Arkadaşlar bilgisayarımda uzun zamandır bir sorun var, ama şu sıra sıklaştı ve can sıkmaya başladı.
Sorun tam olarak şöyle, ekran bir anda kararıyor ancak bilgisayar aynı tempoda çalışmaya devam ediyor, fan sesi vs sanki hiç bir değişiklik yok gibi. Bu arada bilgisayar Acer Aspire 6530G serisi. bilgisayarda aldığımda vista vardı üzerine win 7 yükledim. Driverler zaten otomatik güncelliyor win 7 de onun dışında ekran kartı vs driverleri acer in sitesinden işletim sisitemime en uygun şekilde indirip kurdum.
Bu sorunla bilgisayarda özellikle 3D modelleme yaparken, video oynatırken veya oyun oynarken karşılaşıyorum.
Bu gün içini açıp tozunu aldım ama sorun devam ediyor. Bir ısınma problemi yok, işlemci fanlar düzgün çalışıyor. Sorunun ekran kartından mı diye düşünüyorum. Ama donanım çıkarıldı gibi bir uyarı da vermiyor, yani soketlerden olduğunu sanmıyorum fakat sanki monitörün bir kapat düğmesi varda birisi gelip gelip basıyor bana görünmeden.
Önerilerinizi ve yapmam gereken kontrolleri nasıl yapacağımla birlikte belirtirseniz çok yardımınız dokunacak. İyi günler..
Bende de 6530G var. Ekran değil ama işlemci sorunu var sanırım. Öyle yavaşladı ki. Tozunu almam gerek sanırım ama hiç yapmadım nasıl yapılır bilmiyorum. Sonuçta 4 senelik pc heralde hurda oldular bunlar hocam.
KLAVYESİNİ AÇABİLİYORSAN . ANAKARTTAN EKRANA BAĞLANAN BİR KABLOSU VAR .KARARINCA ÇIKARTIP Bİ KAÇ DAKİKA SONRA TAK GÖRÜNTÜ GELMEZSE , NORMAL Bİ MONİTÖRE GÖRÜNTÜYÜ VER. FN + F4 OLMASI GEREK KISA YOLU GÖRÜNTÜYÜ VERİYORSA DİĞER MONİTÖR E VGA KABLO KIRILMŞTIR. EGER GÖRÜNTÜ ONDADA GELMİYORSA VGA CHİPSET ISINIYORDUR KAPATIYORDUR.
eğer ekranın dibine kadar girip dikkatlice baktığında çok silikde olsa yazılar görüyorsan invertor yanmıştır muhtemelen.her marka ve modele göre çeşitlilik gösterir.piyasada 2. el 30-40 tl civarında bulup değiştirebilirsin. bu arada invertör dediğim zımbırtı ekranın altında bulunan ve anakarttan ekranın florasanlarına giden voltajı düşüren ufak bi karttır..soketleri vardır ve temin edebilirsen kolaylıkla değiştirebilirsin...