Şimdi Ara

ekran kartının kopan devre elemanları tekrar takılırmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bende bir ekran kartı var geçen gün sogutucunun vidasını açarken tornavida kaydı kuçuk duz şekilde lehimlenmiş elemanlardan 3-4 tanesi koptu kopanları bulamadım ama elimde bir bozuk tv kartı var ondakilerle boyutları şekilleri herşeyi uyuyor açaba uyuşurmu? Uyarsa elim lehim tutar yabanca ile lehimi açıp e.kartına takabilirim.lehimlencek yer zaten e.kartının arkası olduğu için rahat yapılabilir arkadaşlar bi yardım edin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• devre yollarına zarar vermediysen ve becerebilirsen olur tabi ama boyutları ve şekillerinin aynı olması aynı parça olduğu anlamına gelmez görünüş olarak aynıdır ama güç olarak aynı mıdır onu bilmediğin için o iş olmaz .
  • Kesinlikle kopan parçaların bire bir aynısı bulup lehimlemeniz gerekir. [Birebir aynı derken, marka değil. Güç, vb..]
  • JB.Burak kullanıcısına yanıt
    Bende guç konusunda kararsızım.yoksa tv kartındaki 3 elemanı soktum ama karta lehinlemekte kararsızım.korkum kartın zarar gormesı değil pcye taktığımda patlamasında korkuyorum.

• Kopan parçalar SMD direnç veya SMD kondansatordur. Direnç ise farklı ohm takarsaniz kartiniz yanabilir. kondansatörde de farklı volt veya MF,NF,PF, neyse biri farklı olduğu gene yanar bunu bulamazsiniz çünkü smd olduğu için üstünde yazmaz. Garantiye gondermelisiniz yok ise ekran kartinin baski devresini bir yerden bulup oradaki elemanlari tespit edip o değerlerde eleman takmalisiniz. Bir ihtimalle farklı takinca anakart da yanabilir. Kisacasi ekran karti çöp. Teknik servisine, garantiye vermeden olmaz. bilgisayar tamircisine de guvenmeden vermeyin.

• linyit43 kullanıcısına yanıt
    Ewl ozaman çope

• Markası ne ekran kartının ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Eski bi kartti hd 2600pro eski pcde kullaniyordum depolama amacli.oda gitti.islem yaparken isidan kapaniyordu aciyim komle temizlik yapiyim dedim demez olaydim elimin ayari yokki.

• Bir ayağı çukurdaymış zaten genede bir yerde dursun. Benimde işlemcinin stok fanının bir ayağı kırık takarken bastırıp çeviriyormuşuz bende bir bastırdım anakart çatladı fanın bir ayağı kırıldı masraf. Neyse yeni kart farz olmuş size
    Içindekileri alip pcyi kaldiricam zaten biyerden e.karti bulabilirsem tum oyun ve film arsivim icinde.

• marowak M kullanıcısına yanıt
    Kaymadi zaten vida acilmayinca ole bi zorladimki Tornavida vidadan kaydi karti boydan cizdi 4-5 tanesi gitti.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.