Arkadaşlar merhaba. Önceki gün lol oynarken ekran aniden durdu ve piksel piksel çizgiler belirdi. 3-4 sn sonra da kapandı tekrar açınca aynı çizgiler başlangıç ekranında da belirmeye başladı.
Bilgisayarı zar zor güvenli modda açıp ekran kartı driverını sildikten sonra windowsu normal olarak başlatabildim ama ekranda çizgiler hala varlar.
Bu sorunun neden kaynaklandığı hakkında bilgisi olan var mı veya Ankara'da bunu makul bi ücretle yapabilecek bir tamirci mevcut mudur?
Ekranın hali aşağıda resimlerdeki gibi
anakartın içipseti değişmesi gerekiyor arkadaşım 150 tl civarında mi masrafı olur ama sağlam bi firma bul bazıları çipi ısıtıp geçici olarak sorunu çözüyor daha sorna çip yeniden arıza verdiğinde değişmesi de imkansız oluyor sonra bilgisayarı at çöpe
zeki1981
kullanıcısına yanıt
evet o çipleri ısıtma muhabbetini duydum.yalnız benim bilgisayarım masaüstü değil notebook. bunlarda da ısıtma oluyor mu?
zaten laptoplarda genelde oluyor masaüstü olsa anakartlar standart olduğu için en kötü anakartı değiştirirsin ama laptoplarda anakartı değiştereceğine bilgisayarı sıfırla daha iyi
zeki1981
kullanıcısına yanıt
anladım teşekkür ederim. ekran kartını kendim alsam da montajını yaptırsam daha ucuza mı getiririm acaba.
hayır ekran kartları anakartın üzeridende olur onu herkes sökemez bga denilen bi makine ile söküm takım işlemleri yapılabilir