Şimdi Ara

Ekran Kartı Önerisi......

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
262
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dark X Force kasa
    B550M S2H (rev. 1.x) anakart
    Amd Ryezen 5 Pro 4650G işlemci
    Corsair 2×16GB Micron çipli 3600mhz ram
    240gb M2 ssd
    High Power 500W 80+ 37,5A@12V Aktif PFC Siyah ATX Güç Kaynağı (HPQ-500ST-H12S)

Maksimum 8 pin güç girişli benim kasaya sığacak sıradan bir kullanıcıya yeterli olacak (oyun oynamam) genelde iş amaçlı kullanacağım için aşırı bir şey sunması gerekmeyen en fazla 8.000tl civarı sıfır ekran kartı önerirseniz sevinirim.
    Bu yıl içinde 32GB ram bellek aldım marka Corsair çip Micron ve sıra ekran kartına geldi.
    Daha önce İntel Arc A750 denedim ama kasa küçük olduğu için güç girişini bağlayınca tamperli cam yan kapak kapanmıyor.
    Ayrıca bendeki 500w 80plus güç kaynağında tek 6+2 pcı express güç bağlantısı mevcut.
    Ama en büyük sorun kapak tarafından yapılan güç bağlantısı nedeniyle kapak kısmının kapanmaması o kısmın engel olması o nedenle kart ufak yapılı olmalı.
    Dx 12 Ultimate bir kart olması şart başka özel bir isteğim yok ama ödeyeceğim miktarıda haketmeli performansı.
    Netten kasanın standart bilgilerini okuyup sığar bu kart demeyin.
    İntel Arc A750 de sığdı ama yan tarafa güç bağlantısını yapınca kapak kapanmadı maalesef o nedenle kart boyutu önemli.
    Öneride bulunan birde link bırakırsa süreç hızlanmış olur.
    Destek olanlara şimdiden teşekkür ederim. Ekran Kartı Önerisi......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 23 Eylül 2023; 15:16:57 >

• 6 bin civarina rx6600 bakilabilir
  • Aynı civarda Galaks 3050 de var kararsızım.
  • Arc A750, piyasadaki şeklen en sade, en derli toplu kart. Arka bracketin de dışına çok taşmıyor. Bunun yerine ne alırsanız alın benzer sıkıntı olacaktır (low profile kartlar hariç).

Kasanın fotosuna bakınca arka bracket takılan yer ile yan kapak arasında 3 cm kadar yer var gibi duruyor. 8 pin soket mi yoksa kablo mu engel oluyor?

Ekleme:
    Şöyle aparat bakınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 23 Eylül 2023; 15:50:45 >

• Kablo kısmı engel oluyor.
    Bende tek 8 pin bağlantı olduğu için 6 pini çevirici ile bağlıyorum ve kapak kapanmıyor.
    Ekran kartından çıkan kablonun aşağıya doğru kıvrılan kısmı kapağa engel oluyor.
    Bende yok ama edineyim bu aparatlar güzelmiş ama genede intel için gerekli gücü çevirici ile sağlamak istemiyorum denemelerde verimli sonuç alamadım.
    Farklı kart bakacağım mecburen 8 pin yada 6 pin olmalı kart.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 23 Eylül 2023; 16:3:26 >
  • inventus
    FSP HYPER 80+ PRO H3-550 550W, 80+ WHITE, 120mm Fan Güç kaynağı - inventus
    https://inventus.com.tr/mi_products/Product.aspx?PID=14115

www.n11.com
    Msi MAG A600DN 600W 80+ Güç Kaynağı Fiyatları ve Özellikleri
    https://www.n11.com/urun/msi-mag-a600dn-600w-80-guc-kaynagi-29814515

Ya da yeni bir psu alınız, dönüştürücü falan uğraşmadan tek kablo ile halledersiniz.

• Psu değişmem pek mantıklı olmaz gibi harici bir dx12 ultimate kart işimi görecektir fazla abartıp masraf etmek niyetinde değilim.
    Değişecek olsam elimde mevcut 1500w ye kadar modeller mevcut zaten.
  • Kasa değişimi yaptım şimdi artık boyut sorunum kalmadı ama 8 pin güç girişli bir kart olmalı önerilere açığım.
  • franklinda F kullanıcısına yanıt
    akakce.com
    MSI RX 6600 Mech 2X 128 Bit GDDR6 8 GB Ekran Kartı Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
    https://www.akakce.com/ekran-karti/en-ucuz-msi-rx-6600-mech-2x-128-bit-gddr6-8-gb-fiyati,1538115706.html

• Bu markanın bu modelini düşünmüyorum çünkü 60 dereceden sonra fanlar ses yapıyor üç müşterimin üçününde kartı aynı marka model ve sorun aynıydı.

Ama 6600 bir kart olabilir fakat bu fiyata yakın başka markaların ürünü yok sapphire de pek alasım yok.

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Galax RTX3050 EX RGB (1-Click OC) 8GB 128Bit GDDR6 RTX 3050 Ekran Kartı (35NSL8MD6YEX) - Ekran Kartı - PC Bileşenleri | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/donanim/ekran-kart/galax-rtx3050-ex-rgb-1-click-oc-8gb-128bit-gddr6-rtx-3060-ekran-karti-35nsl8md6yex.html

Bu modeli öneren tanıdıklarım oldu ama biraz ekleme ile aynı markanın 3060 modelinide alabiliyorum ve 6600 bir kart daha iyi olur gibi duruyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 24 Eylül 2023; 17:39:55 >

• Sapphıre Amd Radeon RX 7600 Pulse 8GB almış bulunmaktayım ama işlemcim ile darboğaz yaşayacağım gibi çok elzem bir durum oluşursa rafta duran bit amd 5xxx işlemci ile değişirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 29 Eylül 2023; 15:45:32 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.