Orijinalden alıntı: gareysar 13-14 yaşlarındaydım.. Siyah beyaz televizyonların, renkli televizyona dönüşüm zamanlarıydı.. Her bir yayınlanan gazetede meşhur enflasyon canavarı resimleri yer alırdı boy boy.. Birde unutamadığım, her gün bir yerlerde birilerinin suikaste uğradığıydı.. Kim yapar ne için yapar bilmezdim.. Sonrasında o konu hiç konuşulmazdı.. Aklım erdiğinde anladım ki onun ismi fail-i meçhul muş.. Birde ekonomi bakanları çıkar televizyonlara şöyle yabancı sermaye gelecek böyle yatırım yapacak deyip dururlardı.. Bu yabancı sermaye dedikleri iyi bir şey herhalde derdim.. 7-8 li yaşlarımı hep unutmak istiyorum.. O yüzden 13-14 den başladım.. Kim hatırlamak ister ki her geçe bir yerlerde patlayan silah seslerini, serseri kurşunların yıktığı insanları.. Birde meşhur kuyruklarımız vardı o dönem.. Tüp, yağ vesaire için bilimum insan kuyrukları.. Yol kenarlarında duran amcaların sesleri halen kulaklarımda.. "Kent var Marlboro var, Kent var Marlboro var.. Biz bunları çocukluklarımızda yaşadık..
Seksen ihtilalinde doğanlar dahi şu an 31 yaşında.. Onlar dahi o günleri aklı başında yaşamadılar.. Bizler ucundan kıyısından gördük.. Keşke görmeseydik..
Şimdi ise konular bambaşka.. Kolay çekilen krediler, her evde olan Lcd ler, her ay artan cari açık ve merkezin elinde olan 90 milyar dolar.. Bir cinayet işlendiğinde 3-5 günde yakalanan kişiler.. Biten fail-i meçhuller..
Bir ekonomist olarak ekonomik konuları çok ayrıntılı yazarım.. Ayrıntılarla boğmak istemiyorum.. Evet cari açık problem fakat finanse edildiği sürece sıkıntı yok.. Bu böyle gitmeli mi? Gitmemeli.. Bunun içindir ki munzam artışları geldi MB den.. Bu da yetmezse başka önlemler gelebilir.. Ama şunu bilmenizi isterim ki Türkiye ekonomisi tarihinin en parlak dönemini yaşıyor.. Avrupa, Amerika krizlerle boğuşurken bizim onları seyretmemiz bazı şeylerin değiştiğini göstermiyor mu?
Haklısınız, su anda faili meçhul cinayet yok. Çünkü katil belli. Engin Çeber'i öldüren de belli, Kuddusi Okkır'ı da öldüren belli. Hakim Mustafa Yücel Özbilgin'i de öldüren belli. Bu insanlar gibi ölen yüzlerce insani daha saymama gerek var mı? Failleri yazmama gerek var mı?
A’râf / 179. Ayet
quote:
Orijinalden alıntı: Details
quote:
Orijinalden alıntı: set
Birincisi lütfen siyasete girmeyelim...
İkincisi millet ödeyebileceği oranda kredi çekiyor ve geri ödemelerde sıkıntı yok.
Üçüncüsü ben ostimdeyim, burada işsizlik yok, hatta kaynakçı arıyoruz bulamıyoruz burada! İş beğenmiyorlar! Adam üç gün geliyor dördüncü gün gelmiyor!!! Lütfen işsizlik demeyiniz bana,inanmıyorum...
Ben yeni araç aldım,sıfır kredi ile hemde... Peşin almadım, sıfır kredi varken peşin almak mantıklı gelmedi...
meslek sahibi insanların 630 liralık asgari ücretle (veya benzerine) çalıştırılması da işten kaçmalarına sebep olabilir. Benim çalıştıgım firmanın da makine kalıp ve kaynak gibi birimleri var. Gazeteye veya kariyer net'e ilan verdigimizde 1 kişilik istihdam için ortalama 500 başvuru alıyoruz. Koşullarınız iyi degildir, 4 kişilik işi tek bir personele yıkmışsınızdır, haftalık yasal mesai süresinin çok üzerine çıkmaktasınızdır veya inanılmaz düşük icretlerle personel istihdam ediyorsunuzdur.
Hayır,zaten o dediğiniz rakamlara adam dükkanın önünden bile geçmiyor...
Ayrıca çalışma koşullarımda hiçbir problem yok, ssk larınıda yapıyorum...
Ben bu şartlarda çalışıyorum, kendim yapıyorum, halime şükrediyorum.... Rabbim bu günlerimi aratmasın diyorum... Çok şükür buralarda işsizlik yok, çoğu esnaf arkadaşımızın elinde iş var, eskiye oranla çok iyi, haftanın 2 günü tahsilat için dolaşıyorum,çok şükür genel durum iyi... Ama işi olmayanlarda var, bunuda kabul ediyorum. Ama genel olarak iyi diyorum....
Neyse çok konu dışına çıktık...
Konuyu başka noktalara çekmeyelim, yöneticiler kilitlemesin...
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
quote:
Orijinalden alıntı: gareysar
Görüntü de Allah korkusu olan birisin.. Ama sadece görüntüde.. Birbirinizin değirmemine su taşıyorsunuz.. Bu ülkede %7500 faiz ödenirken nerelerdeydiniz.. Memura emekliye olmayan paradan %100 zam yapanlar yüzünden yaşadık krizleri.. Sizin mantığınıza göre nasıl olsa merkez bankası mesai yapar basar TL yi ödenir zamlı maaşlar.. Türkiye'de artık kimse yutmaz bunları..
