Şimdi Ara

Ekran kartı-Anakart Uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selamlar arkadaşlar, gtx 1650super ekran kartını almayı düşünüyorum lakin anakartımla uyumlu mu değil mi bir türlü bulamadım bu ekran kartı ms7641 anakartı ile uyumlu çalışır mı?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekran Kartı - Anakart Uyumu

Bilgisayar sisteminin önemli bileşenleri olan ekran kartı ve anakart, uyumlu şekilde çalışmalıdır. Uyumsuzluklar, sistem kararsızlığına, düşük performansa ve hatta donanım hasarına yol açabilir.

Ekran kartının anakart ile uyumlu olup olmadığını belirlemek için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısınız:

• PCIe Sürümü: Ekran kartının PCIe yuvasının anakartın PCIe yuva sürümüyle uyumlu olması gerekir. Yaygın PCIe sürümleri şunlardır: PCIe 3.0, PCIe 4.0 ve PCIe 5.0.
    • Form Faktörü: Ekran kartının fiziksel boyutu ve şekli, anakartın kasa üzerindeki ekran kartı yuvasına sığmalıdır. Yaygın ekran kartı form faktörleri şunlardır: ATX, microATX ve Mini-ITX.
    • Güç Gereksinimleri: Ekran kartı yüksek güç tüketen bir bileşendir. Anakartınızın güç kaynağı biriminin (PSU), ekran kartının güç gereksinimlerini karşılayabilmesi gerekir.
    • Anakart BIOS: Anakart BIOS'unun, ekran kartını tanıması ve doğru şekilde yapılandırması gerekir. BIOS'u güncel tutmak bu uyumluluğu sağlamaya yardımcı olur.

Ekran kartı ve anakart uyumunu kontrol etmek için şu adımları izleyebilirsiniz:

1. Anakartınızın teknik özelliklerini kontrol edin.
    2. Ekran kartınızın teknik özelliklerini kontrol edin.
    3. Her iki bileşenin PCIe sürümünü, form faktörünü ve güç gereksinimlerini karşılaştırın.
    4. Gerekirse anakart BIOS'unu güncelleyin.

Uyumsuz bir ekran kartı kullanmak bilgisayarınıza zarar verebilir. Bu nedenle, anakartınızla uyumlu bir ekran kartı seçmeniz çok önemlidir. Şüpheniz varsa, profesyonel yardım almanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Çalışır sorun olmaz. Anakartlarda ekran kartı uyum sorunu çok geniş bir konudur. Önemli olan işlemci ekran kartını besleyebilecek güçte mi bu önemlidir.

• Hocam, anakartım fx destekli olduğu için fx8350 kullanıyorum rx580 mi 1650super mi derken işlemcimin fazla besleyemeyeceğini düşünerek rx570 e yöneldim diğerlerine göre bunu daha iyi besleyebileceğini düşünüyorum.

• BerkeBeno B kullanıcısına yanıt

1650 için fx8350 kullanacaksan darboğaz yapar. rx570 de ufak bir darboğaz yapar tahminimce. Ekran kartını beslemek yetmiyor, işlemciyi yoracak oyunlarda ekran kartından tam performans alamazsın. Bunlara dikkat etmen gerekiyor. Yeni oyunlar da artık işlemciye çok yük bindirmeye başladı. Eski oyunlar bile yeni güncellemeler ile nerdeyse işlemci odaklı oldu.

Kardeşimin bilgisayarında AMD FX6300 vardı R7 250 ekran kartı ile valorantta 1080p min ayarlarda 60-70 fps arası alıyordu.

İşlemciyi i5-4460 olarak değiştirdik. Ekran kartı aynı bu bile fps i 120-150 arasına çıkarttı. Her şeyin başı işlemci şu an. fx8350 işlemciye güzel bir ekran kartı alarak paranla rezil olma bence.

• eğer uzun bir süre işlemci anakart ram gibi parçaları değiştirmeyecekseniz sizin yerinizde olsam uygun ikinci el gtx 960 veya r7 370 gibi bir ekran kartı alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korkusuz Daredevil -- 25 Mart 2023; 5:10:4 >
  • r7 370 ikinci el 700-1000 TL civarında bulabilirsiniz. dediğim gibi ama anakart,ram,işlemci gibi parçaları yükseltmeyi düşünmüyorsanız bu tercihi yapın.

