Şimdi Ara

Ekran Kartı Fan Hızını Nasıl %100 Yaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
502
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • MSI Afterburner ile yapınca sistemin ayarlarını stabile getiriyor overclock falan gidiyor
    normalde %40 dönüyor ben %100 olmasını istiyorum en iyi performansı istiyorum

• Fanları erkenden tahtalı köye göndereceksin belli
    Sürekli bu devirde kullanma bence ama illa yapacağım dersen, Asus Anakart için AI Suit 2 kur, diğerleri için Speed Fan kur yüklen bakalım.
    Kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercandemirci -- 16 Nisan 2015; 14:03:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ercandemirci

Fanları erkenden tahtalı köye göndereceksin belli
    Sürekli bu devirde kullanma bence ama illa yapacağım dersen, Asus Anakart için AI Suit 2 kur, diğerleri için Speed Fan kur yüklen bakalım.
    Kolay gelsin.

hocam fanları 3 senedir %100'de kullanıyorum sorun çıkmadı bi 1-2 sene daha gitse yeterli benim için
  • Speed Fan kur madem hepsini kökle 100'e

• quote:

Speed Fan kur madem hepsini kökle 100'e

Hocam kuruyorumda kullanamıyorum birtürlü bu arada şuan overclock yapıyorum tavsiyeniz varmı nasıl artırmalıyım voltajı 1.200'dü ben 1.210 yaptım işlemci
    e5300 2.60ghz'den 3.25 ghzye çıkardım kaç volt artıralım voltajı 10ar 10ar artırıyorum ben
  • Sıcaklık değerleri Prime 95 testi stabilitesini her aşamada ölçmen gerektiğini unutma, ihtiyacın dışında bir hıza aşırtman da gereksiz bence.
    Zaten belli bir hızdan sonra kafayı sıyırıyor Cpular, ısı değeri ve stabilite yakaladığın işini görecek ghzde durmalısın.
    Fazlası hobi haberin olsun.

• quote:

Sıcaklık değerleri Prime 95 testi stabilitesini her aşamada ölçmen gerektiğini unutma, ihtiyacın dışında bir hıza aşırtman da gereksiz bence.
    Zaten belli bir hızdan sonra kafayı sıyırıyor Cpular, ısı değeri ve stabilite yakaladığın işini görecek ghzde durmalısın.
    Fazlası hobi haberin olsun.

Ben dikkat ederek başladım bu işe sebebi pcm kötü yeni pc alınca zaten overclock yapmam
    aptallığın daniskası hızlı pcye overclock yapan insanların beyninden şüphe duyuyorum alıcam 2000 tllik pc bile
    çok rahat oynatır battlefield 4 gibi oyunları highda hatta maxda bile oynatabilir abi 2.60ghz diyorum şuan çıkan en kötü cihazlar bile daha hızlı 2005in pcsi
    9600 gt diyorum sen hobi diyorsun biraz hız lazım artık oyunlarda max 45 fps görüyorum artık yeter adam akıllı overclock edicem en azından ekran kartını işlemciyi %25 overclock edicem
    zaten bir ekran kartı ve işlemci overclock ediliyor diye biliyorum dertliyim bu konuyu forumlarda araştırıcam pcmi eski hızlandırmam lazım ayrıca tüm pc parçalarını söküp
    tamamen temizlicem arkadaşla pc biliyor kendisi fanın heryeri sökücem temizlicem iyicene termal macunlaru sürücem mekanik yağ sıkcam fanlara artık bu pc hızlanmalı
    YOKSA BEN DELİ OLACAM

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Stock değerlerde AMD FX8320 GTX780 Direct Cu II ile 45 fpslerde geziyorum BF4'te maalesef ben de biraz coşturdum CPU'yu evet istediğim fps değerlerini yakaladım ultrada şuan ama dediğim gibi para demek huzur demek, ekran kartı ile alakalı bir durum bu fps işi, ayrıca fps yüksek demek elbet bir fark yaratır, patlama hoplama sahnelerinde anlık fps düşmesi sırasında hissedilen o lanet yavaşlama hissi deli eder adamı ama bunun yerine şöyle ideal ve stabil bir 60 fps daha uygun bana göre.
    Her ne kadar oyunun minimum ve recommended sistem yeterlilikleri sistemini kaldırır gibi dursa da gerçekten bunun hep bir üstünde olmak daha iyi.
    Sendeki şu parçaları ne kadar zorlasan da eşeğine kırbaç vurup canını çıkaran sahipten farklı değil durum
    İşlemciler özellikle 3-3.5 arası ghz miktarı BF4 için ideal ama ekran kartı bu hevesini kursağında bırakır.
    Özetle ekran kartı, ekran kartı ve yine ekran kartı diyorum :)

• quote:

Stock değerlerde AMD FX8320 GTX780 Direct Cu II ile 45 fpslerde geziyorum BF4'te maalesef ben de biraz coşturdum CPU'yu evet istediğim fps değerlerini yakaladım ultrada şuan ama dediğim gibi para demek huzur demek, ekran kartı ile alakalı bir durum bu fps işi, ayrıca fps yüksek demek elbet bir fark yaratır, patlama hoplama sahnelerinde anlık fps düşmesi sırasında hissedilen o lanet yavaşlama hissi deli eder adamı ama bunun yerine şöyle ideal ve stabil bir 60 fps daha uygun bana göre.
    Her ne kadar oyunun minimum ve recommended sistem yeterlilikleri sistemini kaldırır gibi dursa da gerçekten bunun hep bir üstünde olmak daha iyi.
    Sendeki şu parçaları ne kadar zorlasan da eşeğine kırbaç vurup canını çıkaran sahipten farklı değil durum
    İşlemciler özellikle 3-3.5 arası ghz miktarı BF4 için ideal ama ekran kartı bu hevesini kursağında bırakır.
    Özetle ekran kartı, ekran kartı ve yine ekran kartı diyorum :)

Hocam hepsini zorlasam ne olur sonuna kadar gazı köklesem fanlara falan overclockla en yüksek dayandığı değerlere alsam
    kısaca sonuna kadar köklesem rahatlarmı pc 1 sene daha götürürmü zaten yeni pc alcam 1 seneye sadece en iyi ayarlara getirmek istiyorum
    pc bilen arkadaşım var onunla yapıcaz bu işleri herhalde 1 aya pcyi en sona çekeriz ama sorun bilgi yetersizliği overclockda bilgim yok çok fazla
    internetteki videolardanda anlayamıyorum :'( para huzur aynen fakirlik başa bela hele bu ülkedeysen

• Mekanik sistemler bizim sıcaklık anlayışımızın üstünde verilerle çalışabilirler, normalde kaynama süresi 100 C olduğundan hepimizde "Acaba sistem fokurduyor mu?" Gibi bir algı var.
    Hayır sistemler yüksek sıcaklıklara dayanabilirler ama sen diyorsan 1 sene daha dayansın, deneme yanılmayla Cpu ve Gpu ya abanacaksın sana şu kadar gider bu kadar diyemem.
    Zaten sistem dayanamayacağı bir noktaya geldiğinde kendini kapatacaktır, bu nedenle cpu da istediğin frekansı bulduğunda orada kal, ekran kartına da yüklen hatta birinde gördüm adam cpu soğutucuyu takıyor ekran kartına fena değil değerler ama soğutucu turboda tam gaz soğutuyor, stock fanlar ne durumda senin bilmiyorum bu da aklında olsun.
    Madem gözünden çıkardın deneme tahtan önünde, makineye birisi 1.8 v vermiş bu değerlere yaklaşma derim, sakat voltajlar bunlar.

• quote:

Mekanik sistemler bizim sıcaklık anlayışımızın üstünde verilerle çalışabilirler, normalde kaynama süresi 100 C olduğundan hepimizde "Acaba sistem fokurduyor mu?" Gibi bir algı var.
    Hayır sistemler yüksek sıcaklıklara dayanabilirler ama sen diyorsan 1 sene daha dayansın, deneme yanılmayla Cpu ve Gpu ya abanacaksın sana şu kadar gider bu kadar diyemem.
    Zaten sistem dayanamayacağı bir noktaya geldiğinde kendini kapatacaktır, bu nedenle cpu da istediğin frekansı bulduğunda orada kal, ekran kartına da yüklen hatta birinde gördüm adam cpu soğutucuyu takıyor ekran kartına fena değil değerler ama soğutucu turboda tam gaz soğutuyor, stock fanlar ne durumda senin bilmiyorum bu da aklında olsun.
    Madem gözünden çıkardın deneme tahtan önünde, makineye birisi 1.8 v vermiş bu değerlere yaklaşma derim, sakat voltajlar bunlar.

yeni işlemci fanı aldım ben şuan sistem boşta 29 derece çok abanınca 36-39 oluyor 40ı geçmiyor
    önceki fanın ayakları kırıldı aslında onu montelemeyi denesem fena olmaz ayrıca ayakları kırılan işlemci fanı stock fandı
    intelin hocam siz çok yardım ediyorsunuz biz bu gidişle 50 mesaj daha atarız sizin için sorun değilse

sistem bilgilerimi aida64 ile rapor yapıp size atabilirim derinlemesine inceleyin başlatıyorum raporu pm atarım size

• Ortalığa atarsan başkaları da görebilir, konular konuşmak için var zaten. At sen beraber bakarız.

• quote:

Ortalığa atarsan başkaları da görebilir, konular konuşmak için var zaten. At sen beraber bakarız.

hocam bu kadar çok bilgiyi nereden biliyorsunuz ben çok araştırıyorum ancak fazla birşey bulamıyorum
    overclockda herşeyi bilmek için ne yapmam gerek internetten overclcok nedir yazarak olurmuki çok daha ileri birşey bu
    overclock şuan sisteme tek gereken overclock ayrıca 3.20GHz'ye çıkarsam yeter ama voltajı ayarlamayı bilmiyorum
    ayarlasamda zaten stres testi yap diyorlar yok bu testi yap en az 2 gün hiç durmadan araştırsam herhalde anca yaparım ben overclocku hocam hiç
    uğraşıalcak gibi değil ama uğraşmak istiyorum

• Ben yüzde 20 fan hızının nasıl altına inerim boşta iken bunu araştırıyorum senin yaptığına bak :)

Güç kaynağının fanına direnç taktım. R9 285 ekran kartım min yüzde 20 fan hızında 2 fanla 1500 RPM de dönüyor gürültülü haliyle biraz. Muhtemelen çaresi yok buna da direnç takcam yakında.

@ercandemirci
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.