Şimdi Ara

- Ekonomik KRİZ kime KRİZ? - (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
869
Cevap
6
Favori
28.635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

arada farklı gazetler ve farklı kanalarradan haber izleyin. hatta arada memurlarnete de bakın:))
  • ULUSAL İSTİHDAM ÇALIŞTAYI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, değişik kesimlerden 29 kurum ve kuruluşun katılımıyla "Ulusal İstihdam Stratejisi" hazırlık çalışmalarına başlıyor.

Alınan bilgiye göre, bakanlık, Ulusal İstihdam Stratejisi Çalıştayları için çeşitli kurum ve kuruluşlara çağrıda bulundu.

Gönderilen davet yazısında, küresel ekonomik krizle birlikte Türkiye'nin yanı sıra tüm dünyanın en önemli problemi haline gelen işsizlikle mücadele etmek amacıyla kapsamlı bir stratejinin saptanması ve hayata geçirilmesi gerektiği belirtildi.

Yazıda ekonomik krize rağmen işsizliğin azaltılması ve istihdamın artırılmasında başarılı olan ülkelerin, teşvik ve istihdam yaratma politikalarını genel bir stratejiye uygun olarak uygulayan ülkeler olduğu vurgulandı.

Bu anlayışla Türkiye'nin ulusal istihdam stratejisinin belirlenmesi ve bu stratejiyi hayata geçirmeye ilişkin eylem planının oluşturulmasına yönelik olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer'in talimatı ile İstihdam Danışma Kurulu oluşturulduğu belirtilen yazıda, Kurul'un ekim ayındaki iki toplantısında altı alt komite oluşturulduğu ve bunların 18-20 Aralık 2009 ve 19-21 Şubat 2010 tarihlerinde iki çalıştayla toplanmasının planlandığı bildirildi.

Yazıda, çalıştaylar sonunda "Ulusal İstihdam Stratejisi" hazırlıklarında değerlendirilmek üzere alt komite raporları hazırlanacağı kaydedildi.

HER KESİM DAVETLİ

"Ulusal İstihdam Stratejisi" hazırlık çalıştaylarına davet edilen kurum ve kuruluşlar şöyle:

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı, Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü, Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkanlığı, Devlet Planlama Teşkilatı Müsteşarlığı, Hazine Müsteşarlığı, Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü, Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü, Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gelir İdaresi Başkanlığı, KOSGEB, YÖK, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, DİSK, TESK, Türkiye Sakatlar Konfederasyonu, TOBB, TZOB, TÜSİAD, MÜSİAD.

Çalıştaylarda, asgari ücret, kıdem tazminatı, esnek çalışma, kayıt dışı istihdam, iş gücü maliyetleri, büyüme-istihdam ilişkisi, mesleki eğitim, işsizlik sigortası, yeşil kart gibi tartışmalı konular ele alınacak.

Alt komiteler, çalıştaylarda konuları şu başlıklar altında değerlendirecek:

-Makro ekonomik politikaların istihdam üzerindeki etkisi

-İş gücü piyasasının esnekliğini artırmaya yönelik politikalar

-İstihdamda dezavantajlı grupların iş gücüne katılımının artırılması

-Sektör spesifik politikalar

-İş gücü piyasası ile eğitim arasındaki ilişkinin güçlendirilmesi -İstihdam ve sosyal koruma politikaları

15 Aralık 2009

Kaynak : AA

İŞSİZLİĞE ÇÖZÜM BULUNDU

AK Parti, 900 bin kişiye iş sağlayacak Ulusal İstihdam Çalıştayı'na projesini sundu

AK Parti Ekonomi İşleri Başkanı Gedikli ve Başkan Yardımcısı Kınay, 900 bin kişiye iş sağlayacak bir proje hazırlayarak, Ulusal İstihdam Çalıştayı'na sundu. Buna göre 90 bin firmaya 45 milyarlık destek sağlanacak. Akşam'ın haberine göre, bu firmalardan 30 bininin yeni kurulması öngörülüyor. Bu yolla 900 bin kişiye iş imkanı yaratılacak

