Sa arkadaslar elimde Nvidia 9800 GT var.Yaklaşık 3 senedir kullanıyorum son bir kaç aydır fanı çok ses yapıyor ve değiştirmeye karar verdim.(Temizle geçer demeyin temizlememe rağmen devam ediyor.)
Ekran kartına hız asımı falan yapmıcam.Normal kullanıcam.
Ekran kartım:Eklendi fanıda aynı.
Ben bu fan yerine ne alabilirim.Aslında su fanı buldum.Fakat aynı performansı falan sağlarmı aynısı gibi ama tam emin deilim fazla masraf da etmek istemiyorum.Yardımlarınızı bekliyorum.
Bunlardan birini almalımıyım yoksa bunlar hiçbi işe yaramaz mı?
Birde bunlar ekran kartıma uyumlumu.Şimdiden teşekkürler.
Yardım edebilicek kimse yok mu ?
Merhaba,
O gosterdiginiz fanlari kartinizda kullanamazsiniz. Sizin Akasa Vortexx Neo gibi bir sogutucuya ihtiyaciniz var.
Saygilar
soğutucu çok güzel sadece ortasındaki fanı çıkarıp yeni bir fan koymanız sorunu halleder.boşuna almayın soğutucu
peki yeni bir fanı nerden bulucam 8mm lik bir fan mı alıcam ve nasıl takabilirim ?
fan yuvasının o iç kısmına eğr 8 cm fan sıpğıyorsa bir 8 cm fan alın sessiz ledsiz bir fan .fanın kare olan kasasını kesin göbek ve fanıda o bloğun içine çift taraflı kalın bantla yaıtırın gücünüde fanın yapısına göre ya anakarttan yada power suplydan alabilirsiniz.eğer blok içi 8 cm den küçükse sığmaz ise kasasını kesmeyin fanın kasa ile birlikte öylece üzerine çift taraflı güçlü bantla yapıştırın .veya aynı ekran kartının fanı gibi bir fan bulabilirseniz ince yapraklı falan onlarda olabilir.ama boşuna gidip 40 a 50 ye soğutucu almayın sıkıntı ses sıkıntısı ise fan değişir düzelir
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler son olarak ekran kartı fanı ne tarafa üflemeli ekran kartına doğrumu yani bu fanın ortasında resim oluyor ya o ne tarafa doğru bakmalı.Birde suan ekran kartındaki fan ekran kartının üzerinde bulunan bir çıkısa takıl.Alıcagım fanı da aynı yere taksam sorun çıkarmı birde 8cm lik bir fan önerirmisiniz.
fan aynen kartta nasılsa o yöne üflemeli .alacağınız fanı ekran kartındaki çıkışa bağlayabilirmisin net bir bilgim yok yanlız kendi fanı 4 pinldir.sizin alcağınız heralde 3 pinli olur onuda anakarta bağlarsınız sorun olmaz .yanlız ben size kartın macununu yenilemenizi ve fanı yağlayabiliyorsanız yağlamanızı öneririm belki o zaman bişey almanıza gerekte kalmaz.sizin fanınız hız ayarlıdır zaten kendi yazılımı ile hızını düşürün sesi azalacaktır .
Tesekkürler yaglamayı denedim fakat sorun devam etti yeni bir 8cm lik bir fan alıcam verdiğiniz bilgiler için teşekkürler
bende de 3870 vardı palit aynı buna benzer bir fan takmış kafamı deliyordu sesiyle neden ufak fan takarlar şu karta alamıyorum. 3870 kenarda duruyor benimde.
bu da bir dipnot olsun. O danızda kı halı veya klimleri temizlemeyi ihmal etmeyin pc nin içi bu sebepten aşırı derecede tozla doluyor. Biriken tozlarda sesin en büyük sebebi !
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme