Şimdi Ara

Ekran Kartı Gpu Ve Bellek Soğutcusu Bakımı (Resimli Anlatım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle Selamün Aleyküm arkadaşlar bu benim ilk anlatım yazım şimdiye kadar hep soru sordum siz anlattınız bu sefer ben anlatacağım.Ekran kartının bellekler dahil olmak üzere bakımını anlatacağım.İyi seyirler

İlk olarak kullanacaklarımız.

Kullanacağımız ekran kartı Palit Nvidia Geforce 7600GS SONİC 256MB DDR3 128 BİT

İlk olarak tüm aparatları çıkartıp termal macun,termal bant vs. kazıyıp temizliyoruz ve güzel bir zımpara çekiyoruz kolonyayı birkaç damla gpuya,belleklere,alüminyum heatsinklere damlatıyoruz termal macun yumuşayana kadar bekliyoruz ve diş fırçası ile temizliyoruz fakat bu kolonya ve diş fırçası işlemini pahalı olan ekran kartlarının gpusu ve belleklerine yapmayın bozulursa karışmam.

Bende ekran kartı çevresindeki aparat çıkabiliyor.İyice yayılmış termal macunlar bu aparatın altına kaçabiliyor siz temizlerken kontrol edin çıkıyomu çıkmıyomu diye

İlk başta kullanacalarımız kısmında arko kremi napcak bu diye düşünebilirsiniz arko krem termal macunun yerine geçiyor.Termal macundan daha iyi iletiyor ve kurumadığı için kullanıyorum herhangi bir zararını görmedim ama yine pahalı ekran kartlarınızda denemeyin.İlk başta tutmuyor gpuyu arko krem fakat oval hareketler yapınca tutuyor.

Gpu fanını takıyoruz fan kablosunuda pcb'ye takmayı unutmuyoruz. İlk gpu fanını takmanın amacı bellek soğutucularını takarken dengelemektir.

Arko kremi belleklerede sürüp yayıyoruz.

En önemli kısma geldik silikonumuzu tam 2 belleğin ortasına sürüyoruz fakat sürdüğümüz silikon bir nokta halinde yayılmadan belleklerin boyunu geçecek şekilde sürüyoruz.Ardından alüminyum heatsinkleri üstüne düzgün şekilde yapıştırıyoruz ve heatsinkleri sağ sola yana arkaya kaydırmadan 10sn. bastırarak tutyoruz

Eğer her belleğin tek soğutucusu varsa şu şekilde yapmalısınız.

Böylece kartımız kullanıma hazır epey gider bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekterak99 -- 11 Haziran 2012; 19:15:47 >

• çok faydalı olmuş kardeşim emeğine sağlık !
  • resimler çokmu büyük olmuş küçültiyim mi.birde resimler düzgün açılıyormu sayfayı sağ sol yapmaya gerek varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yekterak99 -- 9 Haziran 2012; 22:43:17 >
  • Kardes hic bseye gerek yok eline saglk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inceleme güzel olmuş bende 4870 de deniyim akşama ama ben termal macun kullanıcam :)
  • Arko krem olmaz elektiriği iletir hemde gpu da ki sıcaklığı yiyince iyice tepkimeye girer eline alırsın kartı :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Arko krem olmaz elektiriği iletir hemde gpu da ki sıcaklığı yiyince iyice tepkimeye girer eline alırsın kartı :)

hocam avo metre ile ölçtüm 20 megaohmdan yüksek çıktı bişey olmaz.ben denedim olmuyor ama yine sen öyle diyorsan öyle olsun değiştiriyorum yazıyı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı ve işlemci
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: piskow42

quote:

Orijinalden alıntı: Normandia_06

Arko krem olmaz elektiriği iletir hemde gpu da ki sıcaklığı yiyince iyice tepkimeye girer eline alırsın kartı :)

hocam avo metre ile ölçtüm 20 megaohmdan yüksek çıktı bişey olmaz.ben denedim olmuyor ama yine sen öyle diyorsan öyle olsun değiştiriyorum yazıyı

Arko kremin içeriğini okumak lazım genelde bu tür kremlerin içeriğini okuduğumuzda su,aqua diye başlar :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41A94D448 -- 13 Haziran 2012; 5:29:52 >
  • GPU ya arko krem, belleklerede silikon sürdün bunuda resimli olarak anlattın. Eline sağlık güneş koruyucusunu da sürdünmü fazla güneşe çıkmasın, çok yanarsa yoğurt sürmek zorunda kalmayasın.

Pes yani. diyorum Pes...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sakin ol şampuan
  • arko kream kısmı acayip geldi biraz ama güzel anlatım olmuş
  • bu nasıl konu psikolojimi bozdun hayata bakış açım değişti.sen şimdi bellek soğutucusunu sökmek istesen bile silikon pcb ye yapıştığı için pcb yi de koparıp çıkar
  • bence farklı ve güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık :D
  • Anlatım güzel ama arko falan sürülmez.
  • güzel bir anlatım olmuş arko kısmı dışında bence güzel arko bencede tehlike silikon olayına gelirsek o da güzel sökerken biraz sıcak hava ile rahatlıkla zararsız şekilde sökülebilir
  • Arko Krem kullanman çok yaratıcı :D Güzel paylaşım teşekkürler :)
  • ne çok takıldınız arko kreme ya kuzeyde güneyde işlemcide ekran katında arko krem sürülü bir şey olmuyor. silikona gelince taş gibi silikondan sürmüyoruz şu yumuşak cam kenarına sürülen silikondan sürüyoruz elinizle sürtseniz dahi çıkyor zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: 865pe

GPU ya arko krem, belleklerede silikon sürdün bunuda resimli olarak anlattın. Eline sağlık güneş koruyucusunu da sürdünmü fazla güneşe çıkmasın, çok yanarsa yoğurt sürmek zorunda kalmayasın.

Pes yani. diyorum Pes...

hocam napalım yani termal macun 7 gr 2 lira arko krem 100 gr 1tl fakiriz hocam fakir
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.