Şimdi Ara

Ekonomi kotu issizlik inanilmaz ama araba satislari nasil tarihi rekor kiriyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bunu aciklayabilecek olan biri varmi cunku ben anlamadim

Asagidaki yazida bu sene ilk 5 aydaki satislarin gecen seneye gore 552 arttigini yaziyor. E gecen sene zaten 780 bin TL ile rekor kirmisti satislar demekki bu daha da buyuk bir rekor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17966161.asp?gid=384

Yorumlarinizi bekliyorum

• Çünkü nüfus cüzdanı olana kredi veriyorlar ve herkeste de nüfus cüzdanı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: sg83

Çünkü nüfus cüzdanı olana kredi veriyorlar ve herkeste de nüfus cüzdanı var
    ekonomi kötü falan değil, araba almak da eskisi gibi zor bir şey değil. Tek araba satışları değil telefondan bilgisayara, konutta her bir şeyin satışı arttı. Tabii kredi çeken borçlu olan birisi hükümetin değişmesini istemez :D Bu da hükümetin işine gelen bir şey bence birazda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

ekonomi kötü falan değil, araba almak da eskisi gibi zor bir şey değil. Tek araba satışları değil telefondan bilgisayara, konutta her bir şeyin satışı arttı. Tabii kredi çeken borçlu olan birisi hükümetin değişmesini istemez :D Bu da hükümetin işine gelen bir şey bence birazda.

Alıntıları Göster
    ekonomik göstergeler içerisinde sadece cari açık olumsuz gözüküyor.Onun dışında enflasyon, faiz, bütçe gelir-gider dengesi, büyüme rakamları iyi. Bizim mizacımızda var bir kere var olan paraya yok demek veya var olduğu halde yokluktan şikayet etmek. Sadece otomobil satışları değil, konut satışları da çok fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: nilve

ekonomik göstergeler içerisinde sadece cari açık olumsuz gözüküyor.Onun dışında enflasyon, faiz, bütçe gelir-gider dengesi, büyüme rakamları iyi. Bizim mizacımızda var bir kere var olan paraya yok demek veya var olduğu halde yokluktan şikayet etmek. Sadece otomobil satışları değil, konut satışları da çok fazla.

Alıntıları Göster
    Krediler nısbi olarak düşük, başka sebebi yok.

Ayrıca ekonomi çok iyi çok araç satılıyor diyenler için (diğer konuda da yazdım) hala 1993 yılı otomobil satış rakamlarını yakalayamadığımızı hatırlatmak isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: İlkerA.

Krediler nısbi olarak düşük, başka sebebi yok.

Ayrıca ekonomi çok iyi çok araç satılıyor diyenler için (diğer konuda da yazdım) hala 1993 yılı otomobil satış rakamlarını yakalayamadığımızı hatırlatmak isterim.

Alıntıları Göster
    Acaba yastık altındaki paralar çıkmaya devam mı ediyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dijital Binali

Alıntıları Göster
    Nüfusta çok fazla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Akhilleus

Nüfusta çok fazla.

Alıntıları Göster
    Başkasının parasını harcamak kolaydır o yüzden etrafımda bizde dahil kredi borcu vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dijital Binali

Alıntıları Göster
    ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 6 Haziran 2011; 22:12:57 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ~Lion King~

Yeni yapılan araç satış firması AUTOPIA da araçlar 96 ay vadeyle satılacakmış. Söylenecek bir şey kaldı mı?

Autopıa .Galerıcılerın merkezı gıbı bır yerlesım olacak oradakı dukkanların 96 vadelı satısından bahsedılıyor aracların degıl
  • quote:

Orijinalden alıntı: jasberny

quote:

Yeni yapılan araç satış firması AUTOPIA da araçlar 96 ay vadeyle satılacakmış. Söylenecek bir şey kaldı mı?

Autopıa .Galerıcılerın merkezı gıbı bır yerlesım olacak oradakı dukkanların 96 vadelı satısından bahsedılıyor aracların degıl

Alıntıları Göster
    Bugün gazetede bir ilan vardı...

Audi ve Vw araç alan kişilere ikinci elde %90 kredi veriyorlar..Yani 100.000lik bir audi sahibi olmak için elindeki şahini sat gel diyor adam sana..Sonra?e sonrası ya 5-10 senede yemezsin içmezsin çoluğun çocuğun rızkından kesersin gelir yada gelmez..Vatandaş nalı diker...

Araç satışlarını baz alıyorsunuz sürekli ve sürekli böyle konular açılıyor bu konular açılırken birazda vergi daireleri ve icra dairelerinde durum ne öğrenmek gerekli...Mesela icradan araç satışında patlama var neredeyse hatta icra dairelerinde artık mal koyacak yer bulunamıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: zugasi_berepe

Bugün gazetede bir ilan vardı...

Audi ve Vw araç alan kişilere ikinci elde %90 kredi veriyorlar..Yani 100.000lik bir audi sahibi olmak için elindeki şahini sat gel diyor adam sana..Sonra?e sonrası ya 5-10 senede yemezsin içmezsin çoluğun çocuğun rızkından kesersin gelir yada gelmez..Vatandaş nalı diker...

Araç satışlarını baz alıyorsunuz sürekli ve sürekli böyle konular açılıyor bu konular açılırken birazda vergi daireleri ve icra dairelerinde durum ne öğrenmek gerekli...Mesela icradan araç satışında patlama var neredeyse hatta icra dairelerinde artık mal koyacak yer bulunamıyor

Alıntıları Göster
    Aslında biraz kısır döngü de var işin içinde.

