Dx11 efektlerini göremessin sadece, oynayabilirsen elindeki kartla da. Diğer oyunları da dene korkma, o psu kalitelidir kolay kolay bişey olmaz.
şuan cod4 te deniyeceğim ayrıca zalman zmfc3 ün ön panelinde gücün 450-480 e çıkmasını sınıra yaklaştığım anlamına mı geliyor?
Aynen öyle.Sınırdasınız.Yani sorun büyük ihtimal PSU'dan.
Diğer elinde zorlayıcı ne oyun varsa deneyip sonuçları yazarsan daha doğru sonuçlara ulaşabiliriz.
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
Diğer elinde zorlayıcı ne oyun varsa deneyip sonuçları yazarsan daha doğru sonuçlara ulaşabiliriz.
şimdi bc2 de deniyeceğim patch yüklüyo başka black ops var ama yüklemeye üşeniyorum Önceden black opsta böyle birşey yaşamadım ilk crysis 2 de gördüm bunu acaba crysis2 pc ye çok yüklediğinden kapasitörleri mi eskitti nede olsa 5 yıllık psu
Şöyle bi sorun benimde başımdan geçti paylaşıyım forumda ilk msjım olsun :) Öncelikle ASUS ENGTS 250 ekran kartı aldım benim kasamdaki asus 400w güç kaynağı ile çalıştıramadım gittim xilence 550watt güç kaynağı aldım cod 7yi medal of honor'ı bitirdim bi sorun yoktu sonra ekran hataları almaya başladım mavi ekran ekranda donmalar vs. gibi ekran kartını garantiye gönderdim 1 hafta sonra arıza bulunamadı kağıdı ile birlikte geri geldi anakarttan olabilir dediler onuda gönderdim 1 hafta sonra arıza bulunamadı kağıdı ile geri geldi :)sonra tanıdık bi bilgisayarcıya götürdüm 500 gerçek watt bi sisteme taktı 6 saat yükte tuttuk kartta tık yok :) şimdi kart evde yatıyor ANKARA VATAN BİLGİSAYAR'DAKİ elemanların hiçbişey anlamadığı ortaya çıktı çünkü güç kaynağını onlar verdi benim peq bi bilgim yoktu bu konularda yardımcı olduysam ne mutlu herkese iyi akşamlar...
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR
black ops ta denedim 380w ı geçmedi ve en fazla %66 yük oldu ama bc2 de denediğimde aynı sorunla karşılaştım 450 ye kadar çıktı watt ekran kararıyo ve hafif üstarafında titreşme var çok az ama.
Gerekli ortamı sağlamayı başarırsanız yapılacak test çok basit. Çeşitli kombinasyonlarla ilgili cihazların hepsini test etmek. Umuyorum size bu konuda destek verecek birini bulabilirsiniz. Yoksa tüm parçaları tek tek garantiye yollayıp dönmesini beklemek veya cihazı tereddütle kullanmak ve işin içinden çıkamamk gibi durumlar yaşayacaksınız.
quote:
Orijinalden alıntı: Gerginix
Gerekli ortamı sağlamayı başarırsanız yapılacak test çok basit. Çeşitli kombinasyonlarla ilgili cihazların hepsini test etmek. Umuyorum size bu konuda destek verecek birini bulabilirsiniz. Yoksa tüm parçaları tek tek garantiye yollayıp dönmesini beklemek veya cihazı tereddütle kullanmak ve işin içinden çıkamamk gibi durumlar yaşayacaksınız.
şu an testlerime ve değerli forum üyelerinin dediğine göre %90 psu inş. yanılmıyorumdur.
Valla kardeş ben 2 güç kaynağıyla denedim ekran kartı canavar gibi çalışıyor ama benim sisteme gelince sürekli sürücü görüntü vermeyi durdurdu diyor ekran donuyor pc resetliyor benim sorunum güç kaynağı ile ortadan kalktı umarım sizinkide ortadan kalkar ama almışken 700watt 80plus'tan aşağı düşmeyin eğer imzanızdaki sistem size aitse birazda bütçe ayırarak hard diskinizi yenileyin :) %20 işlem hızı kazanacaksınız aldığınızda farkına varırsınız...
