merhaba arkdaşlar benim sorunum ekran kartıyla ilgili : sorun şu ki pcnin ekranı 5 dk yada 30dkda yada pc açılır açılmaz kararması ve bidaha geri gelmemesi yani nezman yapacagı hiç belli deil bazen saatlerce yapmıyor bazen 2 dk bir yapıyor neyse ekran karardımı misal 10 defada bir defa geri geliyor ama buseferde renk derinliği 32bitten 16 bite düşmüş olark 9 defada ise geri gelmiyor mecbur resetliyorum..dün ekran kartını söküp temizledim olmadı driveri son update ile güncelledim sorun yine var bazende mavi ekran çıkıyor ve şöle yazıyor "...sorun ati2dvag" ...
Sürücüyü ekran kartının kendi sitesinden indirmelisin. DLL dosyası eksik olabiliyor bazen. Sürücüyü de üstüne yükleme, önceden yüklediklerin tamamen kaldırdıktan sonra yüklemelisin.
Bunun yanında sorun ekran kartının aşırı ısınması da olabilir. Fanını bir güzel temizle.
Bir sitede de şöyle denmiş Catalyst Control Center'a girerek VPU Recover kısmında Enable VPU Recover seçeneğini göreceksiniz, bunun önündeki çentiği kaldırın. Ya da sürücüleri kaldırarak Catalyst Control Center yazılımını kurmaksızın salt sürücüleri kurun.
Bu hataya genelde zayıf bir güç kaynağı (power supply) olan kasalarda rastlıyorum, güç kaynağınız zayıfsa değiştirmenizde fayda var.
zaten öle yaptım söküp kartı fanını üzerindeki tozları iyice temizledim driverınıda sitesinden indirip öncekini silip yenisi yükledim ama sorun yine aynı kaldı bakalım şimdi VPU recover secenegini kaldırdım inş. düzelir ...
Düzelmezse sorunun anakartta olma olasılığı yüksek, umarım anakartı değiştirmen gerekmez.
kardeşim eskiden gforce 7100gs vardı düşük bir kart ama canavar gibiydi hiç bir sorun çıkarmazdı sonra bunu taktırdık bundan bi randıman alamadım gitti, eskiden anakarttaki sorun bi ara kitlenir kendini resetlerdir işlemcinin üzerindeki fanı temizledim artık yapmıyor anakart iyi gibi şimdilik ...inş. değştirmek zorunda kalmayız ama bi tiki (çeltiği) kaldırarak sorun çözülcegini sanmıyorum ama inş. olur bak yaklaşık 45dkdır hiç bi sorun olmadı oldumu ne :))
Belli olmaz bu işller bazen sandığından çok daha kolaydır, bazen de çok daha zor.
Ekran kartını aldığında böylemiydi. Sonradan mı böyle oldu. Bunu anlamadım. Eğer yeni taktıysan temin ettiğin yerle bi temasa geç. Yoksa yapılacak şeyleri yapmışsın zaten. Bence son çare bi format at. Driverları yeniden kur.
başlardan böyle deildi çok zman aralıgında ayda yılda bir kere yapıyordu şimdi iyice artı bu sorun yarınn bir format atayım bakalım sorun düzelcekmi düzelmesse yine kafanı agrıtırım haberiniz oldun :) ha bu arada VPU recover seceniği kaldıdırm ama yine sorun devam ediyor yine ilk 20 dkda 3 defa yaptı delirmek üzereyim ...
arkdaşlar şimdi mavi hata ekranı geldi söle diyor : bu hata şu dosyadan kaynaklanıyor ati2dvag, sürücü sonsuz bir döngüye girdi bu genellikle donanımın kendisinden veya donanın sürücüsünün yazklımından kaynaklanıyor" diyor sorun nerde necdir arkdaşlar azil çözüm bulmam lazım ...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme