Öncelikle herkese iyi günler sevgili Donanım Haber sakinleri...
Sizlerden bir konuda yardım isteyecektim.Benim sistemim aşağıdaki gibiydi :
Anakart : GIGABYTE H77-DS3H İşlemci : INTEL CORE İ5 3450 3.1 GHZ Bellek : CORSAIR VENGEANCE 8 GB (2X4) Hdd : SEAGATE BARRACUDA 500 GB Ekran Kartı : XFX AMD RADEON HD 6870 Psu : OCZ (600 WATT) İşletim Sistemi : Windows 7 Professional 64 bit
Cooler Master'ın güzel kasalarından birini kullanıyorum.Kasanın kendi fanı dışında 3 adet ekstra fan takılı kasaya.
Ekran kartımın fanı bozuldu,oyunlarda ısındığından dolayı performans vermiyordu.Ben de bu vesileyle ekran kartımı değiştireyim dedim.Kendime NVIDIA GeForce GTX760 aldım.Eski kartımı çıkarıp yeni kartımı taktım ; ama normalde bilgisayarın düğmesine basmamla "Starting Windows" yazısını görmem 3 saniye sürüyordu.Anakartın reklamını yaptığı ilk sayfayı 2 saniyede geçiyordu.Bu sayfa Bios ayarları için "DEL" Boot Menu için "F10" yazan sayfa.Yeni ekran kartımı takınca bu sayfada 2 dakika bekletiyor; daha sonra Starting Windows ekranına geçiyor ve Windows açılıyor.
Ekran kartının sürücüsünü yükledim ve güncelledim.Ama açılıştaki problemden şikayetçiyim;çünkü bugün format atayım belki düzelir diye düşündüm,format atmaya karar verdim.Daha sonra 2 dakika beklediğim ana ekranda F10 a bastım sürekli.(Boot menuye geçip format atmak için)Normalde 2 dakika sonra Starting Windows ekranına geçiyordu,bu sefer siyah ekranda kaldı.5 dakika bekledim;hala siyah ekrandı.Dolayısıyla format atmaktan vazgeçtim.
Bilgisayar konusundaki bilgim yetersiz kaldı,tecrübeli arkadaşlara danışıyorum : Sorunum nedir ? Çözümü ne olur ?