Türkiye'nin en ilginç istihdam önerisi olarak öne çıkan proje çerçevesinde 90 bin firmaya kredi imkanı sağlanarak, 900 bin kişinin istihdam edilmesi öngörüldü. Projeye göre, 30 bin yeni firma kurulacak. Ayrıca, faaliyeti devam eden 60 bin firmaya da 'kapasite artırımı' şartı ile kredi sağlanacak. Yeni kurulacak bir firmaya, yatırım kredisi olarak 250 bin TL, işletme kredisi olarak da 250 bin TL olmak üzere toplamda 500 bin TL'ye kadar kredi verilebilecek. Ancak hiçbir kredi, girişimcinin eline 'nakit' olarak sunulmayacak. Örneğin firma, yatırım için makine ve teçhizat alacak. Banka, bu parayı girişimcinin makineyi aldığı yere fatura karşılığı ödeyecek. Böylece kredi olanağının yatırım dışı amaçla kullanılmasının önü kesilmiş olacak.

İŞSİZLİĞE PANZEHİR OLACAK

Almanya'dan esinlenerek, Türkiye'deki ekonomik sistemle sentezlenen model, işsizliğe 'panzehir' etkisi yaratacak acil ve yapısal çözüm önerisi sunuyor. AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı'ndan Bülent Gedikli ve Hasan Fehmi Kınay, Türkiye'nin en önemli sorunu olan işsizliğe karşı geliştirdiği modeli, Ulusal İstihdam Çalıştayı'na da sundu. İşte projenin ayrıntıları:

* TOPLAMADA 90 bin firmaya 45 milyar TL kredi kullandırılacak. Bunun teminatı da Kredi Garanti Fonu aracılığıyla sağlanacak.

*BU çerçevede 30 bin yeni firma kurulmasının önü açılacak. Faaliyeti devam eden 60 bin firmaya da 'Kapasite artırımı' şartı ile kredi olanağı tanınacak.

*YENİ kurulacak firmalara, kuruluş döneminde yatırım kredisi olarak 250 bin TL, işletme kredisi olarak da 250 bin TL olmak üzere toplam 500 bin TL kredi verilecek.

*FAALİYETİ devam eden 60 bin işletmeye de, mevcut üretim kapasitelerini artırmak üzere yaptıkları genişleme yatırımlarında kullanılmak üzere 500 bin TL'ye kadar kredi olanağı sağlanacak.

Kullandırılan kredinin faizini KOSGEB üstlenecek

* FİRMALARA kullandırılacak tüm kredilerin faiz giderleri KOSGEB aracılığıyla ödenecek. KOSGEB, girişimci firmayı derecelendirecek. Bu firma, anlaşmalı bankaya gidecek. Girişimci, bankaya KOSGEB'den aldığı derecelendirmeyi ve istihdam taahhütnamesini gösterecek. Teminat, Kredi Garanti Fonu'ndan karşılanacak.

* BANKA da yatırım ve işletme kredisini açacak.

* BANKA, kredi verdiği firmaların yatırım ve istihdam bilgilerini aylık olarak izleyip, sonuçları Hazine'ye bildirecek.

* FİRMALAR, yeni işe alacakları personeli de İş-Kur aracılığıyla temin edecek.

* 50 BİN TL tutarında her harcama, en az bir kişinin istihdamını gerektiriyor. Bu durumda toplamda 90 bin firmaya kullandırılacak 45 milyar TL, 900 bin kişiye iş imkanı sağlayacak.

Yatırım kredisi 36, işletme kredisi 18 ay vadeli

* BU projenin en büyük yeniliği ise kredilerin yatırım yapan girişimciye verilmemesi. Bu yolla, kredi geri dönüşünün garantiye alınması ve kredinin amacı doğrultusunda kullanılması amaçlanıyor. Firma, kendisine verilen yatırım kredisini doğrudan kullanamayacak, mal ve hizmet faturasını ibraz edecek. Örneğin yatırım amacıyla hangi makine veya teçhizatı aldıysa onun faturasını gösterecek.

