Şimdi Ara

ekran kartı 85 derece normal mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.463
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • sıstemı 1 ay once aldım sıfır olarak yanı tozlanma yok,oda klimalı ve 21 derecede
    boşta 40 derece cıvarı oyuna gırdımmı 85 derece oluyor.
    Bu durum normal mı ? yoksa ekran kartı sorunlu mu ?
    kasada 1 fan var yalnız ondekı 3 fan slotu boş ,alıp fan taksam 20 derece fark eder mı ?ekran kartı asus tuf 1660 ti
    TEsekkurler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DerMeister_ -- 12 Ağustos 2019; 17:11:14 >

• Furmark ıle stres testıne soktum 2. dakıkada 85 dereceyı goruyor gene
  • Ekran kartının msrka modelini yazsanda yada sisteminin ne olduğunu ona göre birşeyler yazsak?
  • SakuraiTomoki S kullanıcısına yanıt
    ekran kartı asus tuf 1660 ti
    kasa itopyanın satmıs oldugu dadg2 marka olan
    ryzen 5 2600 +16 gb ram vs..,işlemcı stok sogutuculu kullanılıyor
  • Bu modelde kullanılan heatsinke bakarsan anlarsın neden 85 derece gördüğünü.

Bu modeli ilk gördüğümde iyi gülmüştüm, tam fan saysına göre soğutma değerlendiren casual kullanıcıyı kandırmaya yönelik bir ürün.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem yaz sıcağı hemde ASUS Tuf serisinin soğutması zayıf olunca normal 85 derece olması. ASUS'un en iyi soğutması Strix serisi Strix seriside pahalı maalesef.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O model için normal.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yanlış mı anladım?? 1 Fan var kasada. Havayı içeri alan Kaç Fan var ve dışarı atan?? Uygun soğutma için 3*Önden içeri Hava alan Fan ve Arkadan Hava Tahliye Fani olması gerekiyor. Kapalı kasada içeriye Temiz Hava Sokmadikca 10 fanli olsa bile Ekran kartı iyi Soğutmaz.

• İsterse 500 derece olsun, gpu-z'den vrm1'e bak. Bellek kontrolcü oluyor, orayı bozma riskin var sadece. Zarın geri kalanı korumalı.
  • evet sadece hava tahliye fanı var kasada
  • Giriş fanı olmadı mı kart kendine serin hava bulamaz.
  • O zaman 85 Derece çok normal. Öne 3 Adet Fan tak içeri hava alacak

• Benim kartta 85 dereceye çıkıyor bazen, o derecede olması sorun değil ama sende benim gibi takıntılıysan ön girişlere fan tak.Benimde bi tek arkada fan var, sipariş verdim takıcam.Ama rahat olsun için o değerlere çıkması bi sorun oluşturmaz
  • solgunaltair S kullanıcısına yanıt
    120 mm 3 adet fan sıparıs ettim 68 tl n11 den umarım ciddi bir düşüş yaşanır yoksas black fırday zamanı bunu satıp rog strıx alıcam
  • Fan taksanda çok düşeceğini zannetmiyorum çünkü Asus'un Tuf modelinin soğutması iyi değil. Strix içinde paraya kıyacaksın başka çare yok.

• Asus Phoenix, Dual ve TUF birebir aynı heatsink ile gelen rezil soğutma çözümleridir. Böyle bir 1660TI almak yerine iyi soğutmalı (Asus Phoenix, Dual, TUF hariç herhangi bir kart) bir 1660 alsaydınız 20 dakikalık OC uğraşı ile hem daha az ısınan, hem daha sessiz, hemde birebir aynı performansta bir karta sahip olurdunuz.

1660TI: 1660 OC
    1660TI OC: 1660 OC + %5

1660 OC yapılınca stock 1660TI performansına ulaşıyor. 1660TI OC olunca 1660 OC'a %5 fark atıyor ama zaten sizin kartın soğutması çok kötü o yüzden o ekstra %5 OC performansını alamayacaksınız. Yani daha ucuza 1660 alsaydınız şuan ki performansınızın aynısını alırdınız.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cosmos2999

Yanlış mı anladım?? 1 Fan var kasada. Havayı içeri alan Kaç Fan var ve dışarı atan?? Uygun soğutma için 3*Önden içeri Hava alan Fan ve Arkadan Hava Tahliye Fani olması gerekiyor. Kapalı kasada içeriye Temiz Hava Sokmadikca 10 fanli olsa bile Ekran kartı iyi Soğutmaz.
    Bende egzoz fanı bile yok. Evga GTX 979 SC yeni macunladim. İzmir'de 75 dereceyi geçmiyor yazın.(gürültü yapabiliyor biraz ayrı)

Bir tane olsun egzoz fanı olsun yeter o hava zaten sağdan soldan girecek yer bulur. Elbette on fan güzel önemli lakin egzoz fanı kadar aciliyeti olan bir şey değil hocam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.