Şimdi Ara

Ekran Çözünürlüğüne Göre Boyut Değiştirmek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Bu senenin sonunda bitirme projesi sunmam gerekiyor. Yapmam gerekense otel ve rezervasyon sitesi. Ancak şöyle bir durum var. Benim evdeki ekranım 1440x900 çözünürlüğünde, okuldaki bilgisayarlar ise 1920x1080 çözünürlüğünde. Divleri hazırlarken ve siteyi yaptıktan sonra kendi bilgisayarımdan bakınca çok iyi bir proje ortaya koymuş olabilirim. Ancak okulda bu projeyi sunarken çözünürlükten dolayı divlerin sayfada küçük durması kötü görünecektir. Bu projeyi C# üzerinden yapmam gerekiyor. % işaretini kullanarak hazırlamam gerektiğini düşündüm ancak yinede yapamadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

• Chrome DevTools'da 4k çözünürlükte dahi sitenin nasıl görüneceğini gösterme özelliği var. Oradan sitenizin nasıl görüneceğine bakabilirsiniz. Eğer kullanımı yasak değilse bootsrap sizin sorununuzu çözecektir. Olmadı kaynak koduna bakıp esinlenebilirsiniz.
  • Bu yapılmaya çalışılan şeyin ismi "Responive Tasarım". Amaç değişik ekran boyutlarında sitenin görüntülenme şeklini değiştirerek her çözünürlüğe uymasını sağlamak. Bootstrap kullanırsan hem css hemde bu işi beleşten çözebilirsin.
  • Yardımlarınız için teşekkür ederim. Bu programı biraz kurcalayıp çözmeye çalışıcam. Ayrıca hocama harici bir program kullanmak yasak mı değil mi diye sormam lazım. Eğer sıkıntı yoksa kullanırım. Tekrar teşekkür ederim.
  • Bunu sadece Bootstrap ile yapabilirsin arkadaşın söylediği gibi

https://www.w3schools.com/html/html_responsive.asp youtubeden araştırabilirsin
  • Ben yoğun olduğumdan dediğiniz programa çok fazla bakamamıştım. Ancak geçenlerde hocaya sordum programı kullanmam konusunda sıkıntı yokmuş. Ama şöyle birşey var, benim bitirme projesi olarak otel rezervasyon sitesi yapmam gerekiyor ve bayağı yol kat ettim. Bu programı bu saatten sonra kullanmam sıkıntı yaratmaz değil mi? Ayrıca internetten baktım ancak programın kullanım mantığını çözemedim. Anladığım kadarıyla bu programın tek amacı yok ve program dememize rağmen bu bir dosya ve vs'nin içine atıyoruz. Yine de tam olarak kavrayamadım. Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HainKostok157 kullanıcısına yanıt
    Bootstrap denen zımbırtı temelde program değil hazır bir css dosyası. Textboxlara butonlara stil verilmesini sağlıyor. Yani stiller önceden birileri tarafından düzgün şekilde tanımlanmış. Kullanımını kavramak için bootstrap ile yapılmış hazır tasarımlara bakabilirsin. AdminLTE temasını indirip incelemek epey yol katettirecektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bootstrap bir css kütüpanesi. senin yazman gereken bir çok şeyi öntanımlı hallediyor. su an internetin %3-4 cıvarı bootstrap kullanıyor. Yani bir program değil bir css demeti.
    türkçe yazılmış bootstrap kitabı mevcut en kötü onu al bak derim.
  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Bir daha göz atıcam. Bakalım bu sefer çözebilecek miyim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.