Şimdi Ara

Ekran kartı sessizleştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

palit 7600GS Super 512MB ekran kartım var.
    kartın üstünde geniş ve büyük bir fan var..

ben kasamın mümkün oldugunca sessiz olmasını istiyorum. cünkü overclock falan yapmıyorum müzik dinliyorum film izliorum ve arada da oyun oynuorum..

üstündeki fanı
    http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1181&productid=bd70208

burdaki ürünle degistirmeme gerek varmı sizce?
    değiştirdiğimde seste hissedilir bir azalma olacakmı? yani bu paraya üstündeki fanı bu fan ile degistirmeye gerek varmı arkadaslar?

dedigim gibi overclock yapmıyoruım ve düşünmüyorum.

amacım sistem performansını etkilemeden aşırı ısınmaya neden olmadan sistemimi mümkün oldugunca sessileştirmek.

kasam bu arada AOPEN H600B kasa fanı olarak bir tane 5V calısan zalman 120mm var.
    power supply da thermaltake 450W siyah fanı kasa içine bakıyor..

• Benim ekran kartının fanı da müthiş derecede sesliydi, 5v akım vererek hallettim..Sessiz sedasız çalışıyor şimdi..
    Saygılar..
  • RivaTuner programıyla windowstan ekran kartının fanının hızını ayarlayabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: LoAd

RivaTuner programıyla windowstan ekran kartının fanının hızını ayarlayabilirsin

Merhaba

Aynı amaçla Rivatuner programını kurdum ama fan hızını ayarlayabileceğim bir ekrana ulaşamadım. Neyi atlıyorum biraz tarif edebilir veya belkide en iyisi bir ekran goruntusu koyabilir misiniz.

Teşekkuüler
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Benim ekran kartının fanı da müthiş derecede sesliydi, 5v akım vererek hallettim..Sessiz sedasız çalışıyor şimdi..
    Saygılar..

nasıl yaptığınızı anlatabilirmisiniz mümkünse?
  • Arkadaşım merhaba..
    Fanın kablosu büyük ihtimalle üç pinlidir..Kırmızı ve siyah olan elektrik girişi, diğeri de fanın dönüş hızını göstermeye yarar.. Power suply dan gelen molexlerin boşta olan birinden, sarı ve kırmızı uç alıp, fanın kırmızı ve siyah uçlarına bağlarsan, fana 7 volt elektrik vermiş olursun..
    Yine fana giden kablolara, molexten aldığınız kırmızı siyah kabloları bağlarsan, bu sefer de 5 volt vermiş olursun arkadaşım...
    Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AMFİBİ -- 6 Mayıs 2007; 22:42:58 >
  • her ekran kartında fan sıcaklık probe u yoktur ayrıca fan controlude yoktur orta ve üst sınıf kartlarda vardır bu yüzden riva tuner da böyle bir menu göremıyorsun

ekran kartını tamamen sessizleştirmek istiyorsan su sogutmna takacaksın başka çare yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Fanları Dönmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Ekran kartı çalışmıyor
    14 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Seçimi
    2 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşım almak istediğin zalman soğutucuyu sana kesinlik le önerebilirim benim kartımda 9800pro aşırı sesli ve de aşırı ısınma yapıyodu biraz pahalı ama niyeti bozup aldım şimdi sesten ve aşırı ısıdan eser yok diyebilirim.Şimdide güçkaynağı fanı takıntı yaptı bende onu da sessiz bi fan la değiştirdim mi.TAM SÜPER OLACAK.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.