Şimdi Ara

Türkiye kripto paralara yeniden ilgi göstermeye başladı: Hacim 1 milyar dolara yaklaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Türkiye kripto paralara yeniden ilgi göstermeye başladı: Hacim 1 milyar dolara yaklaştı

Kripto parayla ödemelerin yasaklanması ve Thodex dolandırıcılığının ardından Türklerin kripto paralara ilgisinde azalma gözlemlenmişti. Parasını kripto paralardan çekerek farklı yatırım araçlarına dönen yatırımcılar, yeniden kripto paralara dönmüş gibi görünüyor. Son günlerde hacimde artış yakalandı ve toplam kripto para hacmi 1 milyar dolara yaklaştı.

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cem Barlas Arslan, Türkiye’deki yerli kripto para borsalarının hacminin şu anda 900 milyon dolar civarında olduğunu açıkladı. Bu miktara Binance Global, Coinbase gibi yabancı borsalardaki yatırımlar dahil değil. Arslan, “Yerli borsa sayısı bazılarının kapanmasıyla azaldı. Şu anda 9 tane var. Çok sayıda Türk yatırımcının yabancı borsalarda işlem yaptığını da unutmamak gerekiyor. Küresel olarak ise tüm piyasalarda hareketlilik ve aynı zamanda tedirginlik var. Bir anlamda para emtia tarafına yönelmiş durumda. Kripto para piyasasında ise son dönemde özellikle fan token’leri ve metaverse ilgi ve dikkat çekiyor” dedi.

Ayrıca Bkz.Wolf of Wall Street Jordan Belfort’tan XRP fiyat tahmini

BtcTurk CEO’su: “10 kat artış var”

Türk yatırımcıların kripto paralara ilgisinin arttığını teyit eden diğer isim ise BtcTurk CEO’su Özgür Güneri oldu. 24 saatlik hacim ortalamasının geçen yola göre 10 kat arttığını vurgulayarak, şu bilgileri verdi:

“Türkiye kripto para bilinirliğinin yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor. Küresel piyasalar içerisinde en aktif ülkelerden biriyiz. BtcTurk’ün kullanıcı verilerinden yola çıkarak Türkiye’de 4 milyona yakın kullanıcının alım satım yaptığını söyleyebiliriz. Kripto para alım satım işlem hacimlerinde 24 saatlik hacim ortalamaları dikkate alındığında geçtiğimiz yıla göre yaklaşık 10 kat artış görüyoruz.

• Orta ve uzun vadeli yatırımlar için bence en karlı yatırım aracı.

• Yarısı shiba da:D

• Hani reis yasaklamıştı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hmmm satma vakti gelmiş demek ki 😁

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hiç ihtimal vermediğim çoluk çocuklarda kadınlarda bile girmiş bu cripto para işine ağızlarından paribu ve papara düşmüyor.

• Kripto para dünyası ile ilgili kampanya ve fırsatları takip etmek için Twitter sayfası :

twitter.com
    Kripto Kampanyaları (@kriptohaberi) | Twitter
    https://twitter.com/kriptohaberi?t=qfQObHXZxWQCnsrxDWyL3w&s=09

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • MarionCobretti kullanıcısına yanıt

Papara ne alaka

• Türkiye en başı boş ve kontrolsüz paraya sahip ülke. Devlet veya merkez bankası şu güne kadar kripto paraların güvenliği veya vatandaşın güvenliği konusunda ne bir önlem ne de açıklama yaptı. Kumar oynatıyorlar diye üç kişinin toplandığı batakhanelere girip insanları ellerinde iskambil kağıtları ile kelepçeleyip beş on bin lira cezalandırırken, güpegündüz tüm kanallardan kripto para kumar borsasının reklamına ve tüm insanların buna katılmasına göz yumup ses çıkartmıyorlar. Vatandaş da haliyle geçim sıkıntısında acaba bedava para dağıtıyorlar da ben mi uyanamadım diye giriyor bu işe. Sonra Türkiye en çok kripto mağduru yaşayan ülke ortalamasında bakalım kaçıncı sırada çıkacak.

• Bilmeyenler için yazayım. Şuan piyasada boğa sezonu var ve bunun bir de ayı sezonu var. Ayı sezonu ne derseniz bugün atıyorum 9 TL olan doların (Boğa sezonunda yani) ayı sezonunda 2-3 TL'ye kadar düşüp yeniden 9 TL ve üzerine çıkmasının yıllar alacağını düşünün. (Aynı paraya çıkacağının garantisi de yok. Projeye bağlı yani. Bir BTC mesela geçmişte hep düştüğü tepenin üstüne de çıktı ama başka bir proje tamamen piyasadan bile silinebilir) Boğa sezonu da çoktandır var. O yüzden girme niyetiniz varsa girin ama kaybetmeyi göze aldığınız veya düşerse de yıllarca kalsın sorun değil dediğiniz parayla girin. Tecrübeli yatırımcılar ana paralarını ve bir kısım karını çoktan çekti, öyle söyleyeyim size.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 2 Kasım 2021; 20:30:49 >
  • denn.zent D kullanıcısına yanıt

Korona tamamen bitince Boğa sezonunun sona ereceğini düşünüyorum. Yatırım Tavsiyesi Değildir.

• sniper23 kullanıcısına yanıt

Piyasaya kurumsal yatırımcıların girmesi, nft - etf gibi etmenlerden dolayı boğa sezonu hiç bitmeyecek veya boğa ve ayı sezonu birkaç aylık döngü halinde olacak diyenler de var. Ben gelecekte ne olur bilemem. Geçmişe bakıp yazdım. Kimse borçla, tüm birikimiyle veya kaybetmeyi göze alamadığı parayla bu işlere girmesin. Bu piyasada bir insanın başına gelebilecek belki de en kötü şey ilk girdiğinde ufak parayla büyük kazanç elde etmektir. Bunu da kimse aklından çıkartmasın, hırs yapmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denn.zent -- 3 Kasım 2021; 10:7:37 >
  • Hergün haber yapıyorsunuz tabiki birsürü insan parasını yatırmaya devam edecek 1 milyarı da geçer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sat sat sat

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.