Şimdi Ara

Ekran kartı alacağım fakat biraz bilgiye ihtiyacım var...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Intel® Core™2 Duo Processor E6750 (4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz FSB)
    Asus EN8800GT 512 MB 256 BİT GDDR3

Arkadaşlar ekran kartımı değiştirmek istiyorum. Fakat biraz bilgilerinize ve yardımlarınıza ihtiyacım var... Düşündüğüm ekran kartı GTX 470 yada 5870... Bu ikisinden birisi düşünüyorum... Bazı yerlerde ekran kartı alırken sistemlerden bahsedilmiş.
    -Şimdi benim sistem bu kartları çalıştırmaz mı yoksa performans düşüklüğü falan mı olur onu öğrenmek istiyorum...
    -Formatlardan sonra 8800GT nin driverini yüklerken uyumsuzluk sorunu die bir uyarı çıkıyor bir de... Bu anakartın SLI değil de crossfire desteği yani ati destekli olmasından dolayı mı oluyor... Yoksay diyorum yüklüyorum ekran kartı driveri ve hiçbirr sorun çıkmıyor... Bu sorun yaratır mı ??? Yani GTX 470 aldığım zaman da büyük ihtimal sürücünü yükledğimde aynı uyarı gelecek diye tahmin ediyorum... Böyle kullansam ne fark olur ??? GTX 470 almayı istiyorum...

• Performans düşüklüğü olur.Çözünürlükte 1366 yada 1280 falandır herhalde.İşlemciniz ekran kartına darboğaz yapar, işlemcinizi değiştirmediğiniz sürece en fazla 5770 e para vermenizi öneririm.tabi buna da 270 tl den fazla vermeyin.
    Gerçi ilerisi için düşünürseniz şuan 5870 ler stok eritmek adına baya bir indirimdeydi birkaç yerde fiyatına göre alabilirsin.İşlemciyi de biraz oç yaparsan az bir kayıpla da kurtarabilirsin.GTX 470 e o kadar para vermeye değmez kesinlikle.
    400 TL civarına bulursan 5850 yada 5870 al.Bu olabilir mesela.Onun dışında fazla para vermen mantıksız olur.
    Hatta biraz bekle mutlaka biryerlerde tekrar indirim çıkacaktır.Bence 400 TL civarına 5870 bulma imkanın var 1 ay kadar beklersen.
    http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_27560_SAPPHIRE_Radeon_HD5850__1_GB__GDDR5__256_Bit__Ekran_Karti_-_11162-00-40R.html

Düzeltme:Altdaki üyenin yazdığı gibi PSU sorunu var birde tabi onu da göz önünde bulundurman gerek :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi procaptain -- 29 Ocak 2011; 3:47:17 >

• Size gts 450 gider.Bence fazla para harcamayıp ileride sistemi komple yenileyin.Hd çözünürlüklere çıkmıcaksanız işlemci hertürlü darboğaz yapacak 470 yada 5870e.460 alsanız bile yapar.Ha fiyatlar uygun 350tlye bulunuyor ama karttan tam verim almayı beklemeyin.
    İsterseniz alın ucuzken geleceğe yatırım olsun diyecemde sistemin geri kalanını 2-3sene sonra değiştirecekseniz o da geleceğe yatırım olmuş olmuyor.O zaman 470 yada 5870te tarih olmuş olacak.Bence 2.el kart bakın.

Unutmuşum birde psu faktörü var tabi.En az 500w amperajı min.18A bir psu lazım size o kartlardan alacaksanız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi born2bemad -- 29 Ocak 2011; 3:41:44 >
  • Anladım... Bu 2 karttan birisi için en az hangi işlemci almam gerekiyor ???
    İşlemci ekran kartını ne kadar darboğaz edip sıkıştırsa bile sanırım 8800GT den kat kat bir performans alabilirim değil mi ??? Ve bu kartların birisini şimdi alsam birkaç ay içerisinde de işlemciyi yenilesem olabilir mi ???
  • o işlemciyle 8800gt den sonra kat be kat performans alabileceğin bi kart takamazsın ama Palit sonic GTS450 alırsan aldığına değer %40 felan daha iyidir zaten fazlasını da alma o işlemciye
  • e6750 işlemci 4gb ram ile gtx 275,i gayet güzel kullandım.ama oc ile 3.3 ghz ,de kullanıyorum.örneğin elinizdeki işlemcinin 5770 bir kenera hd6850 ,ye bile darboğaz yapacağına inanmıyorum.gts 450 nin üstü bir kart düşünün bence maddi durum el veriyorsa tabiki

benim fikrim bu yönde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi endülüs_faruki -- 10 Nisan 2011; 1:14:25 >
  • en az 6850 alın bu dar boğaz muhabbetine fazla kanmayın işlemciniz gayet güzel bi işlemci varsa bütçeniz 6870 de alabilirsiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ghost recon advanced -- 10 Nisan 2011; 1:16:31 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bozkurtomer24

e6750 işlemci 4gb ram ile gtx 275,i gayet güzel kullandım.ama oc ile 3.3 ghz ,de kullanıyorum.örneğin elinizdeki işlemcinin 5770 bir kenera hd6850 ,ye bile darboğaz yapacağına inanmıyorum.gts 450 nin üstü bir kart düşünün bence maddi durum el veriyorsa tabiki

benim fikrim bu yönde

Bende GTX275 Amp aldım işlemcide overclock yok 2.66 da yani biraz hatta baya kasıyor xD oynadığım oyunları oynayamıyorum... Karta güvenim full açıyorum her bişiyi ondan olsa gerek...

quote:

Orijinalden alıntı: ghost recon advanced

en az 6850 alın bu dar boğaz muhabbetine fazla kanmayın işlemciniz gayet güzel bi işlemci varsa bütçeniz 6870 de alabilirsiniz

Bende kanmadım zaten xD Gtx275 Amp aldım oda kastı baya =))

Şimdi Gtx275 AMP'i satıp Gtx460 Hawk alıcam. İşlemciyi de satıp Q8400 alıcam. Q8400 ü sıkıştır mı Gtx460 peki ???

• q8400 ile bi sorun yaşamassın ama senin işlemcin güzel zaten bu arada ramın kaç gb senin ?
  • quote:

q8400 ile bi sorun yaşamassın ama senin işlemcin güzel zaten bu arada ramın kaç gb senin ?

Ramdan dolayı da sıkıştırma falan söz konusu olabilir mi ???
    Ram 3 gb DDR2 800 mhz kullanıyorum...
    Yada işlemci aşırı ısınıyor ondan da sıkıştırma falan söz konusu olur mu peki ? 95 dereceyi gördüm xD
  • işlemcin çok aşırı ısınıyorsa elbette sorun olacaktır pc kitlenip resetlenir 3 gb ram yeterli olur eğer işlemcin ısınıyorsa işlemcini çıkar fanını temizle yeniden macun sür yada güzel 2 nci el 40 tl civarında bi soğutucu al iyi bi oc yap
  • quote:

işlemcin çok aşırı ısınıyorsa elbette sorun olacaktır pc kitlenip resetlenir 3 gb ram yeterli olur eğer işlemcin ısınıyorsa işlemcini çıkar fanını temizle yeniden macun sür yada güzel 2 nci el 40 tl civarında bi soğutucu al iyi bi oc yap

Teşekkür ederim cevaplar için... Her 2-3 haftada bir temizlerim baştan aşağıya pc yi. Fanın ayağının tekinin tırnağı kırıldı sanırım ondan oluyor bu ısınma işi :) pinin tekini eğmişim ondan şüphelendim düzelttim baktım gene aynı... Soğutcu almam lazım acilen :)
  • direk palit gts450 sonic platinum al 5770 den daha iyi
  • 870 a fuzion anakart al ati-nvidia combo çek
  • :) o kadar da değil yav... 460Hawk aldım canavar gibi oldu xD
  • Yau darboğaz muhabbetine hastayım.

e6750 diyor yau.

O/c ile 3.6, 3.8 seviyesine çıkabilecek işlemci.

200$ a işlemci alacağına o farkı ekran kartına verirsen performans olarak işlemci değiştirmeden daha fazla fark yaratır.

p4 2.8 demiyor e6750 diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unknownartist -- 14 Nisan 2011; 1:56:12 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unknownartist

Yau darboğaz muhabbetine hastayım.

e6750 diyor yau.

O/c ile 3.6, 3.8 seviyesine çıkabilecek işlemci.

200$ a işlemci alacağına o farkı ekran kartına verirsen performans olarak işlemci değiştirmeden daha fazla fark yaratır.

p4 2.8 demiyor e6750 diyor.

Arkadaş haklı :) alırken korktum ama alakası yok darboğaz falanla... Yalnız fiziği cpu ya verince baya kasıyor gpu yapınca sorun çıkmıyor :)
    teşekkür ederim bilgi veren herkese...
  • kardeş ben sana şu kadarını söyliyim eğer oyun yapmıyacaksan çok pahalı fiyata ekran kartı falan alma.al bi tane GTX 460 eğer ekranın çok büyük değilse tüm oyunları full grafik kaldırır kasma yapmadan .. eğer öyle büyük pahalı ekran kartlarına para verirsen bir kaç gün sonra işlemcinle psunuda değilmek zorunda kalabilirsin darboğaz yapıyo diye benden söylemesi.....GTX 460 eğer kartta şekile önem vermiyosan 380 tlye bulursun eğer şekle çok önem veriyosan GTX 460 HAWX alırsın 450 tl ye arada azcık performans farkı yaşarsın HAWX ta tabi O.C de 2 ye katlar bu zevki......SAYGILARIMLA....
  • Sana darboğaz ile gelenlerden ispat talep et. Yani Şöyle , şöyle bakın test edilmiş işlemci darboğaz yaratıyor gibi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.