Şimdi Ara

Ekran kartı mı bozuk psu yetersiz mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
0
Favori
1.505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Gerginix

quote:

Orijinalden alıntı: Disonk

Arkadaşlar HD5770 Ekran Kartını 400 WAT PSU ile kullanabilirmiyim verim nasıl olur ?

PSU 80 + sertifikalı değilse gerçek 400W değildir. Verimliliği ve güvenililirliği düşüktür. Buna karşın kağıt üzerinde o PSU ile o kart kesinlikle sorun çıkarmamalıdır.

PSU 80 + Sertifikalı olduğunu Nasıl AnlayaBilirim Araştırdığıma Göre 108 Wat harcıyomuş HD5770 ?
  • 1- PSU'nuzu ayrıca mı satın aldınız?
    2- Hazır PC topladınız ve kasanın içinde mi vardı?
    3- Yoksa bir kasa satın aldınız ve içinde bu PSU mu vardı?
    4- En kestirme şunu sorayım markasını biliyor musunuz

Ayrıca:
    Kasayı açıp PSU'nun görünen kısmındaki V ve A değerlerini W verimliliğini belirten bir tablo olacaktır oradan görebilirsiniz. Ayrıca PSU'nun markasını da bu kısımdan görebilirsiniz. Kartın gereksinim duyduğu 108W maskimum yük altındayken oluşan değerdir. Grafik gerektiren (oyun) uygulamalar dışında o kadar tüketmez.

Altta örnek bir resim var. O resimdeki kırmızı çizgi yuvarlak olan kısmı okumanız gerek...

Ekran kartı mı bozuk psu yetersiz mi?

• Ekran KARTI sÜRÜCÜNÜZÜ kONTROL eTTİNİZ Mİ X300 FALAN YAZIYOR ONDAN SORDUM
  • Bilgisayarım Hazır Almıştım MARKASI CASPER İşaretle Gösterdiğiniz yerde 400W Yazıyorr dün bakmıştım öle yaazıodu
  • şimdi benim psu değiştirmeme gerek yokmu? çünkü bf3 beta 500 watt çekti ve atmadı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bioscu

şimdi benim psu değiştirmeme gerek yokmu? çünkü bf3 beta 500 watt çekti ve atmadı?

Atmaması tek başına yeterli bir veri değil fakat PSU fan sesi ve PSU ısısı oyun açıkken artıyor mu onu kontrol edin. Eğer sıkıntı yoksa devam.
  • quote:

quote:

şimdi benim psu değiştirmeme gerek yokmu? çünkü bf3 beta 500 watt çekti ve atmadı?

Atmaması tek başına yeterli bir veri değil fakat PSU fan sesi ve PSU ısısı oyun açıkken artıyor mu onu kontrol edin. Eğer sıkıntı yoksa devam.

psu fan sesi ekran kartını geçiyo ve arkasına elimi koyuyorum baya ısınmış oluyo
  • quote:

quote:

quote:

psu fan sesi ekran kartını geçiyo ve arkasına elimi koyuyorum baya ısınmış oluyo

PSU elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bu kadar zorlanırsa yarı yolda bırakacaktır. Bıraksın tamam ama başka bileşenlere zarar vermesi de mümkün. En kısa zamanda ve eğer bütçeniz kısıtlı ise 100 - 130 TL civarında 80 Plus C sertifikalı bir PSU edinmenizde ve bunun da 500W civarında olmasında fayda var. Çok uzun yıllar kullanmak isterim ve PC'yi yenilediğimde PSU'ya para vermek istemem derseniz büçeyi arttırıp 800 - 850W civarında bir ürün almanız da mümkün. Forumun PSU sayfasında daha önce açılmış tavsiye isteyen başlıkları inceleyin. Bu konuda benim görüşüm ihtiyacımın üzerinde bir cihaz alarak potansiyelinin çok altında ve daha da uzun ömürlü çalışması yönündedir. Bundan dolayı 1200W aldım %90 verimliliğe sahip ve bu potansiyelinin maksimum %60 - 70'ini kullanıyor fakat zamanında 425 TL ödedim şu an ifyatı 450 - 475 TL civarında "Cougar 1200W CM"... Bu fiyat toplam harcamamın dengesini bozdu fakat işimi fazlasıyla sağlama almayı amaçladım. Tercih ve bütçe meselesidir sonuçta...

