Şimdi Ara

Ekran Kartı Çok Isınıyor (ATI Radeon X1950Pro)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
945
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçen gün bilgisayarımda (500Watt PowerSupply ve Kasada üç tane harici fan olmasına rağmen) Mount&Blade oynarken (ki bilenler vardır belki çok süper grafikli bir oyun değildir) birden masaüstüne düştüm ve Catalyst Center ekran kartının çok ısındığını söyleyen bir hata mesajı verdi. Açtım baktım 90 derecelerdeydi (açıkaçsı kritik sıcaklık nedir tam bilmiyorum).
    O sırada çok dikkate almamıştım. Sonra MassEffect oynuyordum ki onu düzgün çalıştırmıyordu bilgisayar zaten denemek için açmıştım. Yine aynı hata mesajı çıktı bunun yanında bilgisayar kapandı.
    Ben de bilgisayarı açıp hem Cpu'nun hem ekran kartının fanlarını temziledim. Hatta Cpu'nun termal macununu yeniledim falan. Şimdi çok daha sessiz çalışıyor bilgisayarım ancak ekran kartının performasnı yerlerde. Bu sefer Başka oyunlarda da ısınıyor hat veriyor vs. Acaba temizlerken zarar mı verdim diye açtım baktım Ekran kartının fanı dönüyor.
    Ve masaüstünde hiçbirşey yapmazken bile sıcaklık 70 küsürlerde oyuna girip çıktığımda 90'ı gösteriyor ve kolay kolay düşmüyor.
    Son bir semptom daha var Windows Vista'nın Windows Aero için masaüstü performansına verdiği not 5.9 üzerinden 5.9 iken şimdi 2.9. Driver'ın yeniden kurulmasıda fayda etmedi üstelik.
    Bu işin bir çözümü varmıdır? Ekran kartına harici fan takılır mı nasıl takılır pek bilmiyorum açıkçası. Yardımcı olabilecek birileri varsa çok Sevinirim:
    Şimdiden Teşekkürler
    Bilgisayarım:
    İşletim Sistemi: Windows Vista Home Premium
    3.00GB Ram (DDR)
    ATI Radeon X1950Pro (PCI Express Değil eski olanı şimdi unuttum Ata mıydı neydi?)
    Intel Pentium 4 3.00Ghz

• buyuk ihtimal macun kurumus durumda yada psunuz orjinal degil. guc yetismediginde yapabilir bu hatayı... psu markası nedir yani guc kaynaginizin...
  • Ya ben bu markaları pek bilmiyorum ama Hepsiburada.com'dan almıştım. Fena bir şey gibi görünmüyor açıkçası.
    500 Watt Vantec ion2plus. Bu da Hepsiburada.com'daki linki:
    PowerSupplyım
    Kasamın markası da AeroCool HighTech7.
    Bir de iki gün önceye kadar yeten gücü şimdi neden yetmemeye başlamış olabilir ki acaba?
    Teşekkürler
  • ben yetmiyor dedim mi orjinal degilse yetmiyor olabilir dedim psu orjinal. bu kart icin bir suru ekran karti fani bulabilirsin arkadasim. macunu kurumus olabilir veya artik omru doluyor olabilir. sapphire mi markasi?
  • ya bir de komik bir soru olacak belki ama ben ekran kartında macun nereye sürlür bilmiyorum açıkçası. CPU'da zaten fanlı ısı banyosu çıkarılıyor nereye sürüleceği bariz ama, ekran kartında neresi işlemcinin gördüğü görevi yapıp çok ısınıyor bir fikrim yok açıkçası.
    EkranKartım
    Bu linke tıkladığınızda çıkan görüntü benim ekran kartım. O yıldız vidalardan söküp içinde bir yere mi sıkmam lazım macunu?
    Bilen biri varsa söyleyeiblirse çok sevinirim. Bir de bir önemi varmı bilmiyorum ama ekran kartını aldığım 3 sene falan oldu sanırım.
    Teşekkürler

• Kasadaki ekstra fanların fişini çeksem mi acaba diye düşündüm, sonuçta PSU'nun gücünü harcamamış olurum. Ama problem de ısınma olunca fanları çıkarmak iyi bir fikir mi olur onu bilemedim.
    Teşekkürler
  • arkadasim senin sorunun guc yetismemesi degil. guc kaynagin orjinal . orjinal degilse yetismez demistim ben...
    macun islemcinin ismi nasil cpu ise ekran karti islemcisinin adi da gpu ( graphical processor unit) ona surulmesi lazim olabilir fakat sen anladigim kadari ile cok cok iyi bilmiyorsun. eger fan alirsan (bu fanlara ornek thermaltake yada arctic cooling gibi) aldigin yer yapsin montajı sen karisma onlar zaten macunu falanda temizler yenisini surer.

bu ara kart markasi sapphire mi?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet sapphire.
    Kötü oldu ya şimdi durup dururken.
    Evet pek bilmiyorum açıkçası hiç ekran kartına standardı dışında bir fan takmadım. Gerçi çok da zor değildir gibi geliyor ama yine de denesem mi bilemedim.
    Son olarak iki sorum olacak;
    1-) Kendim bu işe kalkışacak olsam alacağım fanın benim ekran kartıma uyup uymayacağını nasıl anlayaiblirim?
    2-) Yaptıracak olsam bu işi yapan istanbulda bildiğiniz bir yer var mı? Hani mümkün olduğu kadar hesaplı tarafından.
    Çok teşekkürler gerçekten, iyi günler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.