Şimdi Ara

Ekran kartı birden çalışmaz oldu.Yanmış olabilir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
777
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarın ekran kartı çalışıyordu oyunlarda donma yapıyordu ama çalışıyordu. Bilgisayara format attım ve windows 7 yi yükledim.Önceden windows xp idi ve pes 2013 te bile donma yapıyordu. Neyse format attım herşey güzel. Pes 2013 ü yine yükledim. Birde ne göreyim oyunu açtım pat diye bilgisayar kapandı. Sonra oyunun çözünürlüğünü değiştirdim oyun düzeldi stabil olarak çalışmaya başladı. Daha sonra battlefield 3 yükledim. Oyunu açtım bilgisayar yine kapandı. Bu sefer bilgisayarın çözünürlüğünü düşürdüm oyunu açtım grafik ayarlarını düşürdüm. Bilgisayar kilitlendi. Görev yöneticisinden oyunu kapattım. 2 dakika sonra ekran tamamen karardı. Ne yaptıysam bir türlü düzelmedi. Reset attım önceden bios sesi geliyordu o da gelmiyor. Ekran kartını çıkarttım ve kabloyu bilgisayarın onboard ekranına taktım ve bilgisayar gayet stabil çalışıyor tabi VRAM 256 mb olduğu için oyun oynayamıyorum. Bu ekran kartı bozulmuşmudur yoksa slotunda mı birşey var. Ona göre ekran kartı alacağım. Birde önemli bir soru daha bilgisayar ARTES PSXTB-300 güç kaynağına sahip acaba bu mu yetersiz kalıyor. Şunu da söylemek istedim. Bilgisayar bir internet kafeden satın alındı oyunları falan yüklü bir vaziyette yaklaşık 2 ay geçti üzerinden ve böyle bir durumla karşılaştım. Ekran kartının fanı dönüyor ama bilgisayara ne görüntü geliyor ne de dıt sesi geliyor. Önerilerini bekliyorum saygılar

Windows 7 32-bit
    Ana kart Asus M2N68-AM SE2
    2 GB ram
    Ekran kartı (şuanda çalışmayan) MSI R4850-MD1G/0C ATI HD 4850 DİYE GEÇİYOR
    AMD phenom(tm) II X4 955 processor (4CPUs) 3.2 GHz
    ARTES PSXTB-300 güç kaynağına sahip (300w)

• quote:

Orijinalden alıntı: sisperdesi

Arkadaşlar bilgisayarın ekran kartı çalışıyordu oyunlarda donma yapıyordu ama çalışıyordu. Bilgisayara format attım ve windows 7 yi yükledim.Önceden windows xp idi ve pes 2013 te bile donma yapıyordu. Neyse format attım herşey güzel. Pes 2013 ü yine yükledim. Birde ne göreyim oyunu açtım pat diye bilgisayar kapandı. Sonra oyunun çözünürlüğünü değiştirdim oyun düzeldi stabil olarak çalışmaya başladı. Daha sonra battlefield 3 yükledim. Oyunu açtım bilgisayar yine kapandı. Bu sefer bilgisayarın çözünürlüğünü düşürdüm oyunu açtım grafik ayarlarını düşürdüm. Bilgisayar kilitlendi. Görev yöneticisinden oyunu kapattım. 2 dakika sonra ekran tamamen karardı. Ne yaptıysam bir türlü düzelmedi. Reset attım önceden bios sesi geliyordu o da gelmiyor. Ekran kartını çıkarttım ve kabloyu bilgisayarın onboard ekranına taktım ve bilgisayar gayet stabil çalışıyor tabi VRAM 256 mb olduğu için oyun oynayamıyorum. Bu ekran kartı bozulmuşmudur yoksa slotunda mı birşey var. Ona göre ekran kartı alacağım. Birde önemli bir soru daha bilgisayar ARTES PSXTB-300 güç kaynağına sahip acaba bu mu yetersiz kalıyor. Şunu da söylemek istedim. Bilgisayar bir internet kafeden satın alındı oyunları falan yüklü bir vaziyette yaklaşık 2 ay geçti üzerinden ve böyle bir durumla karşılaştım. Ekran kartının fanı dönüyor ama bilgisayara ne görüntü geliyor ne de dıt sesi geliyor. Önerilerini bekliyorum saygılar

Windows 7 32-bit
    2 GB ram

yanmış olabilir başka kart takın çalışıyorsa kart yanmıştır

• quote:

Orijinalden alıntı: sisperdesi

Arkadaşlar bilgisayarın ekran kartı çalışıyordu oyunlarda donma yapıyordu ama çalışıyordu. Bilgisayara format attım ve windows 7 yi yükledim.Önceden windows xp idi ve pes 2013 te bile donma yapıyordu. Neyse format attım herşey güzel. Pes 2013 ü yine yükledim. Birde ne göreyim oyunu açtım pat diye bilgisayar kapandı. Sonra oyunun çözünürlüğünü değiştirdim oyun düzeldi stabil olarak çalışmaya başladı. Daha sonra battlefield 3 yükledim. Oyunu açtım bilgisayar yine kapandı. Bu sefer bilgisayarın çözünürlüğünü düşürdüm oyunu açtım grafik ayarlarını düşürdüm. Bilgisayar kilitlendi. Görev yöneticisinden oyunu kapattım. 2 dakika sonra ekran tamamen karardı. Ne yaptıysam bir türlü düzelmedi. Reset attım önceden bios sesi geliyordu o da gelmiyor. Ekran kartını çıkarttım ve kabloyu bilgisayarın onboard ekranına taktım ve bilgisayar gayet stabil çalışıyor tabi VRAM 256 mb olduğu için oyun oynayamıyorum. Bu ekran kartı bozulmuşmudur yoksa slotunda mı birşey var. Ona göre ekran kartı alacağım. Birde önemli bir soru daha bilgisayar ARTES PSXTB-300 güç kaynağına sahip acaba bu mu yetersiz kalıyor. Şunu da söylemek istedim. Bilgisayar bir internet kafeden satın alındı oyunları falan yüklü bir vaziyette yaklaşık 2 ay geçti üzerinden ve böyle bir durumla karşılaştım. Ekran kartının fanı dönüyor ama bilgisayara ne görüntü geliyor ne de dıt sesi geliyor. Önerilerini bekliyorum saygılar

Windows 7 32-bit
    2 GB ram

Buna buradan cevap vermek oldukça güç. Görünen o ki ekran kartınız arızalanmış. Ama slotunda da yada anakartta da bir problem olmuş olabilir. Başka bir kartla denemeden emin olunamaz.
    300W Power Supply çok düşük. En azından 400-600 arasında bir Power Supply'ınızın olması ve bunun yanında da kaliteli olması gerekiyor. Asus, Aopen, FSP, Cooler Master, ThermalTake v.b.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.