Bana sorsanız 1200W alın daha da arkanıza bakmayın 10 sene PSU almazsınız derim de 1200W dediğimde insanlar yüzüme bakıyor. Cougar 1200W +Bronze kullanıyorum PSU %50'nin altında bir yükte çalıştığı için ne ses var ne ısı... Hatta yaz aylarında kasanın kenarında durduğum zaman serin hava bacaklarımda huzurla dolaşıyor. Elbette bütçe meselesi fakat bütçesi varken de 1200W'a ne gerek var diyenler için konuşuyorum: Her kasa topladığımda PSU almak istemiyorum diyorum. Hele de yanında UPS olursa tadından yenmez.
quote:
Orijinalden alıntı: harun_n
Valla kardeş ben 2 güç kaynağıyla denedim ekran kartı canavar gibi çalışıyor ama benim sisteme gelince sürekli sürücü görüntü vermeyi durdurdu diyor ekran donuyor pc resetliyor benim sorunum güç kaynağı ile ortadan kalktı umarım sizinkide ortadan kalkar ama almışken 700watt 80plus'tan aşağı düşmeyin eğer imzanızdaki sistem size aitse birazda bütçe ayırarak hard diskinizi yenileyin :) %20 işlem hızı kazanacaksınız aldığınızda farkına varırsınız...
hard diskim var 3x500gb Samsung Spinpoint f3 raid0 da deiştirmeye üşeniyorum onadan ole kaldı psu olarakta corsair HX850 Watt 80Plus Silver düşünüyorum
quote:
Bana sorsanız 1200W alın daha da arkanıza bakmayın 10 sene PSU almazsınız derim de 1200W dediğimde insanlar yüzüme bakıyor. Cougar 1200W +Bronze kullanıyorum PSU %50'nin altında bir yükte çalıştığı için ne ses var ne ısı... Hatta yaz aylarında kasanın kenarında durduğum zaman serin hava bacaklarımda huzurla dolaşıyor. Elbette bütçe meselesi fakat bütçesi varken de 1200W'a ne gerek var diyenler için konuşuyorum: Her kasa topladığımda PSU almak istemiyorum diyorum. Hele de yanında UPS olursa tadından yenmez.
bütçem olsa 1500 watt alıcam ama yok ne yazıkki
Gerginx ozaman biz direk trafo satin alalim sorun kokten hallolur her seferinde psu degistirmeyiz.lutfen sacmalama.
Şuan dolar yüksek seviyelerde eğer çok önemli değil ise bunu erteleyin ve sahibinden'de ben çok güzel güç kaynakları bakıyorum ucuz fiyatları garantili bir sürü psu var tabi 2.el:)ama bana sorarsanız eğer ( COOLER MASTER RS-A00 SILENT PRO M 80PLUS 1000W GÜÇ KAYNAĞI (TAK ÇIKART KABLOLU) tercihiniz bu olsun alacağınız corsair ile arasında sadece 60 tl oynuyor saygılar..
quote:
Orijinalden alıntı: inuh
Gerginx ozaman biz direk trafo satin alalim sorun kokten hallolur her seferinde psu degistirmeyiz.lutfen sacmalama.
Şu cümleniz içinde kullandığınız son kelimeyi görmezden geliyorum. Aslında görmeyeyim buradan iyi mizah çıkacak: Sebebi uslubunuz. Buradaki arkadaşıma 1200W PSU al ! demedim. PSU konusunda vermiş olduğum kararın sebebini paylaştım. PSU'nun PC için en önemli parça olduğunu düşünmekteyim hatta bu düşüncem beni bu yüksek cihaza yöneltti. Bundan 5 - 6 ay sonra 2. 6970'imi taktığımda görürüm ben saçmalığı... Sınırında çalışan PSU'ların kısa zamanda ne hallere geldiğini söylemeye gerek yok. AYrıca bu durumun bir bütçe ve tercih meselesi olduğunu zaten söyledim. Eğer 6990 GPU için 300W PSU deseydim saçmalamış olurdum fakat asla tam potansiyelinde çalışmak zorunda kalmayan bir PSU'yu serin ve sessiz, dolayısyla uzun yıllar kullanmanın neresi saçma? Bu bir bütçe ve tercih sebebidir ve "saçmalama" şeklinde emir kipi içeren bir uslubu hak etmemektedir.
