Şimdi Ara

Ekran Kartı Anlık %100 Olup Kilitleniyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
931
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Son 1 haftadır aşırı enteresan bir problem yaşamaktayım bilgisayarımda. Aşağıdaki ekran alıntısında da görüleceği gibi ekran kartı özellikle facebook, twitter gibi sitelerde gezerken aniden %100 olup bilgisayarı kilitliyor sonra kendine geliyor ancak bunu sürekli olarak yapıyor. Redstone5 güncellemesi sonrası temiz kurulum yaptım, ekran kartı driveri güncel, sorunsuz olarak düşündüğüm eski bir driver vardı onu da yüklediğimde sonuç aynı sebebini anlamış değilim.

Öte yandan bilgisayar açılışta da 3-5 kere ekran kapanıp açılıyor o şekilde başlıyor. Ekran kartı modeli Asus R9 270 OC versiyonu fabrika ayarlarında kullanıyorum herhangi bir müdalem olmadı.. Ekran kartı sıcaklığı normal, diğer bileşenlerin de sıcaklıkları normal, problemi yaşadığımdan beri ekran kartını açıp temizledim, bios pilini çıkartıp biosu resetledim. Ancak yok problem bana mısın demiyor. Ekran kartı veda turnesine mi çıktı yavaştan?

Ekran Kartı Anlık %100 Olup Kilitleniyor.

• Yapılan diğer testler;

-Bios güncellendi
    -AntiMalware ve zararlı yazılım olabilir düşüncesiyle 4 ayrı programla taratıldı.Bulaşmış bir şey yok.
    -Hard diskler teste tabii tutuldu, benchmark hızları normal, bad sector yok.
    -Ekran kartı çıkartılıp kontrol edildi, kondansatörler ve bobinlerde herhangi bir şişme, hasar vs. yok.
    -Termal macun yenilendi, fanların temizliği yapıldı. Isı düzeyleri 1-2 derece daha da düştü temizlik sonrası ancak zaten ondan önce de gayet normal seviyelerde seyrediyordu.

Öte yandan ekran kartı hiç bir şekilde yük altına girmemekte mesela NBA2K19 açıyorum açtığım saniye ekran açılıp kapanıyor oyuna girmiyor bilgisayar. Görselliğin olmadığı sitelerde falan gezerken sıkıntı yok. Örneğin forum, ekşisözlük gibi yerlerde sıkıntı olmuyor ancak YouTube, Facebook, Twitter misal Fanatik gibi sitelere tıkladığım an hangi tarayıcıdan girersem gireyim. Güç kullanımı ve güç kullanımı eğilimi çok yüksek olarak uyarı veriyor ve saniyelik olarak yukarıdaki ekran alıntısında gösterdiğim gibi GPU 3D kısmında %100'lük bir pik yapıyor o anda bilgisayar donuyor tekrar kendine geliyor.

Yazılımsaldan öte donanımsal olduğunu düşünmeye başladım sorunun maalesef. Başka fikir önerebilecek üstadlar var mı acaba?

• Merhaba hocam, daha önce benzer bir sorunu sapphire 7870xt kartımda yaşadım ve maalesef durum donanımsal, chipsete reballing uygulanması gerekli ben @marins hocama yaptırmıştım sonrası sorunsuz kullandım yaklaşık 6 ay kadar daha sonra sattım ürünü halen de alan kişi şöyle bir sorunu oluyor demedi :)
  • The KsM T kullanıcısına yanıt
    Yanıt için teşekkürler hocam.

Başka ekran kartı taktım bilgisayara onda da aynı hatayı aldım, dedim bu sefer sorun power supply'de kesin, başka supply vardı evde onda da denedim sonuç yine aynı.

Dedim bios pili bitti herhalde yeni pil aldım sonuç aynı, farklı ssd, hdd denedim sonuç hep aynı. Tam çıldırıp makineyi camdan aşağıya atmaya ramak kalmıştı ki şeytan farklı şekilde dürttü.

İnanılmaz ve olağanüstü bir şekilde problemin kaynağı Windows'un son verdiği güvenlik güncellemesi çıktı. İki gün denemediğim şey kalmadı artık vidalar yalama oldu, soket söke taka parmaklarım yara oldu, problem Windows güncellemesi akla ziyan gerçekten. Güncellemeyi kaldırıyorum makine saat gibi işliyor, güncellemeyi yapıyorum aynı problem. Anlaşılacak iş değil gerçekten.

Ben bu kadar güncellenip, bir stabilite yakalanamayan rezalet bir işletim sistemi daha kullandığımı hatırlamıyorum. Win2000, Vista, 8.0 bile rahmet okutur bu Win10'a ya.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.