Şimdi Ara

Ekonomik kiriz yerli üretime zorluyor (Hadi İnşallah)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Artan döviz kurları nedeniyle tarım ürünleri ithalatı zorlaştı. 9 milyar dolarlık tarım ürünleri ithalatının TL karşılığı 32 milyardan 54 milyara yükseldi. Yaşanan kriz yerli üretimi zorunlu kılıyor. Çiftçiler ‘İthal edilen ürünleri üretebiliriz, destek verilsin 81 milyonu besleriz’ diyor (alıntı)

inşallah tarım ürünleri dışında yerli üretim gelişir
    Demiri hurda olarak dolar ile alacağımıza yeni tesisler kurulup topraktaki demir işleyip ihraçda edebilsek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Sanayi ülkesi olmaya çalışıyoruz olalım ama tarım ülkesi olmadan sanayi ülkesi olamayız.
    - Türkiye’de ithalata dayalı bir tarım politikası var. Çiftçi üretmekten vazgeçmiş. Büyük şehre gitmiş.

Çiftçi çok borçlu
    - Bugün çiftçinin 32 milyar lira borcu var.
    - Köylü tabii üretmez. En pahalı ikinci mazotu kullanıyoruz. Kullanılan mazotun yüzde 65’i vergi.
    - Türkiye’de net asgari ücret 803 lira. 4 kişilik bir aile bir ay boyunca üç öğün simit ve çay ile beslense 1008 lira harcamış olacak. Nasıl kredi kartı kullanmasın?
    - Şehirlerde üretici pazarları olsun, aradaki aracıları çıkarın, çiftçi ürettiğini doğrudan tüketiciye satsın. Almayın büyük marketlerden. Tarıma çiftçiye destek verin.
    - Uluslararası kredi değerlendirme kuruluşlarının verilerine göre Türkiye’de gelecek 1-2 yıl içinde kriz beklenmiyor.
    - Tarlada 50 kuruşa satılan bir ürüne markette 10 lira etiket konuluyor...
    Özetin özeti: Ekonomik gelişmeler, önümüzdeki dönemde çok daha sarsıcı bir şekilde Türkiye gündemine oturursa hiç şaşırtıcı olmaz!..

• Senin gibileri gördükçe gulesim geliyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • nasıl bi kafanız var arkadaş ya

fabrikaları satmadan önce niye düşünemediniz bunu
  • bir yerden okuduğumu paylaştım.

• The Thanos kullanıcısına yanıt
    gülüncek pek bir şey yok.
    bir umuttur yaşamak.

• çiftçinin kullandığı makine , yakıt , ilaç yerlimi peki ? onu yine dövizle alacak

öyle dededen kalma yöntemlerle üretim yaparak tarımı bilimsel yöntemlerle yapan verimli çalışan ülkelerle boy ölçüşemeyizz

dışardan buğday alıp un yapmak daha kârlı olur , sonra vay anasını deriz

kapalı ekonomiye doğru yelken açamayacağımıza göre ?

ülkenin akla , bilime ihtiyacı var her alanda ... katma değer üretmeliyiz

problem çok daha büyük ve kronik vesselam
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bunu Çin yıllar önce bilinçli şekilde yaptı ve her yıl %10 büyümeler gerçekleştirdi. TL nin değerinin düşük tutulması kısa dönemli seçimlerin olduğu ülkemizde imkansız maalesef. Kimse o partiye oy vermez.. fakat 5yillik plan yapılıp 3-4yili bu şekilde davranıp son yıl meyvesini görmeyi umut edebilir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • SABAH radyoda duydum üretime gitmesi gereken 60 milyar tl konut sektörü darboğazda olduğu için konut sektörüne aktarılacakmış bekleyin üretirsiniz bu kafayla
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Sesli gülemiyorum iş yerindeyim
  • Gübrede ithalata bağımlılık oranı %70'i aşmış durumda. Mazotun fiyatı belli.

IMF'nin tavsiyesi ile tarıma desteği kestik bunun yerine çiftçiye ödenek/destek usulü prim dağıtma modeline geçtik.

Bu iş kendi kendine düzelmez. Ne güzel dolar arttı kendimiz üretiriz demekle olmuyor.

Daha bu ay 2 milyon 250 binlik hububat ithalatında gümrük vergisi sıfırlanmadı mı? Üstelik çiftçi mısır hasadına başlamak üzere iken. Çeltikler henüz başak bağlamışken.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B2B7A0AF7

Sesli gülemiyorum iş yerindeyim
    Dünden beri, yönetici haklarına sahip biri peşimde dolanıp duruyor. Umarım kendisi için hayırlısı olur.
  • Cruise C kullanıcısına yanıt
    - Köylü tabii üretmez. En pahalı ikinci mazotu kullanıyoruz. Kullanılan mazotun yüzde 65’i vergi.
    - Bugün çiftçinin 32 milyar lira borcu var.

Bu 2 madde yüzünden bu 2 neden yüzünden köylü kaçıyor çiftçi kaçıyor yeni nesil buralara girmiyor..Ama ak omurgasızlar bunu şöyle yorumluyor ; şimdi gençler elinde telefon toprak ile uğraşmak istemiyor ,toprak orada uğraşan yok diyor..

Evet böyle diyorlar.İnsan suçlu yani halk suçlu hükümet değil..

Diyorum ki "velev ki senin dediğin gibi " o zaman hükümet teşvik edecek diye , yönlendirecek diye...Yanıt geliyor..- ya her şeyi de hükümetten mi bekleyeceksin ?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.