Merhabalar kendimi geliştirmeyi çok seven birisiyim ve gözlemlerim doğrultusunda bu üç konuda bilgi birikimimin çok az olduğu kanısına vardım. Bu üç konudan birisinde (şimdilik birisinde çünkü zamanım şu an sadece bir tanesi için yeterli. İlerleyen zamanlarda mutlaka diğer ikisinde de geliştireceğim kendimi) kendimi geliştirmek istiyorum. Ama seçim yapamıyorum, arada kaldım. Khan Academy adlı siteden üç konu için de birkaç video izledim ve üç konu da çok çekici geldi. Kıyaslama da yapamadım çünkü birbirinden oldukça farklı konular. O yüzden konu açmak istedim siz olsanız hangisini seçerdiniz ve nedenini de yazabilirseniz çok sevinirim çünkü nedeni daha iyi bir karar vermemde bana daha çok yardımcı olacaktır.
Bir de üç konu hakkında da giriş seviyesinde kitaplar önerebilirseniz bir kitapçıya gidip bu kitapları incelerim ve incelememden sonra belki daha net bir fikir sahibi olabilirim. Şimdiden teşekkürler.
Sanat tarihi diğerlerine kıyasla çok çok daha dar bir alan sadece gombrichin sanatın öyküsü kitabını okusan yeter ekonomi için çok tavsiye verecek durumda değilim ama mahfi eğilmez örneklerle kolay ekonomi kitabını veya çıplak ekonomi kitabını giriş için okuyabilirsin fizik ise oldukça büyük bir alan ama genel gelişimini görmek açısından hawkingin zamamın kısa tarihine bakabilirsin devamı için benim bir mini listem vardı onu atayım
Bu arada bir şeyi iki şey için öğrenirsin merak veya sana faydası olması bunların ikiside kişisel meseleler seçimi senin yapman lazım ama ben olsam önce fiziğe sonra ekonomiye sonra sanat tarihine öncelik verirdim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 10 Nisan 2019; 16:35:56 >
Ekonomi bilmiyorum mutluyum. Tavsiye ederim.
Tavsiyelerin için teşekkürler. Söylediğin ve görseldeki kitaplara mutlaka bakacağım. Biraz daha düşündükten sonra fizik ve sanat tarihi, ekonomi'ye göre biraz daha ağır basmaya başladı. Öğrenme amacım ise ilk söylediğin sebep yani bu üç konuyu da merak etmem, bunların bana faydası ise genel kültür olacaktır çünkü okuyacağım bölüm ile üçünün de fazla alakası yok. Tekrar teşekkürler.
Hakkını Arayan Serçe
kullanıcısına yanıt
Ben de şu an bilmiyorum ve mutluyum ama merak da ediyorum ve o alanda da bilgilenmek istiyorum. Yorumun için teşekkürler.