"Gözümün önüne şöyle bir görüntü geliyor SAÇMAN adında bir süper kahraman var ve PC almak üzere olan bir müşteriyi neredeyse kandırıp 1200W PSU aldırmaya yeltenen kişinin üzerine büyük bir heyecan ile atlayıp süper yeşil üniforması ile SAÇMALAMAAAAA diye bağırıyor ve o zavallı müşteriyi kötü kalpli kişinin elinden kurtarıyor." Cümlenizin sonundaki lütfen ile birlikte kullanıldığında hiç de kibarlaşmayan bu uslup resmen aklımı gıdıkladı.
Peki efendim saçmalamayıp susuyorum siz masaya vurup olan bitene dur dediniz konuay el attınız ve devam ediniz.
quote:
quote:
Şu cümleniz içinde kullandığınız son kelimeyi görmezden geliyorum. Aslında görmeyeyim buradan iyi mizah çıkacak: Sebebi uslubunuz. Buradaki arkadaşıma 1200W PSU al ! demedim. PSU konusunda vermiş olduğum kararın sebebini paylaştım. PSU'nun PC için en önemli parça olduğunu düşünmekteyim hatta bu düşüncem beni bu yüksek cihaza yöneltti. Bundan 5 - 6 ay sonra 2. 6970'imi taktığımda görürüm ben saçmalığı... Sınırında çalışan PSU'ların kısa zamanda ne hallere geldiğini söylemeye gerek yok. AYrıca bu durumun bir bütçe ve tercih meselesi olduğunu zaten söyledim. Eğer 6990 GPU için 300W PSU deseydim saçmalamış olurdum fakat asla tam potansiyelinde çalışmak zorunda kalmayan bir PSU'yu serin ve sessiz, dolayısyla uzun yıllar kullanmanın neresi saçma? Bu bir bütçe ve tercih sebebidir ve "saçmalama" şeklinde emir kipi içeren bir uslubu hak etmemektedir.
"Gözümün önüne şöyle bir görüntü geliyor SAÇMAN adında bir süper kahraman var ve PC almak üzere olan bir müşteriyi neredeyse kandırıp 1200W PSU aldırmaya yeltenen kişinin üzerine büyük bir heyecan ile atlayıp süper yeşil üniforması ile SAÇMALAMAAAAA diye bağırıyor ve o zavallı müşteriyi kötü kalpli kişinin elinden kurtarıyor." Cümlenizin sonundaki lütfen ile birlikte kullanıldığında hiç de kibarlaşmayan bu uslup resmen aklımı gıdıkladı.
Peki efendim saçmalamayıp susuyorum siz masaya vurup olan bitene dur dediniz konuay el attınız ve devam ediniz.
"Bana sorsanız 1200W alın"
"Buradaki arkadaşıma 1200W PSU al ! demedim. PSU konusunda vermiş olduğum kararın sebebini paylaştım."
Oncelikle burdaki tezat da benim aklimi gidikladi.Once alin diyorsunuz sonra ben alin demedim diyorsunuz ben sacmaligi 2.6970 i takmadan gormus oldum boylece.
Sinirlarda calisan psu demissiniz o sistemle maksimum yani islemciyi catlatacak dakar overclock yapin 800w in ustune gecmez!
Diger bir husus zaten arkadasta cf sistem var cfx e 4xxx serisiyle cikacaksan hic durma 1500w al derim cunku 4xxx ile cfx e cikmak enayiliktir 1500wlik psuu ile firini da ayni anda calistirir artik.yani herhangi bir upgrade de psu her turlu yeterliymis.
Ayrica dolarin 1.8 de dolastigi su gunlerde 800w yetcekken 1200w la neden ekstra masratf cikartiyorsunuz anlamadim ve mantikli bir aciklamasi da gordugunuz gibi yok.
Son olarak baska konulara yazdiginiz cevaplar o kadar cahilce idi ki ben de bunu burda basina lutfen koyarak vurguladim.
quote:
quote:
quote:
"Bana sorsanız 1200W alın"
"Buradaki arkadaşıma 1200W PSU al ! demedim. PSU konusunda vermiş olduğum kararın sebebini paylaştım."
Oncelikle burdaki tezat da benim aklimi gidikladi.Once alin diyorsunuz sonra ben alin demedim diyorsunuz ben sacmaligi 2.6970 i takmadan gormus oldum boylece.
Sinirlarda calisan psu demissiniz o sistemle maksimum yani islemciyi catlatacak dakar overclock yapin 800w in ustune gecmez!
Diger bir husus zaten arkadasta cf sistem var cfx e 4xxx serisiyle cikacaksan hic durma 1500w al derim cunku 4xxx ile cfx e cikmak enayiliktir 1500wlik psuu ile firini da ayni anda calistirir artik.yani herhangi bir upgrade de psu her turlu yeterliymis.
Ayrica dolarin 1.8 de dolastigi su gunlerde 800w yetcekken 1200w la neden ekstra masratf cikartiyorsunuz anlamadim ve mantikli bir aciklamasi da gordugunuz gibi yok.
Son olarak baska konulara yazdiginiz cevaplar o kadar cahilce idi ki ben de bunu burda basina lutfen koyarak vurguladim.
Bakın sayın İnuh, arkadaşın zaten o bütçesi yok ve belirttiğim PSU'yu almayacak. "Bana sorarsanız 1200 alın derim ama bu bir bütçe ve tercih meselesidir diyerek muhteşem bilgim ile kimseyi bir ürün almaya zorlamadım. Siz kendinizce kendinize bir misyon edindiniz ve cahilce konuşan insanların peşine düşerek onları tıpkı belirttiğim SAÇMAN süper kahraman kıyafeti ile haklıyorsunuz. Benim cihazım şu an tam yük altında 888W tüketiyor bakın dikkat edin ne diyorum tam yük altında... Peki cihazım 5 saat çalışıyorsa ne kadar maksimum güç çekiyor belki hesap edemediğim tüm faktörleri de sayarsak toplasanız 30 dk. Ben ne yapmışım işimi sağlama almışım. Ne demişim bana sorarsanız. Bana soran olur mu? Konuyu açan arkadaş dışındakileri bağlamaz. Almış olduğum PSU benim için doğru bir karar. Bir daha PSU almak istemiyorum diyen birisine de önerilebilir. Buradaki her insanın bilgisi kendi tecrübelerinden ibarettir ve aramızda hemen her konuya vakıf ve en doğru önerileri sunacak kişi sayısı da parmakla sayılacak kadar azdır. Sizin tekink bilginiz olsa bile uslubunuz o kişilerden biri olmadığınızı ispat ediyor. Burası cümlelerin sonunda lütfenden sonra saçmalama "emir kipinde" konuşulacak bir yer değildir. Şu cümle ile bu laflar buraya gelmezdi ve bu konu da kirlenmezdi: "Gerginix'in tavsiyesi çok abartılı olur, bu parayı buna harcamayın onun yerine bunu alın" Ben de cümlenize hiçbir söz etmezdim. Benim teknik cehaletime ve sizin teknik dehanıza rağmen gördüğünüz gibi size üslup öğretmek zorunda kalıyorum. Siz ise neden saçmalama demek zorunda kaldığınızı - benim bunu hangi sebeple hak ettiğimi falan sayıklıyorsunuz. Konuyu açan arkadaştan özür dileyerek sözlerimi sonlandırıyorum. Daha önce de dediğim gibi siz masaya vurup ağırlığınızı koyun devam edin efendim bekleme yapmayın.
gpu yu %100 yoran bir uygulama var mı?
BF3 BETAyı da denedim güç 500 e kadar çıktı ama birşey olmadı.Acaba sorun PSU dan değilmi?
Arkadaşlar HD5770 Ekran Kartını 400 WAT PSU ile kullanabilirmiyim verim nasıl olur ?
quote:
Orijinalden alıntı: Disonk
Arkadaşlar HD5770 Ekran Kartını 400 WAT PSU ile kullanabilirmiyim verim nasıl olur ?
PSU 80 + sertifikalı değilse gerçek 400W değildir. Verimliliği ve güvenililirliği düşüktür. Buna karşın kağıt üzerinde o PSU ile o kart kesinlikle sorun çıkarmamalıdır.