Şimdi Ara

Ekran Kartı Soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
751
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba, hemen sorularıma geçmek istiyorum, yanıtlarsanız memnun olurum.

Benim elimde eskilerden kalma GT 8600 var ve ben bunu değiştirmek istiyorum, lâkin yanlış karar vermemek için buraya danışmak istedim.

Sistem özelliklerim:

Windows 7 32-bit
    İşlemci: Intel Core 2 Quad Q8300 2.5GHz (OC yapmayı düşünüyorum)
    2 GB RAM 400 MHZ (Ekran kartı alırken 1066 MHZ ve 3 GB Ram de alacağım)
    Anakart: Gigabyte G31M-ES2L
    FSP SAGA II 500W PSU

Anakartım PCI 1.0 X16 desteğine sahip ama benim alacağım ekran kartı ya GT 450 olacak ya da 460. Elimdeki 8600 epey küçük olması sebebiyle rahatça sığıyor kasaya, GT 450 ve 460 GT 8600'ye göre çok büyük müdür, yoksa hemen hemen aynımıdır? Ayrıca GT 400 serisi sanıyorum PCI 2.0 desteği istiyor, fazla performans düşüşü olur mu?

Asıl sormak istediğim ise almak istediğim kartlar işlemci nedeniyle darboğaz oluşturur mu? İşlemci 2.5 hâliyle problem yaratırsa zaten 2.8'e kadar rahat çıkıyor ama ömrünü kısaltmakta istemiyorum.

GT 450 veya 460 ile şuan piyasaya çıkmış oyunları rahat oynayacağımı düşünüyorum, 2 yıl daha beni orta seviye çalıştıracak kadar götürür mü bu kartlar, fazlasına gerek yok zaten bazı oynamak isteğim oyunlar var ve tabii PC'nin en büyük üstünlüğü olan Online oyunlar. Genelde PS3'de daha çok zaman geçirim ama arkadaşlarla rahat bir şekilde online oyun oynamanında yeri ayrı.

Açıkcası 450 ile 460 arasında çok gidip geldim, neredeyse 100 TL fark olmasına rağmen özelliklerine bakınca fazla fiya farkı var gibi geldi, tabi birde 460'ın işlemci ile sorun çıkarma ihtimali olduğunu düşündüm, bu konuda sorun olmassa büyük ihtimal GT 460 (http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n460gtxcyclone1gd5oc-gtx460-cyclone-gddr5-1gb-256bit-nvidia-geforce-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=47944 ) alırım ama 140 TL'lik artışa değecek bir performans farkı var mı GT 450'ye (http://www.vatanbilgisayar.com/msi-n450gtscyclone1gd5oc-gts450-cyclone-gddr5-1gb-128bit-nvidia-dx11-ekran-karti/productdetails.aspx?I_ID=48592 ) göre?

Bildiğiniz güvenilir ekran kartı satan yerler nerelerdir, belki daha ucuza bulabilirim ama Vatan'da genelde %20 indirim oluyor.

Ekran kartı olarak kesinlikle Nvidia düşünüyorum, alışkanlık olmuş heralde, her zaman Nvidia kullanmışımdır. Eğer farklı 450 veya 460 modelleri önerirseniz lütfen yazınız, teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B3lmondo -- 5 Şubat 2011; 17:31:57 >

• http://www.eksenbilgisayar.com/?urun-detay_35286_GALAXY_GeForce_GTX460_GC__1GB__GDDR5__256_Bit__Ekran_Karti.html

Daha uygun fiyata 1gb gtx460 öneririm.
    İşlemcinizi de 3ghz seviyesine çekmeye çalışın.
  • Teşekkürler ama daha detaylı bilgi istiyorum. Ayrıca sadeve Nvidia düşünüyorum, soruları tam olarak okumaya özen gösterirseniz sevinirim.

Soruları söyle sorim:

1) GT 450 veya 460, GT 8600'ün sığdığı kasaya rahatça sığarmı? Yoksa boy farkı fazla mı?
    2) Anakartımın PCI 1.0 desteklemesi 400 serisinin ise 2.0 istemesi ne kadar performans kaybına sebep olur.
    3) GT 450 veya 460, 4 çekirdek ve 2,5 GHZ ile çalışan işlemcide (Intel core 2 Quad) darboğaza sebep olur mu?
    4) 450 ile 460 arasında 140 tl değen bir performans farkı var mı? Bana yok gibi geliyor, biraz araştırdım ama yine de sormak istiyorum, çünkü 140 milyona Ram alabilirim.
    5) 8600'den sonra 450 veya 460'a geçmem sanıyorum oyun performansını uçurur ama şuanki oyunları yüksek detayda oynayabilir miyim? En önemlisi ise Starcraft 2'yi nasıl bir performansta oynarım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B3lmondo -- 5 Şubat 2011; 17:35:38 >
  • Şu soruları cevaplayacak birileri yok mu yahu?
  • kasan nasıl cok kücük mü ? 8600gt kac cm ? Diğer kartların uzunluklarını internette araştırıp bulabilirsin. Ona göre ölcüm yapıp sığıp sığmayacağını bulabilirsin.
    Pci 1 ile 2 arasnda performans farkı olmaz korkmaıyn.
    Gtx460 biraz darboğaz yaşatabilir düşük çözünürlüklerde ama yükse cözünürlükte ekran kartına yük daha cok bindiği için darboğaz göz ardı edilebilecek kadar düşer. Yinede mümkün olduğu kadar stock v ile oc yapın.
    gtx460 1gb ya da 192bit versiyonuyla gts450 arasında aradaki farka değecek kadar perf. farkı vardır.
    Starcraft 2 ile testler mevcut bu kartların verdiği performansı görebilirsin gtx460 review falan yaz cıkan incelemeleri incele. İşlemci farkından dolayı biraz test sonucları seninkinden farklı olur ama çoğu oyunu en yüksek oranda oynarsın AA yi abartmadıkca.
  • Cevabın için teşekkürler.

Ekranımın çözünürlüğü 1440x900. 400'lerin boyları sanıyorum kasada sorun olmuyor. Çözünürlüğümün az olması sebebiyle 450 daha mantıklı olur heralde, hem daha ucuz 14 milyona Ram de alabilirim, sağlam bir soğutucuyla da İşlemciyi OC yaparım.

Q8300 GT 450'yi rahatça çalıştırır heralde. Starcraft 2 testlerine baktım, Ultra ve 2xAA ile rahatça çalışıyorki bana medium bile yeter. AA konusunda ise 2x den fazlasına gerek duymuyorum, o bakımdan problem olmaz. Ne zaman alacağımı bilmiyorum, genelde Vatan'da sağlam indirimler oluyor onlardan birini bekliyorum almak için, belki 460'lar makûl fiyatlarda bulunur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran kartı önerisi
    9 yıl önce açıldı
    Ekran kartı önerisi
    2 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Sorusu
    3 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.