Merhabalar, Sorunumdan bahsediyim, şuanda kullandığım sistemimin özellikle yeni nesil oyunlarda zorlanmasından ve monitörümün eski olmasından ötürü bu parçaları makul şekilde değiştirmeyi düşünüyorum. Şuanki sistemim şu şekilde
-msi 785gm-e51 amd 785g chipset- anakart -patriot 4gb ddr3 1333mhz- ram -amd athlon II x3 440 3.0ghz- işlemci -asus eah4670- ekran kartı -high power 500 watt- power supply
Şimdi gelelim bütçeme Ekran kartı için en fazla 300tl Monitör için en fazla 350tl ayırmayı planlıyorum, yani toplamda 650 tlye kadar para ayırabiliyorum.
Şimdi ise benim gönlümde yatan ürünleri söyliyim Ekran kartı olarak bunlar
Özellikle ekran kartları konusunda çok kararsız kaldım. Hangisi benim sistemimde daha iyi çalışır, hangi daha uygundur ? Veya genel anlamda hangisi daha iyidir, işlemcim iyi değil, darboğaz yapar mı ? Benim sistemime uygun olarak daha uygun marka ve model mevcutmu ? Birde benim anakartım pcı ex 2.0 fakat bu kartlar 2.1, yüksek bir performans kaybı veya uyumsuzluk olurmu ? Monitör olarak tercihim doğrumu ? 21.5" düşnüyorum. Daha iyi fiyat performans açısından iyi ürünler mevcutmu ? Ben kendi çapımda biraz araştırma yaptım ama pek anlıyamadım.
Yani arkadaşlar kısaca görüş, öneri ve yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden, teşekkür ederim...
Ekran kartı olarak bunu öneririm. Daha dün indirim vardı Vatanda. Keşke daha önce açsaydınız. Çok iyiydi fiyatlar. Ama yine de kötü değil. Verdiğiniz iki üründen de açık ara hızlıdır. Eğer hafta sonuna kadar beklerseniz belki yine indirim olur.
XFX HD6850 1GB Black Edition OC Tek Fanlı model + İnca IL 1023 23' Dvi Monitör ikilisin tavsiye ederim. Toplamda 620TL ediyor
5850 + İnca IL 1023 23
Yorumlara teşekkür ederim. Genelde herkes farklı farklı kartlar ve monitörler söylemiş. Monitör sanırım inca IL 1023 alıcam 2 arkadaşta bunu önermiş. Lakin ekran kartı konusunda pek tatmin olmadım biraz daha açıklayıcı yazarsanız sevinirim. Yani darboğaz yaşarmıyım power supply'ım yeterlimi gibisinden. Yinede teşekkürler.
HD5830 dan çok daha az güç çeker , HD5850 benzer performans verir ve yeni teknolojidir. XFX Black Edition olmasının nedeni saat hızları diğer kartlara göre yüksektir buda daha fazla performans demek. Pişman olunmayacak bir kart ve monitör.
quote:
Orijinalden alıntı: Chris Brown
HD5830 dan çok daha az güç çeker , HD5850 benzer performans verir ve yeni teknolojidir. XFX Black Edition olmasının nedeni saat hızları diğer kartlara göre yüksektir buda daha fazla performans demek. Pişman olunmayacak bir kart ve monitör.
saol umarım pişman olmam.
Dün inca Il 1023 monitörü yerinden inceledim. Fakat diğer 23" monitörlerle arasında bariz renk-ayrıntı kalitesi farkı vardı negatif anlamda. Tabi diğer monitöler 150 lira daha pahalıydı, ordaki satıcıda bişeyler söyleyince içime sinmedi ve almadım. Burda kullanan varmı acaba renk ayarları yapılmamış olabilir mi ? Yada başka öneriler monitör için alabilirmiyim ?
quote:
Orijinalden alıntı: Hydralisk
Dün inca Il 1023 monitörü yerinden inceledim. Fakat diğer 23" monitörlerle arasında bariz renk-ayrıntı kalitesi farkı vardı negatif anlamda. Tabi diğer monitöler 150 lira daha pahalıydı, ordaki satıcıda bişeyler söyleyince içime sinmedi ve almadım. Burda kullanan varmı acaba renk ayarları yapılmamış olabilir mi ? Yada başka öneriler monitör için alabilirmiyim ?
2-3 Ay önce bir arkadaşıma aldırttım ama oyun, film v.s. için kullanmıyor. Cafe sahibi ve orada daha çok ofis amaçlı kullanılıyor. Memnun olduğunu söyler her gördüğümde. Ama tabi uzman gözüyle ya da bir oyuncu gözüyle bakmıyor elbette monitöre.
quote:
Orijinalden alıntı: MÜŞAVİR 2-3 Ay önce bir arkadaşıma aldırttım ama oyun, film v.s. için kullanmıyor. Cafe sahibi ve orada daha çok ofis amaçlı kullanılıyor. Memnun olduğunu söyler her gördüğümde. Ama tabi uzman gözüyle ya da bir oyuncu gözüyle bakmıyor elbette monitöre.
dorudur. Yanlız ben diğer monitörlere yan yana baktığımda bariz görüntü kalitesi farkı olduğunu yazdım, belki senin arkadaşında başka bir monitör kullansa daha iyi karşılaştırma yapabilir.
İndirim zamanında 340 lira gibi bir fiyata alma şansın olur. Ben hem bilgisayar hem ps3 için kullanıyorum gayet memnunum, incelemeni öneririm.
@semsemwar saol. İnceliycem.
quote:
Orijinalden alıntı: Hydralisk
Monitör zaten samsung paneli kullanıyor , oradaki eleman renk ayarını yapmamış ise gözünüze bu yüzden farklı gelmiş olabilir. Bu fiyata alınabilecek hem dvi hem Full hd hem 23 monitör yok başka. Fiyat seviyesinde tek ürün. Üstelik renklerindende çok memnunum ben. Tabiki 500TL lik monitörlerin görüntü kelitesi daha güzel olacaktır ama tavsiye istediginiz toplam fiyata alınabilecek en F/P ürünler önerildi. Daha iyisini almak istiyorsanız kesenin ağzını açacaksınız
bence ekran kartı olarak msı 6850 cyclone al hem oc potansiyeli çok iyi hemde 5850 ye göre daha güncel bi kart. (eğer oc ile uğraşmıyorum diyosan XFX 6850 black edition sana fazlasıyla yetecektir.
quote:
Orijinalden alıntı: Chris Brown Monitör zaten samsung paneli kullanıyor , oradaki eleman renk ayarını yapmamış ise gözünüze bu yüzden farklı gelmiş olabilir. Bu fiyata alınabilecek hem dvi hem Full hd hem 23 monitör yok başka. Fiyat seviyesinde tek ürün. Üstelik renklerindende çok memnunum ben. Tabiki 500TL lik monitörlerin görüntü kelitesi daha güzel olacaktır ama tavsiye istediginiz toplam fiyata alınabilecek en F/P ürünler önerildi. Daha iyisini almak istiyorsanız kesenin ağzını açacaksınız
Bende senin dediğin gibi, monitör ayarlarınızı yapmadınızmı acaba dedim. Adam yok standart bunlar, istiyosanız ayarlarıyla oynayın dedi. Bu arada lcd ve led monitör arasındaki fark nedir ?
Ordaki adama bir sorun bakalım .
quote:
Orijinalden alıntı: Chris Brown
Ordaki adama bir sorun bakalım .
sordum yeni teknoloji demişti Bende adama gıcık oldum ve almadım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme