Şimdi Ara

Ekonomi kotu issizlik inanilmaz ama araba satislari nasil tarihi rekor kiriyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
2.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: gareysar

13-14 yaşlarındaydım.. Siyah beyaz televizyonların, renkli televizyona dönüşüm zamanlarıydı.. Her bir yayınlanan gazetede meşhur enflasyon canavarı resimleri yer alırdı boy boy.. Birde unutamadığım, her gün bir yerlerde birilerinin suikaste uğradığıydı.. Kim yapar ne için yapar bilmezdim.. Sonrasında o konu hiç konuşulmazdı.. Aklım erdiğinde anladım ki onun ismi fail-i meçhul muş.. Birde ekonomi bakanları çıkar televizyonlara şöyle yabancı sermaye gelecek böyle yatırım yapacak deyip dururlardı.. Bu yabancı sermaye dedikleri iyi bir şey herhalde derdim.. 7-8 li yaşlarımı hep unutmak istiyorum.. O yüzden 13-14 den başladım.. Kim hatırlamak ister ki her geçe bir yerlerde patlayan silah seslerini, serseri kurşunların yıktığı insanları.. Birde meşhur kuyruklarımız vardı o dönem.. Tüp, yağ vesaire için bilimum insan kuyrukları.. Yol kenarlarında duran amcaların sesleri halen kulaklarımda.. "Kent var Marlboro var, Kent var Marlboro var.. Biz bunları çocukluklarımızda yaşadık..

Seksen ihtilalinde doğanlar dahi şu an 31 yaşında.. Onlar dahi o günleri aklı başında yaşamadılar.. Bizler ucundan kıyısından gördük.. Keşke görmeseydik..

Şimdi ise konular bambaşka.. Kolay çekilen krediler, her evde olan Lcd ler, her ay artan cari açık ve merkezin elinde olan 90 milyar dolar.. Bir cinayet işlendiğinde 3-5 günde yakalanan kişiler.. Biten fail-i meçhuller..

Bir ekonomist olarak ekonomik konuları çok ayrıntılı yazarım.. Ayrıntılarla boğmak istemiyorum.. Evet cari açık problem fakat finanse edildiği sürece sıkıntı yok.. Bu böyle gitmeli mi? Gitmemeli.. Bunun içindir ki munzam artışları geldi MB den.. Bu da yetmezse başka önlemler gelebilir.. Ama şunu bilmenizi isterim ki Türkiye ekonomisi tarihinin en parlak dönemini yaşıyor.. Avrupa, Amerika krizlerle boğuşurken bizim onları seyretmemiz bazı şeylerin değiştiğini göstermiyor mu?

1969 doğumluyum. O sıkıntıları birebir yaşadım. Pazar günü hiç bir yer açık olmazdı. Hafta sonu için ne alacaksanız gıda olarak Cumartesi'den almak zorunda idiniz. Küçük tüp zor bulunurdu. Büyük tüpten hiç bahsetmiyorum. Büyük tüp için kayıt yaptırırdınız. Bir hafta veya 10 gün sonra gelirdi. Onda da eğer listede ilk 300 içinde iseniz gelen ilk partiden alabilirdiniz. Aksi halde bir 10 gün daha bekleyeceksiniz. Ama şimdi bir telefon ediyorsunuz. Tüp kapınızda. Babam bir teneke yağ için taaaa Güngören'den Eminönü'ne gitti. Orada da zar zor buldu, getirdi.

Demirel ekranlarda boy boy görünürdü. Sıkıntılar bitecek. Güzel günler yakın. vs. vs. Nah bitecek. Gördük işte. Aynı adam bugün bile utanmadan sıkılmadan konuşuyor.

Hergün bir yerlerde patlayan bombalardan hiç bahsetmiyorum. Öldürülen insanlardan hiç bahsetmiyorum. Gözümün önünde patlayan ve kafamın üzerinden geçen merminin vınnnn sesini ve poşetteki 10 ekmeğin ağırlığını unutup jet gibi eve nasıl koştuğumu unutmuyorum. Kenan Evren'in yaptığı darbeye bazen iyi oldu bile diyorum.

Bence bugünlerimize şükür. Tamam. kabul. Herşey biraz pahalı ama aradığımız herşeyi kolayca bulabiliyoruz.

