Şimdi Ara

Ekran kartı kod 43 sorunu. Yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
560
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım oyun oynarken birden reset attı. Windows başlatılıyor ekranından sonra, 2 dakika kadar bekledikten sonra hoşgeldiniz yazısı çıktı. Baya geç açıldı ama kaynağını detaylı araştırmadım. Sonra oyun oynarken aşırı kastığını fark ettim. Ekran kartı ayarları için Nvdia GeForce Expreience programını açmak istediğimde Nvidia ya bağlı bir GPU kullanmıyorsunuz uyarısı aldım.

Aygıt yöneticisine girdiğimde eklediğim resimdeki hatayı gördüm. Ekran kartı Kod 43 hatası veriyor. dolayısıyla windows otomatik olarak devre dışı bırakıyor. Bu yüzden de bilgisayar geç açılıyor. Ekran kartını elle devre dışı bırakırsam bilgisayar 20 saniyede açılıyor. Fakat manuel olarak tekrar etkinleştirmeye kalkarsam bilgisayardan görüntü gidiyor, sadece ses devam ediyor.
    Bu sorunun kaynağı nedir, nasıl giderebilirim yardımcı olursanız sevinirim. Oyun falan oynayamaz oldum dahili ekran kartı (HD3000) yetersiz kalıyor.

NOT: Sorunun donanımsal olduğundan neredeyse eminim. Denediğim yöntemleri aşağıya listeliyorum. Bu yöntemleri önermeyiniz.

1- Driver ı sildim baştan kurdum
    2- hatta format attım
    3- o da yetmedi laptobu fabrika ayarlarına (recovery modu) geri döndürdüm
    4- Anakart üzerindeki GPU ya giden elektriksel bağlantıları kontrol ettim. GPU ya ulaşana kadar bağlantılar sağlam.
    5- Nvidia ya mesaj attım adamlar ta Amerikadan aradı, 45 dakika kadar ilgilendiler, uzaktan bağlantı yaptılar fakat yazılımsal bir sorun bulamadılar.

2.Dipnot: Burdan bütün SMS INFOCOMM (Acer & Packard Bell tek yetkili servisi) servis çalışanlarının Allah belasını versin. Sakın bu servise ürününüzü yollamayın.

• AYNI SORUNU BENDE YAŞIYORUM

Arkadaşlar oyun oynarken PC dondu, ve kendini resetledi.
    Tekrar açıldığında ekranda mavi çizgiler falan çıktı. İlk etapta ben ekran kartı yandı sandım, Kasanın kapağı açıktı, Herhangi bir koku falan gelmedi. Işıkları yanıyor fanları çalışıyor sıkıntı yok.
    Ayrıca oynadığım oyun Gta Vice City emsali bir oyundu. Yani ekran kartına çok yüklenen birşey değil.
    Ekran kartı: asus nvidia geforce gtx 560 ti

- Ekran kartının driverini sildim, Tekrar güncelledim sorun aynı şekilde devam ediyor. (Önceki güncellemeleride denedim)
    - Bios güncellemesi yaptım.
    - Aygıt yöneticisinden devre dışı bırakıp tekrar aktifleştirdim.
    - Microsoft Fixit Devices programını denedim.
    - Ekran kartının fanlarını temizledim, Çıkarttım slotunu temizledim
    - PC Formatladım / EKRAN KARTINI ÇIKARTIM TEKRAR FORMATLADIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0nur12 -- 28 Ekim 2015; 19:16:25 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiye AcilL lütfen
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.