Şimdi Ara

Ekran kartı sorun......!!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

1 ay önce sıfır aldığım laptop ta Silkroad oynarken sorun yaşıyorum.Oyuna girdikten kısa süre sonra ekranda heşey birbirine giriyor ve kapatıp açmadan düzelmiyor.Hatta gecen gün counter ( CS ) yükledim onda bile donukluk yapıyor.

Benim anladığım kadarıyla sorun ekran kartı. 256 paylaşımlı ekran kartı var.Önce sistem bilgilerini vereyim ;

marka FujitsuSiemens Esprimo 5535

Core 2 Duo T5550

1 Gb Ram

256 Ekran kartı paylaşımlı...ayrıntı aşşağıda

Yonga Türü : Sis672 series

Dac Türü : internal

Bağdaştırıcı Dizesi : Mirage 3+

Şimdi arkadaşlar birinci sorum.Ben bu laptop a 1 Gb daha ram alıp taksam sizce ekran kartı gerçek 256 performansını verirmi.Yoksa tam 256 performansı almam için 2 Gb dahamı tamam daha iyi olur.Yani kısacası bu ekran sıkınısını Ram ekleyerek aşabilirmiyim.

Lütfen başka tavsiyeniz varsa paylaşın arkadaşlar.....Şimdiden teşekkürler....

• Laptopla oyun oynanmaz.
  • aRkadaşım bu soRun bendede war noRmal pcde. Çoğu Forumda Aradım ısıya bağLı dıyorlar. Ama ekran kartın ati ise masa ustune sağ tıkLa ati control centre gir ve vpu yu disable eT. vpu acık oLunca bir Sorunla karsıLarsırsa eKran Kartı kendını resLıyor yada biLgisayarı. Ama geNede sOrunun kaynağı ekRan KaRtı. Benım biLgisayarımdada 10 boardLık goruntu kaynağı war onda deniyorum hiç bir Sorun cıkmıyor. ben ekRan Kartını deiştireceğim sende dene isteRsen.
  • laptop da oyun oynanması sakıncalıdır.
  • Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Fakat bundan önce ki Laptop umda biraz kasarkta olsa açtığım oyundu bu oyunlar.Şimdiki daha yeni bi laptop olmasına rağmen açmıyor.

Ekran kartı paylaşımlı olduğu için tam 256 performansında çalışmayacağından şüpeleniyodum ben oyüzden yapabilir diye düşünüyodum. 1 Gb daha ilave edersem ozaman düzelirmi acaba....Birde oynadığım oyun Silkroad online bir oyun.Açtığımda kısa süre sonra ekrandaki renkler tamamen karışıyor ama oyundan düşme söz konusu değil.Sadece görüntü tamamen dağalıp bozuluyor.Ekran kartı bozuk olabilirmi acaba....?
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgur54

Cevap yazan arkadaşlara teşekkür ederim. Fakat bundan önce ki Laptop umda biraz kasarkta olsa açtığım oyundu bu oyunlar.Şimdiki daha yeni bi laptop olmasına rağmen açmıyor.

Ekran kartı paylaşımlı olduğu için tam 256 performansında çalışmayacağından şüpeleniyodum ben oyüzden yapabilir diye düşünüyodum. 1 Gb daha ilave edersem ozaman düzelirmi acaba....Birde oynadığım oyun Silkroad online bir oyun.Açtığımda kısa süre sonra ekrandaki renkler tamamen karışıyor ama oyundan düşme söz konusu değil.Sadece görüntü tamamen dağalıp bozuluyor.Ekran kartı bozuk olabilirmi acaba....?

Dostum paylaşımlı ekran kartlı Laptop'larda çoğu zaman senin başına gelen olay çoğu kişinin başına geliyor.Eğer oyun oynamak için alacaksan paylaşımlı ekran kartı olanı almamalıydın derim.Olay bundan yukardaki arkadaşlar doğru söylüyorlar.Bu arada sen ram 1 gb diyorsun bunun 256 sı ekran kartına gidiyor.Diğer kısmınıda büyük ihtimalle Vista kuruludur laptop ta o yiyiyor yani oyun için ram kalmıyor.Sana tavsiye eğer illa ben bu makinede oyun oynayacağım diyorsan ram'i yükselt belki daha bi verim alabilirsin.

• Evet sanırım haklısın ama malesef artık geç oldu benim için daha alalı 1 ay olmadı :( İşetim sistemi vista yüklüydü ama ben Xp yükledim.
  • bizim aynı dizüstü de tasarım programında aynı sorunu çıkarıyor. acaba bu bütünleşik ekran kartlarına sahip laptopa geforce fx go5200 gibi laptop için ekran kartı veya başka bir kart takılabilir mi. yani bütünleşik iptal edilip bağımsız kart takılabilir mi. aşağıdaki gibi bir kart yani;
     Ekran  kartı   sorun......!!!!
  • cevap lütfen
  • Ben çok araştırdım fakat laptop lara takılması mümkün değilmiş.Bende bu yüzden sattım benimkini ve yeni aldım...
  • laptoplar için ekran kartlarının standartları var mxm1 mxm2 mxm3 4 5 gibi sınıflandırmaları var.En dandikler 1 -2 den başlıyor iyiye doğru gittikçe artıyor.şöyle bir durum var o laptopda zaten dandik bir kart var ise genelde pek mxm4 veya 5 tarzında bir kart desteklemesi beklenmiyor.
    hatta aynı mxm standardında olan kartlar bile bir laptopda sorunsuz çalışırken diğerinde sorun çıkarabiliyor.

kısacası laptopda bu iş o laptopu satıp yerine daha iyisini almak ile çözülüyor.

Ve ekleme
    laptopda oyun oynanır arkadaşım(oynanmaz diyene) fakat uzun uzun oynamamakta fayda var zira ısınan bir alet ve ısı bunların can düşmanı.Pek fazla tavsiye edilmez yani sürekli son yükte kullanılması.ama bir oyunu çok seversin ve oynamak istersin ozaman al ve oyna.Zaten artık katı kapasitör teknolojisi bunlarada geçti.Eskisi kadar dandik üretilmiyorlar.Daha kaliteli ve sağlamlar.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.