• işsizligin arttıgı falan yok nereye artıyor? dünya krizinde yüzde 16 lara kadar cıkmıstı ancak 12.5 lere kadar geriledi ve sürekli geriliyor. resmen yalan dolan seyler sürekli insanalar arasında konusuluyor. cari açık cari açık diye aglayanlarda sanki pek muhterem ekonomistler mübarek. cari açık tüm gelişmiş ülkelerde oldukça fazla. almanya hariç cari açık boyutu küçük olan kaç ülke sıralayabilirsiniz ?
  • Şükretmeye alışmışız, 20 yıl önce böyleydi de vs vs....

Oysa 1923 ve 1950 arasına bakan yok. Savaştan çıkan 1 avuç insan nasıl kurdu o fabrikaları düşünen yok.

Daha iyisini istemek hakkımız. Siyasi tercihler gelirin nasıl bölüşüleceğinde en önemli etken. Yoksa başkası gelse ne yapacak kaynak nerde numaralarını yemeye devam ederiz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: akdogan911

işsizligin arttıgı falan yok nereye artıyor? dünya krizinde yüzde 16 lara kadar cıkmıstı ancak 12.5 lere kadar geriledi ve sürekli geriliyor. resmen yalan dolan seyler sürekli insanalar arasında konusuluyor. cari açık cari açık diye aglayanlarda sanki pek muhterem ekonomistler mübarek. cari açık tüm gelişmiş ülkelerde oldukça fazla. almanya hariç cari açık boyutu küçük olan kaç ülke sıralayabilirsiniz ?

adamı cin atına bindirme.
  • quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Orijinalden alıntı: Details

@Fatih211 bu kadar özelleştirmenin ardından bırakın borçlu olmayı dışarıya borç vermemiz gerekirdi hoş benimki sadece ironi, özelleştirmelerin başladıgı hiçbir ülkenin borç batagından çıktıgı tarihte görülmemiş. Siz olayı mevcut hükümete çekerek 8 yıldır herşey çok güzel demeye getiriyorsunuz. Bense diyorum ki marshall yardımlarıyla başlayan bir süreç ülkeyi dışa bagımlı hale getirdi, çok çok uzun bir süredir bizler parlamentoda temsil edilmiyoruz. Bizleri temsil ettiğini iddia eden tüm parti ve liderler aslında şirket güdümlü yöneticiler. Seni temsil etmesi için seçtigin adam ''sana ananı da al git'' diyebilir mi, kimin ülkesinde kime bu lafı söyleme hakkını kendinde bulabiliyorsun?
    Halkı dini inançlarıyla, milliyetçiligiyle, cumhuriyetçilikle ideolojiler yaratıp peşlerinden sürükleyen partiler birbirlerinden taşıdıkları ideolojiler dısında farklı degiller. Fanatizmi anlayamıyorum, yahu az'a kanaat etmek öğretilmiş, çok şükür bugünde karnımı doyurdum diyip geçiyoruz, niye çıkıp sormuyorsunuz fabrikalarda veya kamu binalarında taşeron firma tarafından kullanılarak asgari ücretle geçinmeye çalısan adamlara nasıl geçinebildiklerini?

Vatandaş tepkisini edepli bir şekilde dile getirmezse o cevabı alır. Onu başbakan değil de karşısındaki kişi söyleseydi böyle zihinlerinize yazmazdınız. Hak aramasını da bileceksiniz. Başbakan öcü değil ki.

Benim muhalefetin tarafını tuttugum düşüncesine falan mı kapıldınız?
    Ben sıkıldım bu saçma sapan sağ sol akımlarından, Atatürk'ün adıyla müslümanlıkla, laiklikle, milliyetle uyutulup yönetilmekten bıktım. Her ideoloji siyasi propaganda aleti olarak kullanılıyor ve her seçim döneminde istisnasız işe yarıyor. İdeolojisi farklı olsa da geçmişteki de günümüzde ki de, başımızda ki de, yerini almak isteyen de bankerlere piyon olmak için koltuga talip oluyor.
    Sen halktan bir birey degil misin? çiftçinin yanında olman gerekirken seni sömüren adamın tarafında olmak da nedir?

• quote:

@Fatih211 bu kadar özelleştirmenin ardından bırakın borçlu olmayı dışarıya borç vermemiz gerekirdi hoş benimki sadece ironi, özelleştirmelerin başladıgı hiçbir ülkenin borç batagından çıktıgı tarihte görülmemiş. Siz olayı mevcut hükümete çekerek 8 yıldır herşey çok güzel demeye getiriyorsunuz. Bense diyorum ki marshall yardımlarıyla başlayan bir süreç ülkeyi dışa bagımlı hale getirdi, çok çok uzun bir süredir bizler parlamentoda temsil edilmiyoruz. Bizleri temsil ettiğini iddia eden tüm parti ve liderler aslında şirket güdümlü yöneticiler. Seni temsil etmesi için seçtigin adam ''sana ananı da al git'' diyebilir mi, kimin ülkesinde kime bu lafı söyleme hakkını kendinde bulabiliyorsun?
    Halkı dini inançlarıyla, milliyetçiligiyle, cumhuriyetçilikle ideolojiler yaratıp peşlerinden sürükleyen partiler birbirlerinden taşıdıkları ideolojiler dısında farklı degiller. Fanatizmi anlayamıyorum, yahu az'a kanaat etmek öğretilmiş, çok şükür bugünde karnımı doyurdum diyip geçiyoruz, niye çıkıp sormuyorsunuz fabrikalarda veya kamu binalarında taşeron firma tarafından kullanılarak asgari ücretle geçinmeye çalısan adamlara nasıl geçinebildiklerini?

Ne olacaktı ? Asgari ücret 2 bin tl olsun o zaman iyi hoş da kaynak nerde ?Adamlar öyle yapmasını bilmiyor mu.Dağıtır etrafa para ömür boyu iktidarda kalır.Tabi ülke nereye giderse gitsin önemi yok mu ?

Eldeki imkanlar bu şuan için ve eskiye göre iyi durumdayız.Dikkat ederseniz iktidar insanlara şu kadar para vereceğiz bu kadar para dağıtacagız hiç demiyor.Çünkü bazıları gibi iktidar olmak için bol kepçe dağıtıp merkez bankasını boşaltmak istemiyor.Biraz bunları görmek lazım.Ayaklar yorgana göre uzanıyor.

Tutturulmuş bir ananı da al git meselesi.O vatandaş ülkesinin başbakanıyla nasıl konuşacagını bilmiyorsa önce kendine çeki düzen versin.Köylü olur kültürsüz olur hiç farketmez.Öncelikle ülkenin başbakanına saygı göstermesi gerektiğini öğrensin.

Bir zamanlar amerika dünyanın en borçlu ülkesiydi.Sonradan süper güç oldu.Yatırımların nasıl yapıldıgı paranın nasıl kontrol edildiği önemli.Özelleştirmelere laf atanlar ülkenin batakta oldugu dönemde sıcak para ihtiyacı olması gerektiğini bilmeden yorum yapıyor.Paralar hor mu kullanıldı ? Hayır.Sağa sola da dağıtılmadı.Merkez bankasında cumhuriyet tarihinin en yüksek bütçesi var.İktidarda kalalım diye parayı saçmadılar yani.

Ortalıkta gecekondu sayısı çok çok azaldı bazı yerler dışında oralara da sıra gelecek.Kredi çekenlere laf atılıyor.Gecekonduları yıkıp güzel siteler apartmanlar yaptılar.Kredi sayesinde ev almaları hayal olanlar evlerine kavuştu.

Herkesi yanlışları vardır.Ama doğruları da yanlışlar gibi göz önünde bulundurarak yorum yapılması daha hoş olucak.

• Büyük bir düşünürden yola çıkarsak, en az 3 araba.
    Bu güzelim söylem üstüne bir de herkesten söz istenilirse canım ülkemin yetişen neslinin ehliyet alabilmeye yetecek eğitim kademesine kadar masraf giderler planmasından arta kalan parayla treyler satışlarında da aynı patlamanın görülmesi kaçınılmazdır pek tabii ki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fatih211

Ne olacaktı ? Asgari ücret 2 bin tl olsun o zaman iyi hoş da kaynak nerde ?Adamlar öyle yapmasını bilmiyor mu.Dağıtır etrafa para ömür boyu iktidarda kalır.Tabi ülke nereye giderse gitsin önemi yok mu ?

Eldeki imkanlar bu şuan için ve eskiye göre iyi durumdayız.Dikkat ederseniz iktidar insanlara şu kadar para vereceğiz bu kadar para dağıtacagız hiç demiyor.Çünkü bazıları gibi iktidar olmak için bol kepçe dağıtıp merkez bankasını boşaltmak istemiyor.Biraz bunları görmek lazım.Ayaklar yorgana göre uzanıyor.

Tutturulmuş bir ananı da al git meselesi.O vatandaş ülkesinin başbakanıyla nasıl konuşacagını bilmiyorsa önce kendine çeki düzen versin.Köylü olur kültürsüz olur hiç farketmez.Öncelikle ülkenin başbakanına saygı göstermesi gerektiğini öğrensin.

Bir zamanlar amerika dünyanın en borçlu ülkesiydi.Sonradan süper güç oldu.Yatırımların nasıl yapıldıgı paranın nasıl kontrol edildiği önemli.Özelleştirmelere laf atanlar ülkenin batakta oldugu dönemde sıcak para ihtiyacı olması gerektiğini bilmeden yorum yapıyor.Paralar hor mu kullanıldı ? Hayır.Sağa sola da dağıtılmadı.Merkez bankasında cumhuriyet tarihinin en yüksek bütçesi var.İktidarda kalalım diye parayı saçmadılar yani.

Ortalıkta gecekondu sayısı çok çok azaldı bazı yerler dışında oralara da sıra gelecek.Kredi çekenlere laf atılıyor.Gecekonduları yıkıp güzel siteler apartmanlar yaptılar.Kredi sayesinde ev almaları hayal olanlar evlerine kavuştu.

Herkesi yanlışları vardır.Ama doğruları da yanlışlar gibi göz önünde bulundurarak yorum yapılması daha hoş olucak.

Öncelikle senin benim oyumla geliyor ''Sayın Başbakan oraya'' onun sana saygı duyması gerekiyor, önce bunu öğrenmek gerek. Halk iradesi ile başa gelen adamı kutsallaştırmanın bir anlamı yok.

Amerika hala Dünya'nın en borçlu ülkesi, kredi kullanarak savaşa giriyor, ekonomik istikrarının tamamı size yutturdugu ''Barış getiriyoruz''' haberleri ile kredilendirme kuruluşlarından aldıgı yüksek notlara baglı. Ayrıca gidip gör bakalım Amerikan halkı hollywood filmlerinde gördügün rüya ülkesinde mi yaşıyor.

sana açıklama yapmak güç sanırım dogrudan partilisin.

http://www.filmdiziseyret.com/inside-job-turkce-altyazi.html

• Delirmemek elde değil!
    Hani Ülkede ne gelişti de "geliştik,büyüdük,gelir ve dolayısıyla refah seviyesi arttı" mealinde cümleler kurulabiliyor?
    Üretime dayalı ne var ..Gelişen birşey hazır yemeye yönelik olan , günü geçirmenizi sağlayan "hizmet sektörü" ...

Ağır sanayi vs den bahsetmek dahi istemiyorum!
    Hadi madem kabul gelir düzeyi arttı 9 yılda ..
    Bunun sebebi nedir ?
    Sadece bunun cevabı verilsin ..

Hele bir de kimse ödeyemeyeceği krediyi çekmiyor denmiş ya yukarıda ..
    Bankaların yaptıkları icra takiplerinin toplam takiplerde %kaça tekabül ettiğini bir avukat tanıdığınız varsa ona soruverin ..

Sefahat düşkünlüğü yüzünden iflas edeceğiz..İflas....!
  • Lale devri sanki yaşıyoruz..

Arz manyaklığı var..tabi elin adamı malını satmak için bin takla atıyor..Cebimizdeki parayı hüpletip ülkesine gidiyor..İşte hükümette kastırıyor vergilerle ne koparabilirse bu çarktan..

En iyi bildiğim üretmeden tüketimin sonunun felaket olduğu..et bile ithal..
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: topaz42

quote:

Vatandaş tepkisini edepli bir şekilde dile getirmezse o cevabı alır. Onu başbakan değil de karşısındaki kişi söyleseydi böyle zihinlerinize yazmazdınız. Hak aramasını da bileceksiniz. Başbakan öcü değil ki.

Benim muhalefetin tarafını tuttugum düşüncesine falan mı kapıldınız?

Yoo. ben öyle bir kanıya kapılmadım. Siz sadece bir olayı örnek göstererek tepkinizi yazmışsınız. Ben de o olayda yanlış gördüğüm tarafı yazdım. Ben bundan önceki Ecevit hükümetinden hazzetmezdim ama bir vatandaşın taa Başbakanlık binasına kadar gidip yazarkasa atmasını da yanlış bulmuştum. Yazarkasa yerine bomba da olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: misterno2
    Bunu aciklayabilecek olan biri varmi cunku ben anlamadim

Asagidaki yazida bu sene ilk 5 aydaki satislarin gecen seneye gore 552 arttigini yaziyor. E gecen sene zaten 780 bin TL ile rekor kirmisti satislar demekki bu daha da buyuk bir rekor.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17966161.asp?gid=384

Yorumlarinizi bekliyorum

Usta demek ki ekonomi kötü , işsizlik şahane değil .
  • Gelir uçurumu artıyor, zenginde çoğalıyor fakirde tabiki araç satışlarıda artıyor. Orta sınıf çok azaldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 7 Haziran 2011; 14:26:48 >
  • quote:

Çogunluk felaket tellallıgı yaptıgımızı düşünüyor artık, umarım 3-4 yıl sonra hükümet yanlısı arkadaşlar haklı çıkar, ekonomi gerçekten!! iyiye gider ve bizler yaptıgımız tüm yorumlar için özür dileriz.

Şu an ekonomi ''BALON'' dedigimiz kredilerle mutlu tablolar çiziyor. Uzun uzadıya ekonomi dersi vermenin anlamı yok, gündemi medyadan takip etmek yerine tarafsız haber sitelerini de gözlemler arada bagımsız kaynaklardan birşeyler okursanız pembe düşlerin her ülkede aynı hüsranla bittigini göreceksiniz. (bkz: izlanda)
    Buhran başladıgında tarih yeniden tekerrür edecek ve uluslararası bankerler yerli hissedarlardan kurtulurken küçük çaplı banka ve kredi kuruluşlarının tümü batırılacak.

Belgeselin tamamını torrent üzerinden çekip divxplanetten indirdiginiz altyazı ile birlikte izleyebilirsiniz.

bluray kalitesinde izledim ben

mükemmel bir belgesel

lehman brothers resmen 630 milyar dolarlık vurgun yapmış

ve battığı günün öncesine kadar kimse batacağını bikmiyormuş.

• forumdaki nurcu cemaatçi "ağabi" lerimizi kızdırcan türden başlık olmuş... ne diyelim herşey yeşil sermaye için!

1980 darbesini yaşamış arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum: aradan geçen 31 yıl içerisinde bir zahmet OLUMLU değişiklik olsun! ben akp den önce de

sokağa rahatça çıkabiliyor, rahatlıkla yemek alabiliyordum, şimdide öyle insanları uyutmanın ve kandırmanın alemi yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

forumdaki nurcu cemaatçi "ağabi" lerimizi kızdırcan türden başlık olmuş... ne diyelim herşey yeşil sermaye için!

1980 darbesini yaşamış arkadaşlara da şunu söylemek istiyorum: aradan geçen 31 yıl içerisinde bir zahmet OLUMLU değişiklik olsun! ben akp den önce de

sokağa rahatça çıkabiliyor, rahatlıkla yemek alabiliyordum, şimdide öyle insanları uyutmanın ve kandırmanın alemi yok.

adamlar darbe yılları ile şimdiyi kıyaslıyorlar... şu siyasi amaç güderek yazılan yazılardan, gerçeklerin göz ardı edilmesinden nefret ediyorum. tiksiniyorum, okurken bir daralma geliyor...

tek bakacağımız nokta faiz'dir. bir ülke faiz ödüyorsa, kendisinin olmayan parayı harcamış demektir. ÜRETMİYOR demektir. üretmediğini kullanırsan da cari açık artar, sürekli içeri girersin.

ülkemiz bir haftada 1 milyar dolar faiz ödüyor... bunu görüp gereğini yapan hükümetler, zamanında memura emekliye %100 zam yaptılar.

siyasi görüşlerine ters düşecek diye etliyle sütlüye dokunmayan, gerçekleri araştırmadan göz ardı eden arkadaşlardan, "neden şimdi %100 zam yapılmıyor" diye sormasını bekleyemeyiz.

neyse, soygun sürsün türkiye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Seyfülislam -- 7 Haziran 2011; 14:47:37 >

• Birincisi lütfen siyasete girmeyelim...

İkincisi millet ödeyebileceği oranda kredi çekiyor ve geri ödemelerde sıkıntı yok.

Üçüncüsü ben ostimdeyim, burada işsizlik yok, hatta kaynakçı arıyoruz bulamıyoruz burada! İş beğenmiyorlar! Adam üç gün geliyor dördüncü gün gelmiyor!!! Lütfen işsizlik demeyiniz bana,inanmıyorum...

Ben yeni araç aldım,sıfır kredi ile hemde... Peşin almadım, sıfır kredi varken peşin almak mantıklı gelmedi...