Psu kontrolü sonrası ,

Rx 570 her işini görür.
  • Arkadaşlar yorum için teşekkürler iki parçayı da aynanda alıcaktım fx8350 kesin olarak alacaktım zaten, eski işlemcimle rx570i kullandım 1 hafta kadar (fx4350) ardından fx8350yi aldım 2.el olarak lakin Rocket League oynarken yarım saat sonra bilgisayar kendini kapadı işlemciyi bi teste sokayım dedim bir de ne göreyim sıcaklık 200lere fırlıyor

Ekran kartı-Anakart Uyumu

en soldaki boştayken olan değerler 3.sıradaki aida64 testi esnasında bunu nasıl çözebilirim işlemci mi sorunlu yoksa soğutma mı?

Fx 8350 kaç tl satın aldın ))

MSI anakartlar sogutmada yetersizdir ve Fx 8350 12w gerçek 8 cekirdek 4.4 ghz di galiba,

Çok masrafa giriyorsun(( anakartının ömrü az , fx 4xxx cpu nunda piyasası yok ((
  • uymaz am3 mü kaldı piyasada artık am4 geç oda en az ryzen 2600

• tundra202006 kullanıcısına yanıt
    Am3/Am3+ anakart yok piyasa da ))

Am3+ fx dandik anakartı ( muhtemelen 7/9 yıllık ) 900 TL satıyorlar dh de.

Uyumluluk sorunu olmaz zaten , fx 8350 rahatlıkla rx570 ve 1060 destekler.

Dandik amd am4 anakart fiyatlarına da bakın bir ara.
  • Aynen yabancı kaynaklardan bakmıştım dün gece anakartın voltajıyla işlemci uyuşmuyormuş anakart değişimine gideceğim önerebileceğiniz bi anakart var mı? 2.el de olur ddr3+ falan ddr4ler çok pahalanmış.

• eg2077 E kullanıcısına yanıt

Soğutmamda çok sıkıntım yok diye düşünüyorum hocam eski işlemcim boşta 13 dereceyle falan çalışıyor oyunda da 55i geçmiyor, ekran kartı da öyle maks 60 derece.

• Fx 8320/8350 çok ısınıyor. Eger anakart asus ve msı 970 ve özel bir model degilse kuzey cipset de çok ısınıyor. Standart fan ise hiç ugraşma zaten. Fan , macun , donanim kontrolü ve kuzey çipsetine kasa fanı yapıştırıp bir dene.

Kasa temiz , hava alan bir yer de ve diger fanlar sorunsuz yönde calısıyorsa bu dediklerime bak
  • Hocam ms7641 anakart yüksek ihtimalle anakartı değiştirmeden sorun çözülmez voltaj yetmezliğinden kaynaklanan bir sorun olduğunu düşünüyorum çünkü sadece oyuna girdiğimde sıkıntı çıkarıyor, o yüzden almamı önerdiğiniz bu işlemciyi destekleyen bir anakart var mı?

Amd am3+ olacak ve 970/990 çipset olacak ( masrafa değmez )

Asus 970 3 modeli var r2.0 evo öneririm
    Gigabyte 970 ve MSI 970 gamig olanlar iyi

990 gigabyte siyah olanları var onları öneririm.
  • Teşekkürler hocam ben bir bakayım bu modellere.

• Fiyatlari neredeyse ddr4 anakart seviyesinde sanirim ddr4 bir anakart ve en azindan ryzen serisi bir islemci almak daha iyi olacak gibi

1155 bu ( intel )

AMD ddr4 ryzen anakartlar 350 TL iken de bu amd am3+ fx anakartlar 600/800/1000 TL idi.

Bios ve çipset arızası çok oluyor.

Sendeki anakarta çok bakamadım ama , Fx 8300 95w var mesela , belki o sana uyardıbyada bios güncelleme sonrası uyabilirdi.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.