* FİRMA, bankadan alacağı işletme kredisini de alacaklarını temlik etmek suretiyle kullanabilecek. Örneğin seramik üretimi yapan bir girişimci, ürettiği malı bayiine sattıysa, ondan aldığı vadeli aracı (çek-senet) bankaya temlik edecek. Karşılığında da işletme kredisi alacak. (Temlik: bir malı, bir kimseye mülk olarak vermek.)

*BİR firmanın kuruluş döneminde faiz desteği, yatırım kredisi için yüzde 80, işletme kredisi faiz desteği yüzde 60 oranında olacak. 5 yaşını dolduran firmalarda ise tevsi yatırımda faiz desteği yüzde 80, işletme kredisi faiz desteği yüzde 20 olacak.

*FİRMALARIN kullandığı yatırım kredilerinin vadesi 36 ay, işletme kredilerinin vadesi 18 ay olacak.

23 Şubat 2010

Kaynak : Habertürk

• 900 bin kişi az rakam değil, inşallah proje gerçekleşir.
  • Bunlar hepten düşmüşler. Satacak mal bırakmayan mirasyediler şimdi okulları satma kararı almışlar. Okul satılır mı yahu?

quote:

İstanbul’da Kelepir Okul Satışları

Bu defa bakalım hangi yandaşlara verilecek.
    Yetimin hakkını yedirmeyenler, bu yerleri kimlere yedirecek. İzleyip göreceğiz.

Bütçeye yama, eşe dosta ikramiye niyetine yağmalayın memleketin malını.
    Kursağınızdan çıkartmayı da bilir bu millet.

Erkan Durusoy

İstanbul’da satışı planlanan 45 okuldan 22 okul arazisi 5’te bir fiyatına satılıyor

Kelepir okul satışları

İstanbul’da satışı planlanan 45 okuldan 22’sinin satış hazırlıkları tamamlandı.
    Satışı yürüten komisyonun okullara belirlediği fiyat soru işaretlerine neden oldu.
    Komisyon, Etiler Otelcilik Turizm Meslek Lisesi için 250 milyon dolar bedel biçerken
    bölgedeki emlakçiler, arazinin 1 milyar doların altında satılmasının “arazinin
    bedavaya gideceği anlamına geldiğini” ifade etti. Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Örgütlenme
    Sekreteri Oğuz Kaan Bozkuş, bahsi geçen arazilerin, AKP yandaşlarına verilmek için
    bu kadar düşük tutulduğunu iddia etti.
    İstanbul’da satılması planlanan 45 okuldan 22’si “ekonomiyi canlandırma”
    gerekçesiyle satılıyor. Satışa çıkarılması planlanan okullar için İstanbul Valiliği,
    Bayındırlık İl Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Milli Emlak Daire Başkanlığı ve
    Umumi Emlakçılar Odası’ndan oluşan bir komisyon kuruldu, ancak bahsi geçen
    komisyonun 22 okul için biçtiği toplam bedel 2 milyar doları, bir başka değişle
    arazilerin toplam değeri olan 10 milyar doların 5’te birini geçmiyor.
    Bilirkişiler, bu okullardan yalnızca bir tanesinin, örneğin Etiler Otelcilik Turizm
    Meslek Lisesi’nin değerinin 1 milyar doların üzerinde olacağını ifade ediyor.
    Eğitim-Sen 3 No’lu Şube Örgütlenme Sekreteri Bozkuş, iktidara yakın şirketlerin, bu
    okulların arazileri için masaya oturdukları bilgisini aldıklarını belirterek “Son
    dönemlerde sıkça iktidara yakın şirketlerin, bu okulların arazileri için pazarlığa
    oturdukları bilgisini alıyoruz. Satışa çıkarılan okulların bedelleri bu nedenle bu
    kadar düşük tutuluyor. AKP hükümeti, bu okulların şehir merkezlerinde olmaları
    lüksmüş gibi görüyor. ‘Buralarda alışveriş merkezleri, oteller olmalı’ gibi bir
    bakış açısı var. Bu konuda kesinlikle halkın çıkarını düşünen bir algı yok, tersine
    peşkeş çekme durumu var” diye konuştu.

Satılacak okullardan bazılarının satış fiyatları şöyle:

■ Çamlıca Kız Lisesi – Üsküdar – (m2 30,823) 320 milyon dolar…
    ■ Kandilli Kız Lisesi – Üsküdar (m2 – 27. 174) 300 milyon dolar…
    ■ Etiler Ot. Tur. M.Lisesi Beşiktaş (m2 18,800) 250 milyon dolar…
    ■ İlhami A. Örnekal İ.Ö.O – Kadıköy (m2 15.651) 250 milyon dolar…
    ■ Fenerbahçe Lisesi – Kadıköy (m2 15,651) 180 milyon dolar…
    ■ Mermerci And. O.T.M.L – Z.Burnu (m2 53,693) 180 milyon dolar…
    ■ Etiler Lisesi – Beşiktaş (m2 9.620) 175 milyon dolar…
    ■ Levent Kız Meslek Lisesi – Beşiktaş (m2 10.000) 170 milyon dolar…
    ■ Bakırköy K. M. L – Bakırköy (m2 13.728) 150 milyon dolar.

Han-ı Yağma

Bu sofracık, efendiler – ki iltikaama muntazır
    Huzurunuzda titriyor – bu milletin hayatıdır;
    Bu milletin ki mustarip, bu milletin ki muhtazır!
    Fakat sakın çekinmeyin, yiyin, yutun hapır hapır…

Yiyin efendiler yiyin, bu han-ı iştiha sizin,
    Doyunca, tıksırınca, çatlayıncaya kadar yiyin!

Efendiler pek açsınız, bu çehrenizde bellidir
    Yiyin, yemezseniz bugün, yarın kalır mı kim bilir?
    Bu nadi-i niam, bakın kudumunuzla müftehir!
    Bu hakkıdır gazanızın, evet, o hak da elde bir…

Bütün bu nazlı beylerin ne varsa ortalıkta say
    Haseb, neseb, şeref, oyun, düğün, konak, saray,
    Bütün sizin, efendiler, konak, saray, gelin, alay;
    Bütün sizin, bütün sizin, hazır hazır, kolay kolay…

Büyüklüğün biraz ağır da olsa hazmı yok zarar
    Gurur-ı ihtiıamı var, sürur-ı intikaamı var.
    Bu sofra iltifatınızdan işte ab u tab umar.
    Sizin bu baş, beyin, ciğer, bütün şu kanlı lokmalar…

Verir zavallı memleket, verir ne varsa, malını
    Vücudunu, hayatını, ümidini, hayalini
    Bütün ferağ-ı halini, olanca şevk-i balini.
    Hemen yutun düşünmeyin haramını, helalini…

Bu harmanın gelir sonu, kapıştırın giderayak!
    Yarın bakarsınız söner bugün çıtırdayan ocak!
    Bugünkü mideler kavi, bugünkü çorbalar sıcak,
    Atıştırın, tıkıştırın, kapış kapış, çanak çanak…

Tevfik Fikret

• ULUSAL İSTİHDAM ÇALIŞTAYI
    İnşallah başarılı olur memleket için iyi haber
  • Oran anlaşılmasın diye mi kuruş olarak veriyorlar zam haberini? Oysa memura verilen 6 aylık zam oranına eşit neredeyse. Yılbaşından bu yana bu kaçıncı zam?

quote:

Kurşunsuz benzine zam
    23 Şubat 2010 Salı 11:09

Akaryakıt ürünlerinden 95 oktan kurşunsuz benzinin satış fiyatı litrede 8-9 kuruş zamlandı.