Andolsun ki biz, cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık; onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla. Onlar dört ayaklı hayvanlara benzerler, hatta daha da sapıktır onlar. Onlardır gaflette kalanların ta kendileri.
Allah korkusu?
1.7 milyon kişinin girdigi sınava şike yapanların, 20 yıllık bürokrat maaşı ile milyar dolar kişisel servet yapanların içindekinden mi?
quote:
İkincisi millet ödeyebileceği oranda kredi çekiyor ve geri ödemelerde sıkıntı yok.
Üçüncüsü ben ostimdeyim, burada işsizlik yok, hatta kaynakçı arıyoruz bulamıyoruz burada! İş beğenmiyorlar! Adam üç gün geliyor dördüncü gün gelmiyor!!! Lütfen işsizlik demeyiniz bana,inanmıyorum...
Ben yeni araç aldım,sıfır kredi ile hemde... Peşin almadım, sıfır kredi varken peşin almak mantıklı gelmedi...
Herifin borcu var, gidiyorum tahsilata, bana laf sayıyor kriz var para yok diye, 3 aylık çek yazıyor, bi bakıyorum altında BMW si var, hani para yoktu... Bana ödeme yapmaya gelince para yok, kendisine para çok! Alışmışlar, geç ödemek için bana bahaneler üretiyorlar... Bu millette para çok...
Şükretmesini bilmiyoruz, adamın altında sıfır araç var, bir üst modelini istiyoruz...
İnsanların lüksleri arttı, doğal olarak giderleri arttı... Kimse lüksünden vazgeçmiyor, hep daha iyisi, daha iyisi diyor...
Ben dört senedir aynı cep telefonunu kullanıyorum, adamın cebinde 1000 TL lik telefonu var, ödeme için gidince para yok, kriz var diyor bana... Bıktım bu hikayeden...
Olayın özeti bu... Bende 2005 yılında aldığım teli kullanıyorum benim gibi biri daha olduğunu bilmek sevindirdi beni...
quote:
İş beğenmemezlik inanılmaz derecede var. İyi bir usta piyasada çoğu genç, tam olgunlaşmamış üniversite mezunundan daha iyi bir maaş alabilir.
Bunun yanında gereksiz yere üniversite mezunlarının sayısını arttırırsan, etrafı "ee o kadar üniversite okuduk, kaynak mı yapacağız" diyen insanlarla doldurursun. Ve aynı toplumda üniversite bitirmeyene neredeyse kız verilmeyecek. İki ucu b.. değnek derler ya aynen öyle...
Türkiye'nin ihtiyacı ara eleman, iyi bir kaynakçı, tornacı vs. bulmak gerçekten zor. Yeni mezunlar kolay para peşinde.
Ama bunun yanında üniversite mezunlarının iş bulması da gittikçe zorlaşıyor. Çünkü ülkemizde bu kadar üniversite mezununa iş, istihdam yok. Ama ara eleman açığı gerçekten var. Ve insanlarımız gittikçe tembelleşiyor, zora gelemiyor. Buna bir de verilen maaşların düşüklüğü ve o maaşla geçinmek imkansıza yaklaşınca o iş çekilmez hale geliyor.
Kredilerin geri ödenmesi konusunda, ödenmeyen kredi çok. Kara listeye giren şirket sayısı ve kişi sayısı çok fazla. Bankalar standlarda kredi kartı formları doldurup, kart pazarlamaya çalışıyorlar. Doldurulan formların çok az bir kısmı merkezden onaylanıyor. Çünkü kara listedeler. Zamanında kredi kartı borcu yüzünden takipe uğramışlar. Bunların bir kısmı geri ödemeyi düşünmeden gereksiz alışveriş yapanlar Bir kısmı ise cebinde para olmadığı için evine pazar alışverişi yapmak zorunda kalanlar.
quote:
Herifin borcu var, gidiyorum tahsilata, bana laf sayıyor kriz var para yok diye, 3 aylık çek yazıyor, bi bakıyorum altında BMW si var, hani para yoktu... Bana ödeme yapmaya gelince para yok, kendisine para çok! Alışmışlar, geç ödemek için bana bahaneler üretiyorlar... Bu millette para çok...
Şükretmesini bilmiyoruz, adamın altında sıfır araç var, bir üst modelini istiyoruz...
İnsanların lüksleri arttı, doğal olarak giderleri arttı... Kimse lüksünden vazgeçmiyor, hep daha iyisi, daha iyisi diyor...
Ben dört senedir aynı cep telefonunu kullanıyorum, adamın cebinde 1000 TL lik telefonu var, ödeme için gidince para yok, kriz var diyor bana... Bıktım bu hikayeden...
İş beğenmeyen çok. Buna katılıyorum. Adam iş başvurusu yapıyor. Mülakat yapıyoruz. Kabul ediliyor. Filan şubemize gidin. Satış temsilciliği yaparak işe başlayın diyoruz. 3 gün geliyor. 4. gün yok. Sonra biz arıyoruz. Neden gelmediniz diye. Bize verdiği cevap:
Satış temsilciliğini sevmedim. Ben masa başı işi istiyorum.
Kusura bakmayın ama elde bu var. Güle güle.
Arkadaşlar hepinizde haklısınız, bunlar nazik meseleler... Ben isim vermeyeyim internette bir siyasi forumda bunları tartışıyor içimi döküyor, rahatlıyorum. Ancak şimdi bu konuyu kilitlemem gerekiyor. Çünkü yönetim olarak bu tip konu ve mesajları yayınlamama, kilitleme kararı aldık. Tabi ben aslında forumda siyasi bölüm açılsın istiyorum ama bir taraftanda korkuyorum kavgalar ve tartışmaları nasıl önleyeceğiz diye...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme