Şimdi Ara

ekran kartı alırken, hangileri daha önemli?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Çok değil birkaç ay öncesine kadar ekran kartı araştırırken halen RAM i baz alıyordum, "can u run it" adlı sitede kartıma ait bilgilerde, piksel shader, verteks shader değerlerini düşük görünce araştırmalarıma artık bunlarıda katmaya başladım. Bir de open gl var unutmadan.

Şimdi soruma geçiyorum, ekran kartı araştırırken piksel shader vs değerleri bir bir kontrol etmek gerekiyor mu ? yoksa belli modellerden sonra artık zaten bakmaya gerek yok mu? mesela nvidia gts 250 nin özelliklerine baktığımda bi çok sitede piksel shader a dair bir şey belirtilmediğini görüyorum aynı şey gtx 260 (aşağıda bahsettiğim model) için de geçerli.
    son olarak "GTX260 Synergy GDDR3 896MB 448Bit Nvidia DX10 Ekran Kartı" için 290 lira iyi bir fiyat mı (vatan bilgisayarda, kart indirimi ile birlikte).

Ekleme: Bit ten bahsetmeyi unutmuşum. 256 bit in altındakilere de bakmıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defender23 -- 20 Ağustos 2009; 15:48:22 >

• Onlar şu anda eski modellerde geçerli. Zaten yeni modellerde en güncel teknoloji var(Belki yenisi çıkmıştır Pixel Shader'ın bilemiyorum en son 4.0 idi). Örnek verdiğiniz kart GTX 260 bence son derece güzel bir kart. Güncel oyunları güzel bir işlemciyle gayet güzel oynatır yüksek çözünürlüklerde. GTX 260 Synergy modeli Hepsiburada'da 320-330 arası bişey olması lazım.

http://www.hepsiburada.com/zotac-nvidia-gtx-260-synergy-896mb-448bit-gddr3-directx-10-pci-e-x16-2.0-ekran-karti/productDetails.aspx?categoryid=204&productid=bd52941

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IgorStravinsky -- 20 Ağustos 2009; 16:50:52 >

• Pixel shader ve belleğin dışında saat hızlarıda önemlidir... Diğer sorunuza gelirsek GTS250 kartı zaten şimdiye kadar çıkmış tüm oyunları ve bundan sonraki yıl çıkacak çoğu oyunu çalıştırabilecek 4.0 pixel shader'a sahip. 4.0 Pixel Shader şu an 4.1'den sonra en iyisi. :) GTX260 Modelide 4.1 yada 4.0 var diye hatırlıyorum :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Delete® -- 20 Ağustos 2009; 17:02:16 >
  • düsünme sekliniz ve mantıgınız dogru ama sürücü denen seyi hesaba katmıyorsunuz
    belki ati kartlar kagıt üstünde biraz daha güclü olsalar bile nvidia bazı oyunlarda daha basarılı oluyor atiye göre gözle görülür sekilde
    onun icin sen benchmarklara bak kesin istedigin cozunurluk ve kalite ayarlarında

gtx 260 cok iyi karttır ,gözün kapalı alabilirsin o fiyata rakibi 4870ler var ama dedigim gibi sürücü olayı ve baska faktörler belki de nvidiayı 1 adım öne tasıyor derim
  • anladım söylemek istediklerinizi, teşekkür ediyorum hepinize cevaplarınız için...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.