerini belirtirseniz sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EYM'ler Türkiye'de populerligini yitirdi galiba. Artık pek model bulunmuyor. Zaten piyasadakiler de son zamanlarda inanılmaz zamlanmis. 2-3 yıldır aktif bir şekilde kullanıyoruz biz. Bakkaldan aldığımız ekmek kolayimiza geliyor ama 16 tane katkı maddesini azaltacagiz açıklamasını gıda tarım bakanından duyar duymaz karar vermiştim. Tarifler zaten kitapçıklar var. Arçelik kullanıyoruz. Hazırlamak 30 saniye felan sürüyor. Zaten ezberledik artık. Ölçü kaşığı yerine çay kaşığı kullanıyorum genelde. Pratik oluyor. Memnunum. Tavsiye ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu arada, cevizli ekmeği tavsiye ederim. Çok lezzetli oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rhodora R kullanıcısına yanıt
    Ben gıda mühendisiyim. Bakan tüm çeşitler için 16 tane katkıdan bahsediyor olmalı. Çünki normal ekmeğe 16 tane katkı girmez. Ve bu katkıların birçoğu kullanılmadan bu kadar çeşit ekmek üretimi yapılması çok ama çok zor.

    Aldığınız unda ve mayada hangi katkılar var biliyor musunuz? Kullandığınız sıvı yağda. Biraz işkillendireyim sizi.

    Evet evde ekmek yapmakla birçok katkıdan kurtulmuş oluyoruz en sağlıklısı bu.

    Ben de 10 sene civarı kullandım. Ayarını tutturdunuz mu çok kolay 2-3 dk'da hazırlanıyor malzeme. Sonra bir ara hanım kaldırdı ortadan 5 sene olmuştur kullanmayalı. Şimdi içimden geldi akşam bulayım makinayıda bir ekmek yapayım güzel gene. Sahura hazır olsun.
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    bulmusken sorayim, evde ekmek yaparken un,su,sivi yag,sut,maya ve seker disinda bir sey koymuyoruz dogal olarak. yalniz ekmek ozellikle keserken cok kirinti cikariyr ve cok cabuk bayatliyor. fazla kimyasala kacmadan bunlari azaltmanin bir puf noktasi var mi acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • M.ERTEN kullanıcısına yanıt
    ekmeği güzel zaten tarifler kitapçığıda veriyor yanında
    kek yaptım
    pizza hamuru hazırladım
    her türlü hamur yoğuruyor
    ben memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: moguz

    Bunlar ekmek değil ilaç gibi düşün
    İçinde keçi sütünden yulaf kepeğine, mavi haşhaş tohumundan çörek otuna, susamdan ay çekirdeğine.... Bir ton malzeme mevcut. Sadece kokusu yeter :)

    tarifini paylaşabilir misiniz?
  • Nevfel kullanıcısına yanıt
    Aldığım unun paketinde içindekiler bölümü gözüme ilişti bi ara, ne olabilir ki dedim yani, un bu yahu, un. Ama askorbik asit varmış meğer, ne işe yarıyor bilmiyorum ama. Değirmene gidip sordum, bu buğday burdan girip şurdan un olarak çıkıyor ve başka birşey katmıyorsun değil mi? Aynen öyle, ded. Yarım torba un aldım, attım arabaya. Askorbik asitten kurtuldum. Peki, buğday bitki halinde yetişirken atılan ilaçlardan kurtulabilecek miyim? Elbette ki hayır. Elden geldiğince kurtulmaya çalışıyoruz.

    "Bir şey bütün bütün elde edilmezse de bütün bütün terkedilmez."

    Maya meselesine gelince.. Kullandığımız mayaların da çok masum olduğunu düşünmüyorum. Özellikle instant mayaların, ki EYM'lerde onu kullanıyoruz. Çocukluğumda tatillerde köye gittiğimde rahmetli nenemin hamur yoğuracağı zaman, bir önceki hamurdan ayırdığı bir parça hamuru maya olarak kullandığı aklıma geldi ve onu araştırdım biraz. Ondan tam randıman alabileceğime aklım kesmedi, o yüzden şimdilik yapmadım ama o da aklımın bi köşesinde bulunuyor.

    Bakanın açıklamasından sonra ben o katkı maddesi konusunu düşündüm ve araştırdım. Lisedeyken bi tanıdık vardı bizim, minibüsüyle fırınları gezer katkı maddesi satardı. Mesleği buydu. Minibüsünd koli koli doldurur, götürür satardı. Ona sormuştum, maya mı bunlar demiştim. Yok, maya değil, hamur katkı maddeleri demişti. O zaman anlam verememiştim. O aklıma geldi, katkı maddesi deyince. Bir de, önceki görev yaptığım yerde bir lavaş ekmek yapan yer vardı. Malatya'da yaşayanlar hemen bilir. Çiğköfte için lavaş ordan alınırdı. Adam o kadar ince yapıyor ki, abartmıyorum, ekmeği kaldırıp ışığa tuttuğum zaman yarı opak olduğunu görüyordum, arkadan geçen insanların silueti belli oluyordu. O derece ince yapıuyor, hem de eliyle. Bir lavaş hamurunu adam şöööyle kaldırıp yere doğru sündürdüğünde, adamın boyunun 3'te 2'si kadar oluyordu. Yani 1 metreden fazla. Benim annem de yıllarca hamur işini çok yoğun yaptı. O kadar hamur açtığını izledim ama az bişey incelttiği zaman hamur kopuyordu. Bu adamın bu kadar elastik açabilmesinin sırrı nedir diye internette araştırırken sistein isimli malzemeyi öğrendim. Günahı boynuna.. Ama dediğiniz gibi, katkı maddesi kullanmadan mümkün değil.

    Üniversitede öğrenciyken Ülker Golf dondurmanın satın alma müdürüyle bir kahvaltıda buluşmuştuk. Görevi Türkiye'nin çok değişik şehirlerini gezerek fabrikaya ham madde teminini sağlamakmış. O zaman demişti ki, 300 kalem mal alıyorum. İsterse 40 çeşit dondurma olsun, 300 kalem nedir ya? Bakanın açıkladığı 16 kalem katkı maddesi belki her ekmekte yok ama bana göre hiçbiri masum değil.

    Açıklama için teşekkürler.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: suicide

    kilavuzdaki normal ekmek tarifi sorunsuz cikiyor bende, sizde sorun nedir? bu da kendi yapimim. Ekmek Yapma Makineleri İçin Sıcak Fırsatlar

    ben ekmek yapmaya calısırken ekmek kabarmıyor içe çöküyor yada cok sert oluyor




  • Bipper kullanıcısına yanıt
    ilginç bir cihaza banziyor sanırım bu da malzeme içine konunca otomatik ekmek yapıyor, herhanbi bir yerde görmedim bu ürünüTRde satışı varmı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.