Şimdi Ara

Ekran kartı kullanımı 0

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
2
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herhangi bi fikri yada yaşamış olan böyle bi durumu yardımcı olursa çok sevinirim.

Sistemim: HD 7850 fx-4100 12GB ram

LOL' de 30 dan az fps alıyorum saçmalığa bak ve grafikleri yüksek yapsamda düşük yapsamda fps aynı sonra bi baktım ekran kartı kullanımı 0-5 arası.İşlemci 90-100 ama bazı oyunlarda bu şekilde değil ekran kartı kullanımı gayet normal fps olması gerektiği gibi.

Yada gta 5 den örnek verim kesin olarak 60 üstü fps almam gerek ekran kartı kullanımına bakıyorum 30 larda 40 fps falan alıyorum

Bunun anlamı yazılımsal olarak bi sorun değilmidir çünkü bazı oyunlarda böyle yaparken bazılarında yapmıyo

Ek olarak tornavida ile kasaya dokunduğumda elektrik var bununla alakası olabilirmi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Kasa da kaçak varsa evin topraklamasinda sorun vardır. Seni de carpabilir donanimlara da zarar verebilir. Elektrik ile ilgili çok sorun yaşayan birisi olarak ilk önerim sistemi başka bir evde ya da güvendiğin bir prizde dene. Sonra güç kaynağını degidtirebiliyorsan deneme amaçlı falan değiştir bak. Onun dışında kaçak problemi çözülur ancak sorunun halen devam ederse denenmesi gereken daha cok sey var

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Başka bi ekran kartı taktım bişey değişmedi üstelik benimkinden daha güçlü bi ekran kartı taktım.

Dediğin şeyleride denedim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • O işlemci hd7850 için bile çok zayıf, daha güçlü ekran kartı taksan birşeyi değiştirmez.

• çok oyunculu ya da fazla sayıda npc içeren oyunlarda/sahnelerde yük işlemciye biner, işlemci başa çıkamayınca da haliyle ekran kartı kullanımı düşer; çünkü çizdiği kareleri işlemci yetiştiremiyor.

o işlemciyle o kadar olur.

• shruikan kullanıcısına yanıt

Youtubeden videolara bakıyorum benim sistemin aynısı,Benim arkadaştada aynı sistem var böyle olmuyo. Darboğazı biliyorum zatende bu öyle bişey değil. Çok oyunculu yada tek oyunculuyla alakası varmıdır diyede denedim zaten farklı oyunlarla her çeşit oyunla denedim bir türlü sonuca ulaşamadım.Ekran kartında sorun olmadığını biliyorum başka kartla denedim, işlemci sapasağlam çalışıo zaten,psu bozuk olsa daha zorlayan bi oyunu yükses fps de oynuyoken lol gibi bi oyunu 25fps de oynamam. Forza 4 bile 60fps e yakın oynayabiliyorum bu arada.Anakartımında sağlam olduğunu düşünüyorum.

Şöyle bi sıkıntı var ama bilgisayar bazen açılmıyo kasa çalışıyo ama ekrana görüntü gelmiyo sonra kasayı biraz kurcalıyorum hdd takıp çıkarıyorum ramleri takıp çıkarıyorum çalışıyo bunlar alakalı olabilirmi?

Ki ben bunlada alakalı olduğunu düşünmüyorum çünkü neden bazı oyunlarda yapıp bazılarında yapmasınki,yazılımsal bişey gibi duruyor

• Kanaat34 kullanıcısına yanıt

Denemem gereken bir bu kaldı ve şöyle birşey farkettim psu kablosunu prizden çekiyorum.hdmı kablosu monitöre bağlıyken tüm kasaya tekrardan elektrik gelmeye devam ediyo kontrol kalemi ile baktığımda

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bagerbaskan B kullanıcısına yanıt

Cpu kullanımı %90-100 demişsin bu durumda işlemcin gücünn büyük kısmıyla oyunla cebelleştiği için Gpu nun isteklerine cevap veremeyecek kadar sıkışıyordur, bunn belki yazılımsal sorun olma ihtimali de olabilir yani arka planda çalışan uygulamalar veya virüs gibi, yok bu tarz durumlar olmadığı kesin ise öyleyse işlemci, belli oyunlar da yetersiz kalıp e.kartını besleyemiyor demek olur.

• rtx 3090 da taksan çözemezsin sorun işlemci

• gpu kullanımının %0 göstermesi o dönem amd kartlarının bir bugu.bunu görmek istemiyorsan msi afterburner ayarlarda amd kısmında ilk gelen pencerede enable unified gpu usage monitoring'i seçersen düzelir.arkadaşların dediği gibi işlemci yetmiyor.eğer ki işlemci kullanımı %90 100 vuruyor ve ayarı low ultra yapmak farketmiyorsa ya da daha kuvvetli kart takmak farketmiyorsa sorun işlemci darboğazıdır.

• Ozaman benim işlemcimmi bozuk çünkü fx4100 HD 7850 LOL'de bi zahmet 60fps üstü görebilmem lazım çünkü ekran kartı kullanımı 0 olduğu için 25 görüyorumda işelmcimi değiştiripmi deniyim?

benzini şelden aklı kelden aldım bir zahmet 220'yi geçsin hesabı olmuş seninki.7850 zayıf bir kart ultra dayıyorsan 60 üzeri falan göremezsin ama işlemcinin illa ki etkisi var.4100 değil 8350 kullansan katlar bir sefer ki o da fx.ryzen 1500x falan olsa tam kök alırsın kartın gücünü ama dediğim gibi kart zaten güçlü değil.yok ne ultrası dayadım dibe 60 göstermiyor diyorsan evet işlemci.değişme de bi daha güçlü sistemi olanda bak nasıl kur oyunu oraya.

• Bir insanın hiçmi bilgisi olmaz kardeş diyorumki arkadaşta aynı pc var 7850 zayıf bi kart falan değil adam 200fps üstünde alıo zaten bende bi sıkıntı var bu kesin neyde sıkıntı var diye soruyorum sen halen neyden bahsediyosun. Bu konuda bi fikrin yoksa boşver knk. Bu arada herşey en düşükte bile 20 fps alıyorum ama gidipte forza 4ü 60fps oynayabiliyorum güçsüz bi kart falan değil yani işlemcide sorun var desem ulan forza 4 ü niye 60fps oynayabiliyorumda lolde ve bazı farklı oyunlarda 20fps kasa kasa oynuyorum...

karşim beni niye azarlıyorsun söylüyorum ister inan ister inanma ben mi aldım taktım?forza4'te de ultra ah alırsın 60 afedersin.alıyon very ultra low'a sonra bıdı bıdı kart güçlü.2080 super kullanıyorum ben çöp bile değil o kart gözümde işte kırmadan o kadar söyleyebildim ama sen pembe hayallerine devam et 60 fps diye sanki her oyun motoru bir.bir de bana bilmiyorsun diyorsun red dead redeption 2 oyna da alsın ifadeni.hala forza diyor.Ekran kartı kullanımı 0 

• Yazılımsal bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsan, virüs fln yok ise farklı sürücüler dene, olmadı win 10 kullanıyorsan ve arka planda boş yere çalışan uygulamarını youtube üzerinden win10 optimize gaming fln diye arat yutube tan uygularsın, o da olmadı win7/64 kur boş bir diske yada farklı bir partisyona fln öyle dene.

Kasada elektrik gözükmesinn sebebi ise kullandığın prizin topraksız oluşu, makinayı bağladıın uzatmayı topraklı olduğunu düşündüğün yada farklı odalarda ki prizlerde fln denersin.

• Tamamdır deniycem dediklerini

• wilson derdin ne kardeşim ben neyden bahsediyom sen neyden bahsediyon halen gelmiş forzayı oynatamadığını falan sorguluyor. Reis konu o değil bi bilgin yoksa boşver burda boş boş yalan sölicek halim yok git biraz araştırma yap. hadi cnm

Muhtemelen şurada yazdığın kelimeyi ultra olarak okumuş ve bu kısıma takılmış olabilir belki.

Ekran kartı kullanımı 0
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.