Şimdi Ara

ekran karı onboard problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
14
Cevap
0
Favori
321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar benim amd readon hd 7670 ekran karım var ama laptop onboardtan çalışıyor ve 5gb ekran kartı gozukuyo neden boyle?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasimkuscu39 -- 10 Eylül 2013; 22:36:08 >

• dxdiag'dan baktigin degere diyorsan ben 1gb kart kullaniyorum ama 3.8 gb gosteriyor neyin nesidir ben de bilmiyorum kafa yormaya degmez.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kasimkuscu39

arkadaşlar benim amd readon hd 7670 ekran karım var ama laptop onboardtan çalışıyor ve 5gb ekran kartı gozukuyo neden boyle?

ben tam olayı anlamadım ama 5gb ekran kartının gözükmesi, onboardtan çalışması ve ramle paylaşımlı olmasındandır diye düşünyorum ;)
  • tamam dostum peki
    i5 2.60 ghz
    8gb ram
    2gb ekran kartıyla

battlefield oynayabilirmiyim?
  • quote:

tamam dostum peki
    i5 2.60 ghz
    8gb ram
    2gb ekran kartıyla

battlefield oynayabilirmiyim?

ekran kartı modeli ne ?
    Edit:pardon yeni gördum hıgh felan oynarsın

5 gb gozukmesının performansa bir etkısı yok gpu z de ne gozukuyorsa odur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prophet66 -- 10 Eylül 2013; 23:04:17 >
  • https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/v/1167965_1415215808700449_323903956_n.jpg?oh=52a4066e7fcbc143a3baf977ca31db81&oe=523227FF&__gda__=1379017771_52532f07c9f8b28893977533c5db8bb0
    Bu dxdiagda görünen gpu-z ye girmiyor.
    Ve Minecraft gibi bir oyunda bile kasıyor anlam veremedim javadan 7GB rami oyuna yönlendiriyorum ama donuyor resmen :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasimkuscu39 -- 11 Eylül 2013; 9:37:32 >

• yardım beyler lütfen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Problemi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayar güç tasarrufunda değilken de böyleyse internetten araştırıp bulabilirsin laptop ekran kartı aktif etme diye. Genelde pilden tasarruf için onboardı kullanıyor, denetim masasında falan bi listeye oyunu ekliyorsun ve ekran kartıyla açılıyor.
    Dediğim gibi araştır bulursun, ben laptop kullanıcısı değilim
  • hıı araştırdım ekran kartlarının driverlarını kaldırdım şimdi sadece amd radeon 7670m sürücüsü indiriyorum kurunca yazarım.
  • Oyun oynarken prize takılı oynamayı dene. Sadece güç ayarlarına güvenilmiyor.
  • quote:

arkadaşlar benim amd readon hd 7670 ekran karım var ama laptop onboardtan çalışıyor ve 5gb ekran kartı gozukuyo neden boyle?

Oyuna girince otomatikman veya manuel olarak çok güç tüketen güçlü karta geçer.
  • sevecen69 kullanıcısına yanıt
    Minecraft ile denedim olmadı birazdan fifa 14 yada 12 indircem o zaman söylerim ;)
  • quote:

Minecraft ile denedim olmadı birazdan fifa 14 yada 12 indircem o zaman söylerim ;)

değiştirilebilir grafikler seçeneğinde yüksek perfrmanslı gpuyu seçerseniz olur.
  • nvidia marka kullanan leptopum vardı, bazı oyunlarda pes gibi settings kısmından oyun ayarlarını girip sonra oyunu ayrı simgeden açıyorsun. yani oyun içi grafik ayarını dışarıdan yapıyorsun. böyle olunca oyun o an çalışmakta olan tasarruflu ekran kartını algılıyor ya açmıyor yetersiz diye ya da çok kötü ayarlarda açıyor. nvidia'da saatin yanındaki kontrol panelinden ben ayarlarını yapmıştım. bununla ilgili bölüm var hangi uygulamalarda aktif olacağını gösteren. istediğin uygulamada çalışmıyorsa orada ekle butonundan uygulamayı çalıştırdığın .exe dosyasını bulup seçiyorsun ve o uygulamayı tıkladığından performanslı grafik kartı devreye giriyor. amd de bu sorunu yaşıyorsan elbet catalyst ayarlarında vardır bunun seçenekleri, oraları kurcalayarak bu sorunu aşabilirsin

dxdiag yazarak aldığın sonuca bakma kartın zaten 2 gb win7 paylaşımla olabileceği boyutu da gösterir o yüzden 5 çıkar. fazla takılmana gerek yok, o bellek asla dolmayacak nasılsa. önemli olan belleğin büyüklüğü değil verilerin o bellekten çekirdeğe ulaşma hızıdır. gb sonuçta bir hız birimi değil boyut birimidir, hız adına birşey ifade etmez. leptopunun ekranı da 1333x768 olacağı için oyunları en fazla bu çözünürlükte açabileceksin. böylece o 7670m ekran kartın medium yanında bazı ayarları high yapsan da donmadan aynatacak sana birçok oyunu

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.