Arkadaşlar yaklaşık olarak 1 saat önce sapphiron hd 3850 pci ex ekran kartı aldım 512mb 256 bit bilgisayara taktım wow a girdiğimde şu tarz görüntü sorunu alıyorum anlamsız çizgiler şekiller çıkıyor forumu biraz araştırdım bir şeyler alınarak çözüm bulunabileceği söyleniyor ancak bundan bir önceki ekran kartım 256mb 9550 idi gayet te ıyı bır sekılde oynuyordum burda demek ıstedıgım hanı bılgısayar takılıyor zorlanıyor falan degıl sadece anlamsız sekıller cıkıyor ve bunun ıcınde gıdıp cpu psu falan gıbı bısıler almak bana bıraz anlamsız geldı bana daha cok yazılımsal bır sorunmus gıbı gelıyor ama daha once basıma gelmedıgı ıcınde bır cozum bulamadım bılgısı olan arkadaslardan bılgılerını paylasmalarını rıca edıyorum sımdıden tesekkurler
bılgısayarımın ozellıklerı: p4 3.2 1gb ram
Sanırım kutu içerisinden çıkan driver'ı yüklediniz.Kutudaki driver eski olduğu için olabilir.
9.2 yıde yukledım yınede degısen bısey olmadı hala aynı acaba directx le alakalı olabılırmı onuda cozemedım kart 10.1 desteklıyor bende 9 lu bır surumu var yanı oncekı ekran kartımla kullandıgım 10.1 download ettım fakat tercume ettıgım kadar ıle o da daha yapım aşamasında olan bır surummus sız yınede 9.1 di sanırım onu kullanın dıyor resım ekleyemedım buraya ekleyebılırsem goruntudekı sorunu cok daha ıyı anlatabılecem
arkadaşım öyle vakalar olur problemin ekran kartında olacağını sanmıorum tek hata ekran kartının yazılım değil donanım hatası olmasıdı
ben 256 mb 128 bit te bile age of empires 1 de o şekil hatalar alıodum oyundan kaynaklanıodur gibime gelio psu cpu falan saçma ya gereksiz
dediğin güzel dogru bende goruyorum boyle vakkalar oluyor ancak ben daha cok çözüm önerileri ile ilgileniyorum acaba bu ekran kartının benım bılmedıgım bazı ayarlarımı var
resim koyamadım ama benzer sorunda olan bırı koymus resım sorunum bu arkadaslar bı bakarsanız sevınırım
Evet arkadaşlar sorunu çözdüm şimdi yapılması gerekenleri anlatıyorum 1. ekran kartını sökün 2. kutusuna koyun 3. aldığınız yere götürüp ekran kartını kötüleyin ve iadesini sağlayın 4. g forge 9600 gt alın
tum problemler cozulduu haydi kolay gele
quote:
Orjinalden alıntı: lakebodom
Evet arkadaşlar sorunu çözdüm şimdi yapılması gerekenleri anlatıyorum 1. ekran kartını sökün 2. kutusuna koyun 3. aldığınız yere götürüp ekran kartını kötüleyin ve iadesini sağlayın 4. g forge 9600 gt alın
tum problemler cozulduu haydi kolay gele
Hayırlı olsun. Çok pratik ve kesin bir çözüm olmuş.
daha evvel 9550 kullandığınızı söylemişsiniz o kartlar agp idi şimdi aldığınızın pcie olduğunu söylüyorsunuz işlemcinizde p4 görünüyor anakartınızda hem agp hem pcie ikisi birdenmi var yoksa sadece agp mi ? yoksa anakartımı değiştirdiniz anlayamadım ?? eğer tahmin ettiğim anakarta sahipseniz asrock 775 dual vsta o anakartta hem agp hem pcie var ve ati 3xxx serisinin sorunsuz kullanmak için bios update yapmanız gerekiyor anakartınızın modelini söyleyinki daha fazla yardımcı olalım tahminle anca bu kadar