Ayrıca tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri geldikçe görüşünüz genişleyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 2 Ekim 2011; 23:32:06 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

PSU elinden gelenin fazlasını yapıyor. Bu kadar zorlanırsa yarı yolda bırakacaktır. Bıraksın tamam ama başka bileşenlere zarar vermesi de mümkün. En kısa zamanda ve eğer bütçeniz kısıtlı ise 100 - 130 TL civarında 80 Plus C sertifikalı bir PSU edinmenizde ve bunun da 500W civarında olmasında fayda var. Çok uzun yıllar kullanmak isterim ve PC'yi yenilediğimde PSU'ya para vermek istemem derseniz büçeyi arttırıp 800 - 850W civarında bir ürün almanız da mümkün. Forumun PSU sayfasında daha önce açılmış tavsiye isteyen başlıkları inceleyin. Bu konuda benim görüşüm ihtiyacımın üzerinde bir cihaz alarak potansiyelinin çok altında ve daha da uzun ömürlü çalışması yönündedir. Bundan dolayı 1200W aldım %90 verimliliğe sahip ve bu potansiyelinin maksimum %60 - 70'ini kullanıyor fakat zamanında 425 TL ödedim şu an ifyatı 450 - 475 TL civarında "Cougar 1200W CM"... Bu fiyat toplam harcamamın dengesini bozdu fakat işimi fazlasıyla sağlama almayı amaçladım. Tercih ve bütçe meselesidir sonuçta...

Ayrıca tecrübeli arkadaşların tavsiyeleri geldikçe görüşünüz genişleyecektir.

ekran kartım 680watt istediği için en az; büyük ihtimal 850watt ve ya üzeri alıcam

• Bu arada yukarıdaki mesajlara da göz attım ama grafik kartınız neydi? Çok detaylı okumadım ama göremedim modelini. 680W çok yüksek bir rakam çünkü. Bu arada imzanızda renkli renkli yazıyormuş bakan körmüşüm:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 3 Ekim 2011; 23:11:41 >
  • HD4870X2
  • Böyle güç tüketen bir karttan hem de 2 tane var! PSU alırken ödenen para, bu ülkedeki bir çok insanın gücüne gidiyor. kaliteli bir 800W - 850W ile oldukça uzun vadeli bir çözüme ulaşacaksınız. Ayrıca bir süredir CPU ve GPU teknolojisi güç tüketimini azaltmaya odaklanıyor (NM olayı) Bundan ötürü bozulmadığı takdirde 800W civarında alacağınız bir PSU ile bu ürüne bir daha para ödemezsiniz diye düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 3 Ekim 2011; 23:10:51 >
  • quote:

Bilgisayarım Hazır Almıştım MARKASI CASPER İşaretle Gösterdiğiniz yerde 400W Yazıyorr dün bakmıştım öle yaazıodu

O hazır kasalar içindeki PSU'lardan hayır beklemeyin. İyice araştırdıktan sonra sağlam bir PSU edinin.
  • quote:

quote:

Bilgisayarım Hazır Almıştım MARKASI CASPER İşaretle Gösterdiğiniz yerde 400W Yazıyorr dün bakmıştım öle yaazıodu

O hazır kasalar içindeki PSU'lardan hayır beklemeyin. İyice araştırdıktan sonra sağlam bir PSU edinin.

Peki alanana Kadar kullansam olur Mu ürün geldi Takmaya Korkuyorum :S
  • arkadaşlar bende vt-x hd 6850 atı ekran kartı aldım ekran kartının 3d özellıkleırnı en sona çektıgımde hiç işlem yapmadan 55 derece fln oldu yanı face fln açıktı başka bi şey yoktu bu ekran kartının ortalama sıcaklıgı kaç dere olmaıdır bılen varmı yanı kaç dereceden sonra ekran kartı yanar benı bılgılendırısenız çok sevınırım ksada 2 tane 12 mm fan da var
  • quote:

Orijinalden alıntı: hd6850

arkadaşlar bende vt-x hd 6850 atı ekran kartı aldım ekran kartının 3d özellıkleırnı en sona çektıgımde hiç işlem yapmadan 55 derece fln oldu yanı face fln açıktı başka bi şey yoktu bu ekran kartının ortalama sıcaklıgı kaç dere olmaıdır bılen varmı yanı kaç dereceden sonra ekran kartı yanar benı bılgılendırısenız çok sevınırım ksada 2 tane 12 mm fan da var

Valla benim Eski Ekran Kartıda (GeForce 9500Gt Oyun Acık degilken 55 Decereydi Oyun falan Oynıyordum bişi olmadı Ama Sen Bir Araştır onu Ekran Kartına Yazık olmasın
  • quote:

quote:

quote:

Peki alanana Kadar kullansam olur Mu ürün geldi Takmaya Korkuyorum :S

En son 5770 alacaktınız sanırım. Ürün geldi diyorsunuz fakat hangi kart geldi? 5770 ise, PSU'nuz gerçek 400W ise sorun olmaz ama olmadığını diğer konu başlığında da belirtmiştik. O PSU varken kartı takıp tanıtabilirsiniz fakat performans almaya çalıştığınızda birçok şeyi riske atacaksınız. Cihazınızı seviyorsanız ve uzun süre kullanmak istiyorsanız ki sormak bile saçma, en kısa zamanda minimum 80+C 500 - 550W gerçek değerde çalışan bir PSU edinin, kasanızın ne kadar serin kalabildiğini ve sessizleştiğini göreceksiniz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.