Şimdi Ara

Ekran kartı kurulumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir çok yerde aradım fakat bulamadım. Sanırım nadir olan bir durum. Benim ekran kartım belli bir süre sonra fan sesi yükseliyor ve monitörde ekran gidiyor yani sinyal yok diyor. Sanırım ekran kartım bozuldu. Her neyse asıl mesele. Yeni bir ekran kartı alıp driveri yüklemem lazım ama nasıl yüklerim bilmiyorum. Cd den yüklemem gerekiyor muş ama benim cd okuyucu bozuk. Driveri internetten indirmem lazım ama monitörde indirdiğim yeri görmem lazım ama o da mümkün değil yani bir kaç dakika sonra monitör ekranım, ekran kartının arızası sebebiyle görüntü yok. Bu durumda yeni ekran kartını anakartıma takıp PC yi çalıştırdıktan sonra driveri yükleyebilir miyim? Yani driver yüklemeden pcyi çalıştırsam monitöre sinyal görüntü felan gidermi?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Yeni kartı tak ve pcyi aç. Görüntü her türlü gelir ancak çözünürlük düşük olur doğal olarak. Driver, kartı sisteme tanıtıp doğru, kararlı ve tam güç çalışmasını sağlar.
    Driver ı mutlaka kendi sitesinden indir. Windows a bırakma. Ya da driver booster vs tarzı uygulamalarla kurulum veya güncelleme yapma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 21 Mayıs 2021; 6:19:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok teşekkür ederim. Ayrıca anakartım üzerinde vga bağlantısı yani onboard olarak da bağlanabiliyormuşum, bir arkadaş sağolsun dm den bilgilendirdi. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Yeni bir ekran kartı alcam ama sistemimin taşıyabileceği ekran kartı hangisidir bilgi sahibi değilim sistemim bu şekilde;

Operating System: Windows 10 Home Single Language 64-bit (10.0, Build 19041) (19041.vb_release.191206-1406)
    Language: Turkish (Regional Setting: Turkish)
    System Manufacturer: EXPER
    System Model: ACTION
    BIOS: 4.6.5 (type: UEFI)
    Processor: Intel(R) Core(TM) i5-3470 CPU @ 3.20GHz (4 CPUs), ~3.2GHz
    Memory: 8192MB RAM
    Available OS Memory: 8136MB RAM
    Page File: 2515MB used, 10483MB available
    Windows Dir: C:\WINDOWS
    DirectX Version: DirectX 12
    DX Setup Parameters: Not found
    User DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
    DWM DPI Scaling: Disabled
    Miracast: Not Available
    Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
    DirectX Database Version: 1.0.8
    DxDiag Version: 10.00.19041.0928 64bit Unicode

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Ekran kartları bu aralar pahalı. İkinci el iyi kartların da muhtemelen valideleri tacize uğramıştır
    Rx 550 alabilirsin mesela. Çok öyle aman aman bi kart değil ama işini görür. Ya da gtx 1050 olabilir.
    gpucheck
    GPU karşılaştırın-grafik kartları karşılaştırma karşılaştırması
    https://www.gpucheck.com/tr-try/gpu-benchmark-comparison

Yukarıdaki siteye gir ve 3470 in rx 550 veya 1050 ile durumuna bak. Bu site ekran kartının işlemciye fps'ye + - katkısını vs ölçüyor. Tabii kesin böyle diye bişey yok. Kabataslak bilgi sahibi olursun en azından. Ona göre bi kart alırsın. Millete aldırış etme. Bu işler para tuzağı. Ben fx 6100 ve hd6870 ile full ayarlarda 60 fps alıyordum crysis 3te. Halbuki alırken sormuştum. Süper maryo anca oynarsın demişlerdi. O akıl verenler çıkarıp 5 kuruş verseler ya? Yimedi dimi
    Neyse, bak işte kendin. Takıldığın yer olursa sorabilirsin kardeşim. Selametle..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Onboard Ekran Kartı Sorunu !
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.