Şimdi Ara

EKRAN KARTI FANINI VİDA VE CİVATA İLE TUTTURMAK SAKINCALI MI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ti4200 ekran kartımın fanı gürültü yaptığı için fanını sapphire marka eski ekran kartımın fanıyla değiştirmek istedim ancak yaylı vidası olmadığı için takamadım. Acaba uygun civata ve vida bulsam ve bu şekilde sıkıştırsam bir sakıncası olur mu? ( yani demek istediğim bu yaylı plastik tutturgaçların bir hikmeti var mıdır?) Teşekkür ederim.

• O yaylı plastik şeyler montaj sırası ve sonrasında ekran kartının aşırı baskı sonucu yamulmasını engellemek içindir. Eğer fanı ısı yayıcıyı sökmeden üzerine vidalayacaksan problem olmaz. Öbür türlü de fazla sıkmazsan vidaları yine bir şey olmaz. Ama dikkatli olman lazım.
  • Walla ben 9800pro ya P4 fanını paket lastiği ile tutturmuştum Çok sıkma hafifçe tutsun yeterli
  • quote:

Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

Walla ben 9800pro ya P4 fanını paket lastiği ile tutturmuştum Çok sıkma hafifçe tutsun yeterli

Yaratıcı Türk zekası budur!
  • bende de 7600 gs nin üzerinde p4 fanı var ekran kartı normal de fansız ve şimdi muhteşem overclock oldu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 8thsin

quote:

Orjinalden alıntı: ugur_yavuz

Walla ben 9800pro ya P4 fanını paket lastiği ile tutturmuştum Çok sıkma hafifçe tutsun yeterli

Yaratıcı Türk zekası budur!

Hocam napcan başka soğutu alsan karttan pahalı yapcak bişey yoktu yani ama güzel oldu

• üreticiler neden böyle küçücük bir fan koyuyolar anlamıyorum, tak soğutucunun üstüne 12 cm lik bi fan hem sessiz hemde soğuk olsun kimseyi uğraştırmasınlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Anakartın kutusunda vida olur mu?
    21 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • pazarlama stratejisi işte...
  • ti4200 winfast A250 nin soğutucusu ramleri de kaplıyordu. Sadece fanı gürültü çıkardığı için fanı sökmek ve sapphire in fanıyla değiştirmek istedim. Ancak dün ince makine yağı ile fanın çıkışını ve elimden geldiğince bobine ulaşarak damlatmaya çalıştım ve sonuç harika oldu. Fanda tık yok.
    Elektrikten anlayan bir arkadaşım, greys yağının fanda toz toplamaya ve sonunda fan a zarar verdiğini söylemişti ama umarım böyle bir sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Korgeneral -- 11 Ocak 2008; 21:15:55 >
  • sorunu çözdüğün iyi olmuş yoksa civata işine girecektin
  • Evet, Sapphire in düdük fanını monte edebilsem bile uyuz ve yamalı bir görüntü olacaktı, Orjinal fanın düzelmesi iyi oldu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.