arkadaslar saphire 9800 pro ekran kartı aldım. vga silencer takmadım daha. kartı taktıktan yarım saat sonra ekrandaki butun yazılar sanki arapca oldu. karta baktım yanıyo kart. sonra ekrana vpu recover sıfırlandı diye bi uyarı geldi monitor kendiliginden kapanıp acıldı sonra. duzeldi ama kart cok ısındıgı icin kapattım bende pcyi fazla denemeye vaktim olmadı. acaba bu sorun ayarlarla alakalımı yoksa ısınmaya baglı olarakmı oldu simdiden yardımlar icin tesekkürler...
soğutucu olmadan kartı çalıştırmamanı öneririm
hocam kendi orjinal fanı ve default ayarlarda calıstırdım kartı.
peki kontrol üstündeki fanı çalışıyormu
evet hocam calısıyor fan calısmadan kartı calıstırırmıyım..
kart ısındığına göre yine üzrindeki fanla alakalı bir problem bence
vga silencer var bugün arctic silver macun alıp onu takıcam onun dışında bu ekrana gelen goruntulerin yazılımsal bi problemden dolayı olma ihtimali varmı acaba...
zaten 2 problem olur 1-yazılımsal 2- donanımsal ama sen kart çok ısınıyıor dediğin için doğal olarak 2. seçenek yeni driver yükle diyecem ama kart çok ısınıyor dediğin için riskli olabilir o şekilde çalıştırmak
peki hocam vpu recover nedir ne degildir fikrin varmı ekrana vpu recover sıfırlandı diye uyarı gelior sonra düzelior goruntu...
kartı o/c yapmaya çalıştınmı eğer öyle ise kartı default ayarlarına al
yok hocam overlock yapmadım ati tooldan baktım default ayarlarında calısıor artifact vermior ama anlamadım bende gitti insallah sadece ısınmaya baglı bi olaydır cunku onu halledebilirim baska bi sorun varsa zor işimiz biraz..
ayni karttan bende de var, bende bu tip bir sorun olmadi (sukurler olsun) bilgisayarin acikken ekran kartinin faninin donup donmedigini bence kontrol etmelisin. bi de iyi oturttuguna emin olmalisin.
kartın ısındığını nerden biliyorsun? eğer dokunarak ölçüyorsan yanıltıcı olabilir , çünkü kart zaten 60 C civarlarında çalışıyodur sana aşırı sıcak gelebilir.VPU Revovery kart bir sorunla karşılaştığında clock speed sıfırlayarak sistemin yeniden başlamasın engeller , iyi bir şey yani korkma.ama eğer vpu sıfırlanıyorsa kartta sorun var demektir , işlemci çok ısınıyor olabilir...
hocam kartta ısıya baglı olarak mı bi sorun var sence. vpu sıfırlanması o yuzden mi oluyor. yani elimi süremedim karta o derece sıcaktı hani işlemciler sıcak olur bilirim elle dokunur bakarım en azından ama kar asırı sıcaktı elimi sürmemle cekmek bir oldu..
vpu hatasi ısıya bagli bir sorundur.(en azından bende oyle oldu).ama benim ısı vga da deil işlemcide idi.o yuzden hemen karta yuklenme.işlemci ve diger parcalarınıda gozden gecir.mesela kuzeniminkide ram lardan yapıyo demiş servis.ve vpu recover veriyosa buyuk ihtimal donanımsaldır.ve o pc yi o sekilde kullanma.smart doctor u da bir kur ozellikleri gozden gecir.ama o/c falan yapma ok.olmazsa yaz gene..
işlemci sıcaklığını nasıl biliyorsun işlemci heatsinkin altında oraya nasıl ulaştın. Ben bir keresinde fan takmadan amd bir sistemi açtım 2-3 sn içinde cpu nun tahmini 80-90 dereceye çıktığını gördüm. Yani çok hızlı ısınıyorlar. Soğutucunun yerine tam oturduğundan emin ol..
quote:
Orjinalden alıntı: Unbreakable
arkadaslar saphire 9800 pro ekran kartı aldım. vga silencer takmadım daha. kartı taktıktan yarım saat sonra ekrandaki butun yazılar sanki arapca oldu. karta baktım yanıyo kart. sonra ekrana vpu recover sıfırlandı diye bi uyarı geldi monitor kendiliginden kapanıp acıldı sonra. duzeldi ama kart cok ısındıgı icin kapattım bende pcyi fazla denemeye vaktim olmadı. acaba bu sorun ayarlarla alakalımı yoksa ısınmaya baglı olarakmı oldu simdiden yardımlar icin tesekkürler...
Sana tavsiyem işlemcine daha fazla recover eziyeti yaşatmadan, fanı söküp bir bak yerine tam oturmuş mu diye, macunu da eskimiş olabilir. Bazen fanın tutaçları fanı hafif yüksekte tuttuğundan veya gevşek olduğundan ısıyı tam olarak iletemiyor. Eğer mevcut soğutucunun fanı dönüyorsa, bu olayın başka bir açıklaması olamaz zaten. kolay gelsin
arkadaslar cevaplar icin tesekkürler vga silenceri takınca sorun düzeldi sanırım bide eski fanını cıkardıgım zaman arasına termal macun sürmemişler ondanda olmuş olabilir. şimdi fazla test etme imkanım olmadı ama kart biraz daha sogudu gibime gelior:)) bir kac saat oyun oynayabildim dungece malum calısıoruzz aksama yine biraz test edip kastırıcam saolun ....
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme