Arkadadaşlar ben ekran kartımı deiştirmek istiyorum ama benim pc ye uyar mı yoksa elimdemi patlar diye korkuyorum açıkçası ve fikrinizi almak istiyorum mümkünse
Bilgisayarımın genel özellikleri bunlar;
CPU Türü: Intel Pentium III 866 MHz
Şuanki Ekran Kartım: nVIDIA GeForce FX 5200 128 MB
Ekran Kartı Özellikleri: Yol Türü DDR Yol Genişliği 64 Bit Gerçek Saat 182 MHz (DDR) (Gerçek: 180 MHz) Etkin Saat 364 MHz Band Genişliği 2912 MB/s
Bellek: (128+128+256) 512 MB SDRAM
Anakart Modeli: Asus
Anakart: Veri Yolu (FSB) Özellikleri: Yol Türü Intel GTL+ Yol Genişliği 64 Bit Gerçek Saat 133 MHz Etkin Saat 133 MHz Band Genişliği 1066 MB/s
Çipset Yolu Özellikleri: Yol Türü PCI Yol Genişliği 32 Bit Gerçek Saat 33 MHz Etkin Saat 33 MHz Band Genişliği 133 MB/s
Almak İstediğim Ekran Kartı İse;
XFX 8400GS 256 TC 512MB DDR2 PCI-E EKRAN KARTI
VGA Chipset Markası Nvidia VGA Slot PCI Express RAM Kapasitesi 256MB 512MB'a kadar ram desteği Bellek Tipi GDDR 2 Bellek Hızı 667Mhz Bellek Arayüzü 64 Bit Çekirdek Hızı 450Mhz Monitör Bağlantısı DVI Monitör Bağlantısı Analog
Şimdiden hepinize çok teşekkür ederim...
PC bayağı bir yaşlanmış. bence bu pc ye yatırım yapmakla parayı sokağa atmak aynı şey olur. Bütçenizi ve maddi imkanınızı bilemiyorum ama en mantıklısı yeni bir sistem.
quote:
Orjinalden alıntı: Bulut_Taciri
PC bayağı bir yaşlanmış. bence bu pc ye yatırım yapmakla parayı sokağa atmak aynı şey olur. Bütçenizi ve maddi imkanınızı bilemiyorum ama en mantıklısı yeni bir sistem.
Yorumunuz için teşekürler,sanırım haklısınız
şuan maddi durumum yeni bir sisteme imkan sağlamıyor fakat yaz sonuna doğru belki...
Ekran kartından önce anakart ve CPU var sırada.. Dolayısıyla PSU da lazım. Ekran kartı alsanız da kullanamayacaksınız. Ekran kartı isterse 3DMax çalıştırsın işlemci P3 olduğu sürece kasanın içinde yatar anca.. Diğer bileşenleri aşağılık kompleksine sokmaya gerek yok. İlle alıcam diyosanız 8600 alın 150YTL fiyatı
O sisteme ne yatırım yapsan etkisini fark edemezsin. Yeni sistem almalısın