Herifin borcu var, gidiyorum tahsilata, bana laf sayıyor kriz var para yok diye, 3 aylık çek yazıyor, bi bakıyorum altında BMW si var, hani para yoktu... Bana ödeme yapmaya gelince para yok, kendisine para çok! Alışmışlar, geç ödemek için bana bahaneler üretiyorlar... Bu millette para çok...

Şükretmesini bilmiyoruz, adamın altında sıfır araç var, bir üst modelini istiyoruz...

İnsanların lüksleri arttı, doğal olarak giderleri arttı... Kimse lüksünden vazgeçmiyor, hep daha iyisi, daha iyisi diyor...

Ben dört senedir aynı cep telefonunu kullanıyorum, adamın cebinde 1000 TL lik telefonu var, ödeme için gidince para yok, kriz var diyor bana... Bıktım bu hikayeden...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• quote:

Orijinalden alıntı: fasilgibi

Gelir uçurumu artıyor, zenginde çoğalıyor fakirde tabiki araç satışlarıda artıyor. Orta sınıf çok azaldı.

İşte Kapitalizm'in temel prensibi bu olsa gerek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

Birincisi lütfen siyasete girmeyelim...

İkincisi millet ödeyebileceği oranda kredi çekiyor ve geri ödemelerde sıkıntı yok.

Üçüncüsü ben ostimdeyim, burada işsizlik yok, hatta kaynakçı arıyoruz bulamıyoruz burada! İş beğenmiyorlar! Adam üç gün geliyor dördüncü gün gelmiyor!!! Lütfen işsizlik demeyiniz bana,inanmıyorum...

Ben yeni araç aldım,sıfır kredi ile hemde... Peşin almadım, sıfır kredi varken peşin almak mantıklı gelmedi...

meslek sahibi insanların 630 liralık asgari ücretle (veya benzerine) çalıştırılması da işten kaçmalarına sebep olabilir. Benim çalıştıgım firmanın da makine kalıp ve kaynak gibi birimleri var. Gazeteye veya kariyer net'e ilan verdigimizde 1 kişilik istihdam için ortalama 500 başvuru alıyoruz. Koşullarınız iyi degildir, 4 kişilik işi tek bir personele yıkmışsınızdır, haftalık yasal mesai süresinin çok üzerine çıkmaktasınızdır veya inanılmaz düşük icretlerle personel istihdam ediyorsunuzdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: W140

quote:

Orijinalden alıntı: Janjan

forumdaki nurcu cemaatçi "ağabi" lerimizi kızdırcan türden başlık olmuş... ne diyelim herşey yeşil sermaye için!

adamlar darbe yılları ile şimdiyi kıyaslıyorlar... şu siyasi amaç güderek yazılan yazılardan, gerçeklerin göz ardı edilmesinden nefret ediyorum. tiksiniyorum, okurken bir daralma geliyor...

tek bakacağımız nokta faiz'dir. bir ülke faiz ödüyorsa, kendisinin olmayan parayı harcamış demektir. ÜRETMİYOR demektir. üretmediğini kullanırsan da cari açık artar, sürekli içeri girersin.

ülkemiz bir haftada 1 milyar dolar faiz ödüyor... bunu görüp gereğini yapan hükümetler, zamanında memura emekliye %100 zam yaptılar.

siyasi görüşlerine ters düşecek diye etliyle sütlüye dokunmayan, gerçekleri araştırmadan göz ardı eden arkadaşlardan, "neden şimdi %100 zam yapılmıyor" diye sormasını bekleyemeyiz.

neyse, soygun sürsün türkiye.

Görüntü de Allah korkusu olan birisin.. Ama sadece görüntüde.. Birbirinizin değirmemine su taşıyorsunuz.. Bu ülkede %7500 faiz ödenirken nerelerdeydiniz.. Memura emekliye olmayan paradan %100 zam yapanlar yüzünden yaşadık krizleri.. Sizin mantığınıza göre nasıl olsa merkez bankası mesai yapar basar TL yi ödenir zamlı maaşlar.. Türkiye'de artık kimse yutmaz bunları..

Andolsun ki biz, cinlerin ve insanların çoğunu cehennem için yarattık; onların kalpleri vardır; düşünmezler onunla; gözleri vardır, görmezler o gözlerle; kulakları vardır, duymazlar o kulaklarla. Onlar dört ayaklı hayvanlara benzerler, hatta daha da sapıktır onlar. Onlardır gaflette kalanların ta kendileri.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.