Şimdi Ara

Ekran kartı sıcaklığı kısa sürede yükseldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
199
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2.el ekran kartı aldım. Alalı 2 ay oluyor olmuyor İlk aldıgım hafta furmark testi 67 derece gördü 30dk sürede. Son 2 haftadır bazen oyun oynarken derece 70e çıkmaya başladı ve 2 haftadır bazen oyunlarda donuyor ve gelmiyor ekran donuyor arkadan ne ses geliyor nede görüntü. Reset atmak zorunda kalıyorum, bugün furmark yaptığımda 7.dakikada 78 derece gördü korktum kapadım 30dk ya kadar beklemedim bu sefer. 2 ay içinde bu kadar ısıda yükseliş olur mu? Kartın garantisi varmıs vatanda ama kartı çıkarıp takmak istediğimde garanti etiketinin yırtıldıgını fark ettim. İlk aldığım gün yırtık yoktu ısıdanmı oldu bilmiyorum. Ortasından yarılmıs garanti kabul eder mi? Ve göndermem gerekir mi garantiye?

• Vidaların üzerindeki etiketler duruyorsa sorun yok kart ellenmemiş demektir. Kartın garantisi yoksa termal macun ve pad değişimi yaparak sıcaklıklarda kayda değer düşüş elde edilebilir. Ama bu iş hakkında deneyim ve bilginiz yoksa girişmeyin kartı bozabilirsiniz.

• kartın marka model söyleseydin bi de...

70 derece sıcaklıklar normal ekran kartları için.

görüntünün gitmesi amd için normal, nvidia için normal değil. sorunun ne kadar tekrarladığı da önemli tabi.

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Son 2 haftadır oluyor. 1660 super ve amd ryzen 3 2200G ( işlemciyi yükselticem )
  • Michael Giacchino kullanıcısına yanıt
    Evet ama etiketin ortası yarık istesem açabilirim kartı yani o yüzden sormuştum.
  • Parzıval0 P kullanıcısına yanıt

Etiketin ortasının yarık olması tornavidanın girdiği anlamına gelir. Yani kartınız garanti dışı. Eliniz yatkınsa bu işlere kaliteli bir termal macun ve termal pad uygulayın. Sıcaklıklarda ortalama 15-20 derece düşüş yaşanır.

• Garanti muhtemelen kabul etmez. Yerinizde olsam kartın modeline göre termal pad araştırması yaparım ve kendim değiştiririm. Çok zor bir şey değil.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.