Merhaba arkadaşlar Son 10 gündür bir problem ile karşı karşıyayım. EVG GTX 1070 ekran kartım var. SC modeli. Son 10 gündür oyunlarda bir anda görüntü gidiyor (Masaüstünde iken de nadiren yapıyor). Displayport No Signal diyor. Bunu yaparken bazen fanları son hız döndürüp yapıyor bazen ise tepkisiz. İşin garip noktasına gelelim. Bu görüntü gitme sonucunda ses gitmiyor. Yani bilgisayarın çalışmasında bir eksiklik olmuyor. Diskcord ile konuşuyorsam konuşmaya devam edebiliyorum yada oyun/film açıksa sesler gelmeye devam ediyor. Sorun çözmek için denediğim yöntemler ise ; Ekran kartını başka bir pc ye taktım. Sorun aynı. Yani benim pc de anakart/power falan sorunlu olamaz. Başka bir 1070'i kendi kasama taktım sorun olmadı. Displayport yerine HDMI denedim aynı problem. Termal macun yenilemedim ancak içini açtığımda termal macunun iyi seviyede olduğunu gördüm. Zaten kart masaüstünde 40 derecede iken bile bunu yaptığı için sıcaklıkla bir alakası olmadığını düşünüyorum. DDU ile driver sildim ve sıfırdan kurdum. Aynı problem. Sanırım kart arızalı artık. Aslında okadar eski bir kartta değil ve evga kalitesi var sonuçta. Tavsiyelerinizi bekliyorum. Umarım kartı değiştirmeden sorunu çözebilirim. |
Bildirim