Zam sonrası 95 oktan kurşunsuz benzinin litre fiyatı Ankara'da 3,68-3,69 lira, İstanbul'da 3,67-3,69 lira, İzmir'de de 3,67-3,68 lira arasında değişen fiyatlarla satılmaya başladı.

95 oktan kurşunsuz benzinin fiyatı zam öncesinde litrede Ankara'da 3,59-3,61 lira, İstanbul'da 3,58-3,61 lira, İzmir'de ise 3,58-3,60 lira arasında değişen fiyatlarla satılıyordu.
  • Evet, oran anlaşılmasın diye öyle veriliyor.
  • Çocuk mu kandırıyorsunuz siz yahu.
    ulusal istihdam çalıştayıymış. peh!
    Bir ülkede iki tane birbiri ile çelişen ekonomi politikası ya da uygulaması olur mu hiç.
    30 bin tane yeni firma kurulacakmış plana göre! niye 30 bin, 35 bin olsun.5 bini benden olsun!
    ortakların isimleri de yazılmış mı planda
  • quote:

Bir ülkede iki tane birbiri ile çelişen ekonomi politikası ya da uygulaması olur mu hiç.

Ohoo olmaz mı, bu hükümet bir yandan benzin fiyatlarını coştururken diğer yandan da 3. köprü, kuzey marmara otoyolu gibi çılgınlıklara imza atıyor, o projeler bittiğinde benzin fiyatı kaç olur sizce? Projenin 10 sene sürdüğü düşünülürse benzin fiyatı bugünkü maaşlar hiç değişmese 10 ytlden fazla olur, litresi 10 ytlye siz binek arabayla nereye gidersiniz ayıptır sorması? Tavsiyem beygirlerin nallarına uygun asfalt döksünler..
  • benzine yine zam gelmiş 3.7 oldu anasını satayım. Duble yol yaptık diye övünüyorlar lakin kullanamadıktan sonra neye yarar
  • Ulusal İstihdam Çalıştayı? İsmi büyük geldi, kuşkulandım! Obama'dan çeviri yapılmaya çalışılarak yürütülmüş birkaç yetersiz kurum-komite ile şapkadan tavşan ve kuş çıkartarak hallolur ülkemizin kronikleşmiş işsizlik sorunu! İyide bizim Obama kim olacak merak ettim?
  • bu ülkede işsizliği makul seviyelerde tutmak isteniyorsa yapılacak ilk iş nüfus planlaması ve en az değil en fazla 3 çocuk politikasıdır.

karın tokluğuna çalışacak insan yığınlarından asya da yeterince var bizde de olması bize birşey katmaz.

vergilerimin insan yığınlarını şu veya bu isimle sübvanse etmek için kullanılmasını istemiyorum

çalıştaylar falan da boş iş en fazla vergilerimizi katma değer üretmeyecek fasa fiso işlere kanalize edip oralara kalifiye olunmayan insanlar göstermelik ücretlerle alınır.
  • Aslında bütün mesele istemek. Ama hükümetler genelde günü kurtaran politikalar izliyorlar.

İşsizlik oranını sıfır yapamasan bile sıfıra yakın hale getirmek mümkün.

İnsanların ekonomik sisteme bağlanmaları çeşitli yollarla oluyor.

Küçük esnafın iş kurması. Kobiler, büyük ölçekli şirketler vs. Ve tabii kamu çalışanlar ve tarım işçileri.

Sistem düzgün işlediği müddetçe çark giderek büyüyor ve herkesi içine alıyor.

Sistemde yapısal sorunlar varsa ekonomi daralıyor ve insanları dışlamaya başlıyor.

Bu hükümet gitse başka hükümet gelse türkiye bir miktar feraha çıkar ama 5-10 seneye kalmaz yine daralma kaçınılmaz olur.

Çünkü günlük siyaset ve ekonomi politikaları ile yönetiliyoruz, faizle borç alıp, eski borcu kapatınca hükümet bununla övünüyor. İç borç yapıp, imf borcunu kapatıyor, imf borcunu kapattık diye övünüyor. İşsizlik diyince, ispanya'da daha çok diyor. Böyle siyaset olmaz.

