Şimdi Ara

EKRAN KARTI SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben oyle cok fazla bilg.dan anlamam fakat suan basım dertte benim ekran kartım asus nvidia 8800Gt 512mb ekran kartım vardı 1hafta oncesinde herhangi birsey yokken bir is icin evden uzaklasıp geri dondugumde bilgisayarın acılmadıgını gordum lcd ekranımın kasaya baglanan kucuk uclu(monitorun 2 cıkısı varda) cıkısını kasa uzerindeki yerinden cıkartıp daha yukarıdaki bir yere taktım ondan sonra bilgisayar acıldı.daha sonrasında oyun oynayamadıgımı farkettim ve sinirlendim olayı cozemedim bilg. formatladım anakart driverini kurdum sonrsında ekran kartını kurarken aygıt sürücüsü uygun donanım bulamadı yukleme kapatılacak gibi bir yazı geldi internetten arastırdıgımda boyle bir durumun ekran kartının yanmasıyla olabilecegini ogrendim peki simdi bu benim ekran kartı yanmısmıdır? yanmıssa monitor neden acılıyor? acaba anakartım onboard olabilir mi ? monitorun fisinin yerini degistirmem bu olayı etkilemis olabilir mi? (eski yerine getirince monitordeki goruntu gidiyor.) ekran kartım yanmamıssa ne yapabilirim.

bu arada aygıt yoneticisinden ekran bagdastırıcılarına tıklayınce karsıma asus nvidia8800gt gelmesi gerekmiyor mu suan icin karsıma Intel(R) 82945G expresschipset family yazıyor :s

bu arada ana kartımda Intel(R) 945G/GZ/P/PL yazıyor
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• arkadaşım monitörünü 8800gt ekran kartından söküp anakartın'da olan onboard ekran kartına takmışsın tabiki oda çok zayıf olduğu için oyun çalıştırmıyor ama eski yerine takınca çalışmıyor diyorsun ekran kartın zarar görmüş olabilir
  • benim tahminimde o yonde ama simdi bu ekran kartının nasıl bir zarar gordugunu anlamak mumkun mu yenisinimi almalıyım yoksa düzeltilebilir mi?
  • onu senin anlaman biraz zor bir çok sebebi olabilir iyi bilgisayarcıya götür ama anlayan birisine kafadan atan birisine değil başka yerlerde de sorun olabilir
  • tcbeg

Size ilk tavsiyem ekran kartını uyumlu başka bir bilgisayarda denemenizdir..En sağlıklı çözüm bu olur diye düşünüyorum.
    Eğer diğer pcde de çalışmazsa servisine gönderebilirsiniz..
  • agalar size bir soru daha soracam uzun ugraslar sonucunda anakartımın modelini buldum gigabyte-ga-945gz-s2 anakartımın modeliymis bunun teknik özelliklerini inceledigimde genişleme yuvasının PCI express x16 oldugunu öğrendim.biliyorsunuz benim ekran kartı ayvayı yedi(yukarıda yazdıydım) simdi ben bi ekran kartı almak istiyom
    ASUS 9500GT GDDR2 1GB 128BIT NVIDIA DX10 EKRAN KARTI bunda PCI express 2.0 yazıyor bu nedemek oluyor benim ekran kartı bu ana karta olmaz mı ? yardımcı olabilirseniz sevinirim.
  • PCI express 2.0 daha yeni bir teknolojidir yeni çıkan kartlar artık öyle çıkıyor ama PCI express x16 slotlu anakartlara da takılıyor yani geriye doğru uyumlu ama ekran kartı PCI express 2.0 olarak değil PCI express x16 olarak çalışıyor esasında 2.0 olanda pcı express 16x sadece daha geliştirilmiş yeni versiyonu ama o dediğin ekran kartı kötü bir kart eski ekran kartından baya kötü 1gb olması seni yanıltmasın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.