Arkadaşlar 2 ay önce ikinci el bir ekran kartı aldım. Asus R9 270X 2GB DirectCUII modeli. Kartı ben alırken test ederek aldım. Kartla ne oyun oynadım ne de yük bindirdim genelde donanım haber forumda gezdim youtube de video izledim. 3-4 gün önce durduk yere ekranda karelenme oldu reset falan attım sisteme ekranda çizgiler oluşmaya başladı. Çözünürlük düşürdüğüm zaman 2 tane dikey çizgi oluyor kalın halde çözünürlük yükseldikçe örneğin 1080p yapınca ekranın tamamını kaplayan dikey çizgiler meydana geliyor. Çizgiler yeşil renkte bu arada. Sürücü kurunca da siyah ekranda kalıyor kesinlikle güvenli moda girip sürücüyü silmezsem masaüstünü göremiyorum. Bu sorunun kesin kaynağı nedir acaba kimisi ekran kartı çipi diyor kimisi vram arızalı diyor. Bios'a bile giremiyorum görüntü gelmiyor çünkü çok değişik bir sorun. Ayrıca monitör sürücümü kurduğum halde genel pnp monitör olarak gözüküyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba? Kartı daha kullanamadan böyle arıza vermesi canımı sıktı açıkçası. Bir forumda okudum kartın bellek hızlarını bir miktar düşürünce çizgilerin gittiğini yazmış bunu yapabilmem için sürücü kurmam lazım kurduğum zaman anca msı afterburner yada asus gpu tweak programı ile düşürebilirim ama ben daha sürücü bile kuramıyorum bu konuda yardımcı olabilirmisiniz acaba? Genelde dediğim gibi vramlerin hızını düşürünce sorun çözülüyormuş. |
Ekran Kartı Sorunu

-
-
cipini isitip vermisler sanki ama kesin konismiyim
ist daysan kadikoyde profix elektronige goster 200tl hallederler reballingle
-
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yoldacipini isitip vermisler sanki ama kesin konismiyim
ist daysan kadikoyde profix elektronige goster 200tl hallederler reballingle
oo hocam sizin cevap vereceğinizi hiç düşünmezdim teşekkür ederim. Garanti etiketi olur ya vida üstünde onu ilk defa ben açtım karta macun süreyim diye varın siz düşünün bayağı inceledim kurcalanmamış bir kart kartı aldığım kişi ile görüştüm aslında 5 sene ben kullandım oyun oynadım sadece dedi ama pek sahip çıkmadı açıkçası hatta bir arkadaşım var tamirci bga makinesi yok ama havya ile ısıtayım vereyim demiş kendisine bende olmaz o tarz işlemler ile çöp edemem dedim geçiştirdim başka da yardımcı olmadı bana. Dediğiniz profix'e ulaştım zaten 300 TL gibi bir rakam istedi sorunun resimlerini çekip attım vram arızası gibi duruyor en fazla 2 tane arızalı vram olur genelde o kartlarda getirin yapalım dedi de servisi bilemedim iyi mi kötü mü araştırma yapıyorum şuan da bir kaç tane servis var çünkü asla kart vermeyin dedikleri o yüzden araştırıyorum iyice. Profix hakkında bilginiz var mı daha önce işiniz oldu mu acaba güvenilir mi yani? 3 ay garanti verdi bu arada kartı yaparsa.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38oo hocam sizin cevap vereceğinizi hiç düşünmezdim teşekkür ederim. Garanti etiketi olur ya vida üstünde onu ilk defa ben açtım karta macun süreyim diye varın siz düşünün bayağı inceledim kurcalanmamış bir kart kartı aldığım kişi ile görüştüm aslında 5 sene ben kullandım oyun oynadım sadece dedi ama pek sahip çıkmadı açıkçası hatta bir arkadaşım var tamirci bga makinesi yok ama havya ile ısıtayım vereyim demiş kendisine bende olmaz o tarz işlemler ile çöp edemem dedim geçiştirdim başka da yardımcı olmadı bana. Dediğiniz profix'e ulaştım zaten 300 TL gibi bir rakam istedi sorunun resimlerini çekip attım vram arızası gibi duruyor en fazla 2 tane arızalı vram olur genelde o kartlarda getirin yapalım dedi de servisi bilemedim iyi mi kötü mü araştırma yapıyorum şuan da bir kaç tane servis var çünkü asla kart vermeyin dedikleri o yüzden araştırıyorum iyice. Profix hakkında bilginiz var mı daha önce işiniz oldu mu acaba güvenilir mi yani? 3 ay garanti verdi bu arada kartı yaparsa.
Alıntıları Gösterbenim verdigim 2 kartıda yaptılar sagolsunlar adamlar ahlaklı herşeyden önce seni dolandırmayacaklarından emin olabilirsin çok temiz efendi ahlaklı insanlar
-
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yoldabenim verdigim 2 kartıda yaptılar sagolsunlar adamlar ahlaklı herşeyden önce seni dolandırmayacaklarından emin olabilirsin çok temiz efendi ahlaklı insanlar
Alıntıları GösterHocam kartlarınız neydi arızaları vs bir de ne zaman verdiniz hala çalışıyor mu merak ettim. Biraz bende güvenememe sorunu var daha önce kazık yediğim için Profix'i araştırdım biraz ama siz de böyle yazınca işlerinde iyiler sanırım.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38Hocam kartlarınız neydi arızaları vs bir de ne zaman verdiniz hala çalışıyor mu merak ettim. Biraz bende güvenememe sorunu var daha önce kazık yediğim için Profix'i araştırdım biraz ama siz de böyle yazınca işlerinde iyiler sanırım.
Alıntıları Gösterhem işlerinde iyi hem temiz efendi biri konuşmasından anlarsın zaten adamın nekadar temiz oldugunu rx470 vermiştim yaptılar bide r7 265 verdim yaptılar
-
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yoldahem işlerinde iyi hem temiz efendi biri konuşmasından anlarsın zaten adamın nekadar temiz oldugunu rx470 vermiştim yaptılar bide r7 265 verdim yaptılar
Alıntıları GösterAnladım hocam ne kadar oldu peki tamir edeleli şuan hala çalışıyor mu kartlar? Sanırım buraya vereceğim kartı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38Anladım hocam ne kadar oldu peki tamir edeleli şuan hala çalışıyor mu kartlar? Sanırım buraya vereceğim kartı.
Alıntıları Gösterprofix tr denki en profesyonel teknik servislerdendir ekran kartının hangi raminin arızalı oldugunu gösteren programları bile var tüm remleri söküp takmıyorlar sadece arızalıyı programla tespit edip degiştiriyorlar rx470 i sattım vida kısmına etiket vuruyorlar sökmezseniz 3 ay garantisi devam ediyor r7 265 ide sattım satarkende belirttim zaten 2 kartında tamir gördügünü öyle sattım :D
kartı aldıgınız kişiye söylerseniz tamir masrafının yarsını karşılar belki ayrıca kötü niyetli biriyse o vida üstündeki etiketi söküp tekrar yapıştırmış olabilir kart önceden tamirde görmüş olabilir yani serviste anlaşılır zaten
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 4 Ekim 2021; 3:33:1 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: şoray uzun yoldaprofix tr denki en profesyonel teknik servislerdendir ekran kartının hangi raminin arızalı oldugunu gösteren programları bile var tüm remleri söküp takmıyorlar sadece arızalıyı programla tespit edip degiştiriyorlar rx470 i sattım vida kısmına etiket vuruyorlar sökmezseniz 3 ay garantisi devam ediyor r7 265 ide sattım satarkende belirttim zaten 2 kartında tamir gördügünü öyle sattım :D
kartı aldıgınız kişiye söylerseniz tamir masrafının yarsını karşılar belki ayrıca kötü niyetli biriyse o vida üstündeki etiketi söküp tekrar yapıştırmış olabilir kart önceden tamirde görmüş olabilir yani serviste anlaşılır zaten
Alıntıları GösterHocam hala cevap vermediniz :) Tamam satmışsınız da ne kadar süre kullandınız siz acaba tamirden sonra ve siz sattım dediniz satıldıktan sonra şikayet geldi mi geri bu kart bozuldu falan gibisinden. Bu arada o etiket işini şimdi sizden öğrendim evet bana 3 ay garanti veriyorum demişti ama etiket vurduğunu bilmiyordum. Evet test ediyorlar videolarını izledim profix'in sağlam iş yapıyorlar belli. Bir firma daha var aslında profix ile arkadaş olduğunu söyledi hatta belki bilirsiniz teknik takip diye bir kanal var onların daha da bozduğu bu kart adam olmaz çöp dedikleri iade ettikleri kartlar bana geliyor ben çalıştırıyorum veriyorum dedi o servisi biliyormusunuz peki adı Enigma Bilgisayar buda istanbulda ister bana getir ister profix'e işçiliğimiz aynı tek fark ben sana 3 günde teslim ederim profix 15-20 günde teslim eder çünkü profix'in işi daha yoğun oluyor demişti.
-
quote:
Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38Hocam hala cevap vermediniz :) Tamam satmışsınız da ne kadar süre kullandınız siz acaba tamirden sonra ve siz sattım dediniz satıldıktan sonra şikayet geldi mi geri bu kart bozuldu falan gibisinden. Bu arada o etiket işini şimdi sizden öğrendim evet bana 3 ay garanti veriyorum demişti ama etiket vurduğunu bilmiyordum. Evet test ediyorlar videolarını izledim profix'in sağlam iş yapıyorlar belli. Bir firma daha var aslında profix ile arkadaş olduğunu söyledi hatta belki bilirsiniz teknik takip diye bir kanal var onların daha da bozduğu bu kart adam olmaz çöp dedikleri iade ettikleri kartlar bana geliyor ben çalıştırıyorum veriyorum dedi o servisi biliyormusunuz peki adı Enigma Bilgisayar buda istanbulda ister bana getir ister profix'e işçiliğimiz aynı tek fark ben sana 3 günde teslim ederim profix 15-20 günde teslim eder çünkü profix'in işi daha yoğun oluyor demişti.
Alıntıları Göstervalla hocam işini iyi yapan adamda sıra olur sen bilrsin ben profixden başkasına vermenizi tavsiye etmem piyasa kötü ekran kartının çipi saglamsa adam alır bozuk çip takar anlamazsında yapamadık der iade eder ama profix e güvenim tam benim sıra yoksa sorun çıkma ihtimalide yükseliyor teknik takibinde videolarını izledim adamların reballing makineleri bile saglam degil elle ugraşıyorlar kullandıkları makine bile gidik aslında valla rx470 i satalı 1 yıl oldu adam hiç geri aramadı ama satarken dedim adama zaten vidada etiket var sökmezseniz 3 ay garantisi var diye tamirden çıkar çıkmaz satmıştım
-
Kart saglam olsa adam sana satar mi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
kartı fırınla hocam. bence boşa para verme
-
@şoray uzun yolda ovv biliyorum o teknik takibi çizgili bile olsa görüntü veren kartı tamamen çöp edip bunun zaten gpu'su gitmiş diyerek geri iade ediyor müşteriye onlara bulaşmam ben. Kullanıcı yorumu almak iyi oldu bu firmayla daha önce servis geçmişiniz olmuş sizin de zaten forumda sıkça yorumlarınıza denk geliyorum güvenilir biri de olduğunuz belli yalan söyleyecek haliniz yok profix ile tekrar görüşeyim o zaman. Teşekkür ederim tekrardan. Hocam fikrinizi almak isterim aslında. Kartı alalı 2 ay oldu ama ben oyun bile oynamadım ( oynayamadım ) kart böyle oldu video izlerken. Aldığım kişiye tamir ücretinin yarısını göndermesini istesem olur mu acaba ne yapabilirim sizce? Çünkü ben kartı neredeyse hiç kullanmadım zorlamadım bile.
@murekkep yalamis İyi de her ürün satan bozuk mu sattı anlamına geliyor paraya ihtiyacın olunca satmıyormusun sen bişeyini? Belki de cidden arıza verecekti ondan sattı bilmiyorum ben alırken 1 hafta kullandım test ettim böyle bir sorun yoktu youtube'de video izlerken bu sorun çıktı.
@Sekman Pistonu Kartın tamir olma ihtimali varsa oda tamamen gidiyor fırın işinde gerek yok çöp etmeye tamir edip kullanırım.
-
Satın aldiğin arkadasta buyuk ihtimal youtube izliyordu.kardesim anlasana artik ya kafan mi basmiyo?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Üslubunuzu düzeltin.
-
Bağğgyan misin yoksa😂cok pardon bağğğyan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X