Sadece bu hükümet için konuşmuyorum. dsp mhp anap koalisyonunda da çok feci şeyler yaşandı. Hani tamam, sandıkta hesap veriyorlar ama keşke hiç olmasa, ülke zaman kaybetmese.

• Sahibinden SATILIK LİSE...

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da bazı okulların satışından elde edilecek gelirin, yeni okulların yapılması ve arsaların kamulaştırılmasında kullanılacağını söyledi.

Vali Güler, Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Ankara'ya uğurladıktan sonra, gazetecilerin “İstanbul'da bazı okulların satışa çıkarılmasıyla” ilgili sorularını yanıtladı.

Daha önceki yıllarda da, “ticari alanlarda, ana meydanlarda ve yol kavşaklarında kalan, eğitim-öğretim bakımından daha uygun mekanlara taşınabilecek, ama bulunduğu yer itibariyle gayri menkul anlamında rantı yüksek okulların satışı ve devriile ilgili bir kanunun bulunduğunu anımsatan Güler, bu okulların bir kısmının özel idareye ait ilköğretim, bir kısmının de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta öğretim kurumları olduğunu belirtti.

haybeye satılmıyomus yani bu okullar. bence gayet mantıklı.

http://www.nethaber.com/Toplum/108017/Camlica-Kiz-Lisesi-Kandilli-Kiz-Lisesi-Fenerbahce

• quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

Sahibinden SATILIK LİSE...

İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul'da bazı okulların satışından elde edilecek gelirin, yeni okulların yapılması ve arsaların kamulaştırılmasında kullanılacağını söyledi.

Vali Güler, Atatürk Havalimanı'nda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü Ankara'ya uğurladıktan sonra, gazetecilerin “İstanbul'da bazı okulların satışa çıkarılmasıyla” ilgili sorularını yanıtladı.

Daha önceki yıllarda da, “ticari alanlarda, ana meydanlarda ve yol kavşaklarında kalan, eğitim-öğretim bakımından daha uygun mekanlara taşınabilecek, ama bulunduğu yer itibariyle gayri menkul anlamında rantı yüksek okulların satışı ve devriile ilgili bir kanunun bulunduğunu anımsatan Güler, bu okulların bir kısmının özel idareye ait ilköğretim, bir kısmının de Milli Eğitim Bakanlığına bağlı orta öğretim kurumları olduğunu belirtti.

http://www.nethaber.com/Toplum/108017/Camlica-Kiz-Lisesi-Kandilli-Kiz-Lisesi-Fenerbahce

Ben size tercüme edeyim sevgili Fizisyen,

Arsası ya da binası çok değerli olan bazı okulları, elimizdeki medya kuruluşlarını kullanarak "küçük geliyordu, atıl duruyordu, güvenli değildi, yeri kötüydü" naraları arasında kendi yakınlarımıza (Çalık Grubu ya da Albayraklar oluyor bu yakınlarımız) uygun, ama çok uygun fiyata satacağız. Onlar da bu okulları Araplara uygun fiyata satacak. Sonra da, ücra köşelere kendimize yakın hissettiğimiz firmalara (Çalık ya da Albayraklar) yeni okul ihalesi vereceğiz.

Deneyimlerle kanıtlanmıştır bu durumlar.

• Bence arsaları değerli okulların satılması çok mantıklı. Ben İzmir Atatürk Lisesinde okudum ve inanılmaz değerli bir konumdaki arsa üzerinde olduğunu biliyorum. İstiyorum ki orası satılsın, oradan elde edilecek gelir ile daha fazla okul yapılsın, elde edilen gelir yine bu ülke halkının refahında kullanılsın. Tabi bu işe de mutlaka kültür merkezi yıkılmasın yenisi yapılmaz deyip yenisine ilk sırada koşanlar veya yeni köprü, yol yapılmasın deyip ilk önce kullananlar gibi bu hükümet ak dese şartlı refleks ile kara diyenler karşı çıkacaktır. Çünkü bu kişilerin ülkeye kaynak yaratmak, hizmet sunmak gibi bir dertleri yoktur ve eleştirmek en kolay şeydir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: webbie

quote:

Orijinalden alıntı: fizisyen

Sahibinden SATILIK LİSE...

Ben size tercüme edeyim sevgili Fizisyen,

Arsası ya da binası çok değerli olan bazı okulları, elimizdeki medya kuruluşlarını kullanarak "küçük geliyordu, atıl duruyordu, güvenli değildi, yeri kötüydü" naraları arasında kendi yakınlarımıza (Çalık Grubu ya da Albayraklar oluyor bu yakınlarımız) uygun, ama çok uygun fiyata satacağız. Onlar da bu okulları Araplara uygun fiyata satacak. Sonra da, ücra köşelere kendimize yakın hissettiğimiz firmalara (Çalık ya da Albayraklar) yeni okul ihalesi vereceğiz.

Deneyimlerle kanıtlanmıştır bu durumlar.

tebrik ediyorum o ihaleleri cok iyi izleyip-arastırmıssınız.
    helede yapılmamıs ihaleler ile ilgili ongorunuze hayran kaldım.

amac dogrudur. iyi dusunmusler. orda 1 okul olacagına orası satılır baska bir yere 3 okul yapılır. hem sınız mevcutları azalır hemde daha fazla ogretmen alınır.

• Hayran kitlemin her geçen gün artmasını memnuniyetle izliyorum
  • quote:

Hayran kitlemin her geçen gün artmasını memnuniyetle izliyorum

Sayın webbie, bir hayranınız olarak, Ulusal İstihdam Çalıştayı ve Ak Parti'nin sunduğu proje hakkında düşüncelerinizi merak etmekteyim.
    Bunca sayfa işsizlik edebiyatı yaptıktan sonra böyle mühim bir konuyu es geçip, sayın lehrer35'in (bariz bir şekilde konuyu gölgeleme amaçlı) okul arsası yazılarına odaklanmanız, beni oldukça şaşırttı doğrusu...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dellci

quote:

Hayran kitlemin her geçen gün artmasını memnuniyetle izliyorum

Sayın webbie, bir hayranınız olarak, Ulusal İstihdam Çalıştayı ve Ak Parti'nin sunduğu proje hakkında düşüncelerinizi merak etmekteyim.
    Bunca sayfa işsizlik edebiyatı yaptıktan sonra böyle mühim bir konuyu es geçip, sayın lehrer35'in (bariz bir şekilde konuyu gölgeleme amaçlı) okul arsası yazılarına odaklanmanız, beni oldukça şaşırttı doğrusu...

Bu konuda yorum yapmamayı tercih etmiştim, çünkü doğru gibi görünen bir davranışın sonucunu beklemeyi daha uygun görmüştüm. Ama maalesef bana zaman tanımadınız ve ben de içimden geçeni yazayım dedim.

Sanırım bir hafta kadar önce, siz sevgili hayranım işsizliğin ne kadar önemsiz olduğundan bahsediyordunuz ve "ha %1, ha %10 diyordunuz" ama hiç savunmadığınız ve tarafı olmadığınız iktidarın yeni girişimi istihdam olunca, bir anda sizin için çok önemli bir konu oluvermiş. Ne güzel, en azından artık işsizlik gibi önemsiz bir konuyu ısıtıp ısıtıp karşınıza çıkardığım için "Benim yorumlarıma cevap yazmayın" demezsiniz. Ne de olsa artık sizin için de önemli bir konu olmuş. Ama aklıma takılan, bu konu önemli ise ve size göre %1 ile %20 arasında fark yoksa, bu anlamsız bir girişim olmuyor mu sevgili Dellci?

Cevabınızı merakla bekliyorum. Bakalım kendi sözlerinizin hangisine tezat oluşturacaksınız

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.