-Bankalar kolay kredi veriyor,
    -Alabilecek olanlar ikinci el yerine 0 km araca yöneliyor,
    -Piyasa hareketliliğinin azalmasından dolayı 2. el fiyatları artıyor,
    -Bankalar daha iyi kredi olanakları sunuyor,
    -2. el fiyatları iyicene uçtuğundan herkes ucundan 0 km almaya çalışıyor.

Bu döngüye ek olarak 2. el piyasasında yapılan akıl almaz dolandırıcıklar da insanları 0 almaya yönlendiriyor. Bence bu da etken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tsipura -- 6 Haziran 2011; 22:05:51 >

• quote:

quote:

yanlış alarm o zaman pardon

• quote:

quote:

quote:

yanlış alarm o zaman pardon

Alıntıları Göster
    bir evim olsa, kurulu bir düzenim olsa, köşede acil durumlar için 10 bin lira param olsa,
    o zaman belki finans yolu ile araba alırdım. yoksa araba için çalışmak bana pek mantıklı gelmiyor.
    ilk arabamı da bütçem kadar peşin para ile aldım...

• quote:

Orijinalden alıntı: sg83

Çünkü nüfus cüzdanı olana kredi veriyorlar ve herkeste de nüfus cüzdanı var
    Kimse ödeyemeyeceği krediyi çekmiyor.Ödeyebildikleri için kredi çekiyor.

Ev olsun araba olsun insanlar bir dikili ağacı olsun diye borç da olsa bişeyler alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Kimse ödeyemeyeceği krediyi çekmiyor.Ödeyebildikleri için kredi çekiyor.

Ev olsun araba olsun insanlar bir dikili ağacı olsun diye borç da olsa bişeyler alıyor.

Alıntıları Göster
    İcra mahkemelerinde evrak dolapları artık bırakın arşiv bölümünü, koridorlara sığmaz oldu.

Kredi çekenler çok fazla ve ne yazık ki "nasıl olsa ödenir gider" diye kredi alanlar da çok fazla.
    İnsanlar ayağını yorganına göre uzatmadığı için sonrası da hüsran oluyor.

Kredi iyi birşeydir, kurtarıcıdır. Ama alınırken, geri ödeme taksit tutarı ve süresine dikkat edilmeli.
    Araba alacağım diye yıllarca kredi ödemeyi anlayamıyorum ve böyle bir işe girişmekten çekinirim.
    Ama ev olayı farklı, uzun dönem kredi alınabilir ve ev kirası öder gibi ödenebilir.

Kredi kullanımında benim mantığım, alınacak malın tutarının yarısının elde nakit olarak bulunması, kalan yarısı için kredi çekilmesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: bal974

İcra mahkemelerinde evrak dolapları artık bırakın arşiv bölümünü, koridorlara sığmaz oldu.

Kredi çekenler çok fazla ve ne yazık ki "nasıl olsa ödenir gider" diye kredi alanlar da çok fazla.

Kredi iyi birşeydir, kurtarıcıdır. Ama alınırken, geri ödeme taksit tutarı ve süresine dikkat edilmeli.
    Araba alacağım diye yıllarca kredi ödemeyi anlayamıyorum ve böyle bir işe girişmekten çekinirim.
    Ama ev olayı farklı, uzun dönem kredi alınabilir ve ev kirası öder gibi ödenebilir.

Kredi kullanımında benim mantığım, alınacak malın tutarının yarısının elde nakit olarak bulunması, kalan yarısı için kredi çekilmesi.

Bu kadar artışa göre icra olaylarının artması da doğal tabii. Ama durum sadece araba için geçerli değil, tüketimi artmayan ne var? Cep telefonundan tut lcd tv ye bilgisayardan konutlara kadar her şeyde aşırı bir artış var. İcra oranı çoğunlukta olsa bu kadar artış olmazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcugum

quote:

Orijinalden alıntı: bal974

Bu kadar artışa göre icra olaylarının artması da doğal tabii. Ama durum sadece araba için geçerli değil, tüketimi artmayan ne var? Cep telefonundan tut lcd tv ye bilgisayardan konutlara kadar her şeyde aşırı bir artış var. İcra oranı çoğunlukta olsa bu kadar artış olmazdı.

Alıntıları Göster
    bunlar hep hükümetin suçu

• Uzunca bir cevap yazdım, ama sonra silme gereği duydum. Cari açığın nedenini bilmeyen, aldığımız otomobillerin parasını da o otomobilleri üreten ülkelerin bankalarından aldığımızı bilmeyen ama burada seçim arifesinde bol bol bayram havası estirecek insan olacak ve olmaya başladı.

Not: Sözüm başlığı açan arkadaşa değil, ama bilip de saptırmaya çalışan, yarınki çıkarları için memleketini satan ve bunu da rasyonellik sayanlaradır benim sözüm.

Saygılar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

Uzunca bir cevap yazdım, ama sonra silme gereği duydum. Cari açığın nedenini bilmeyen, aldığımız otomobillerin parasını da o otomobilleri üreten ülkelerin bankalarından aldığımızı bilmeyen ama burada seçim arifesinde bol bol bayram havası estirecek insan olacak ve olmaya başladı.

Not: Sözüm başlığı açan arkadaşa değil, ama bilip de saptırmaya çalışan, yarınki çıkarları için memleketini satan ve bunu da rasyonellik sayanlaradır benim sözüm.

Saygılar...
    vayy taş geldi kardeşim ne dersen de elini vicdanına koy siyasi düşünme 9 sene önceyle şimdiyi kıyasladığımızda daha mı kötü!! ben araba ithalatçısı falan değilim çıkarımda yok sadece yiğidi ödürüp hakkını veriyorum böyle milli sermayeyi savunduğunu söyleyen arkadaşların giydiği ayakkabıya bakıyosun aaa converse bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.